Fitbit – Как да следите качеството на съня си
fitbit

Сподели на приятел
1 444

 

Fitbit – Как да следите съня си

Има няколко неща които са от съществено значение за пълноценното съществуване на човек. Едно от тях е сънят. Повечето хора се нуждаят от минимум шест часа сън, за да изпълняват пълноценно задълженията си през деня. Но не винаги дългият сън е еквивалентен на качество.  Сега благодарение на Fitbit можем да проследим качеството и дължината на съня ни, както и нарушения ако съществуват такива.

Методи за проследяване

 

За щастие от компанията Fitbit са заложили на простотата. Техните методи за проследяване са доста прости. Всяко устройство има вграден акселерометър и жироскоп за следене на движението.

Какво представлява акселерометрите? Те са акселерометрите са миниатюрни сензори за движение, които се използват от най-различни устройства, включително смартфоните и таблетите. Те измерват ускорението – величина, която показва изменението на скоростта на движещ се обект за единица време.

 

За да проследите съня си просто трябва да задействате приложението Fitbit на следващата сутрин.  Да го синхронизирате със своя смартфон, да изберете от менюто „Fitbit Today“, да проверите менюто „Sleep“. След това ще имате достъп до данните за качеството на съня ви.

fitbit -

Информация за състоянието на съня ви

Представената информация е разбита на: прекарано време в будно състояние, активност и сън. Периодите се активират със спадане на сърдечната честота и т.н., следвайки естествения  ритъм на тялото, тъй като първо почива и след това се подготвя за активност.

Общото време на заспиване се изчислява, като се извади вашето време будно или неспокойно от общото проследено време.

 

fitbit

 

Качество на резултатите

Въпреки че всяко Fitbit устройство ще направи всичко възможно, за да ви даде точна картина. Трябва да имате предвид, че нито един от тези резултати не са медицински и поради тази причина трябва да се подхожда с голяма доза внимание. Онези, които наистина търсят подробен инструмент за качеството на съня си трябва да допълнят наблюденията си с друго устройство.Така ще получат по-точна картина.

 

Въз основа на данните, които му предоставяте на приложението Fitbit. то ще ви предостави персонализирани препоръки за сън. Те ще станат по-точни с повече регистрирани данни за съня. Препоръките понякога ще бъдат очевидни (лягайте по-рано) или често по-фини (избягвайте твърде много синя светлина преди лягане) и приложението може да ви помогне да ги следвате.

Като влезете в секцията „Спящи цели“ на приложението, можете да регистрирате дейност като например настройка – „напомняне преди лягане“.Особено важно е за хора, които нямат навик да лягат рано.

dream

Ако и вие сте в търсене на подобна джаджа, заповядайте онлайн наwww.dice. bg където освен голямото многообразие от видове продукти, ще се убедите в изгодните им цени. Както и продължителна гаранция и отличното ни обслужване. Имате право на преглед и тест преди да платите и още куп изгодни условия, така че не пропускайте. Очакваме Ви!

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.