Google Assistant – как да организирате ежедневните си задачи
fitbit

Сподели на приятел
1 702

Как да използвате Google Assistant, за да организирате evednewieto си

 

Независимо какво устройство с Android притежавате, вероятно вече сте се срещнали с Google Assistant.

 

Но знаете ли, че той може да ви помогне да организирате ежедневието си?

 

От проверка на събитията в календара ви до съставяне на списъци за пазаруване. Гласовият асистент може да действа като ваш личен асистент и не е нужно да плащате за тази привилегия.

Ако искате да добавите задача към дневния си график, Google Assistant ще ви помогне с това.

calendar

 

Как да проверите събитията в календара си с Google Assistant

 

Не сте сигурни какво точно сте вписали в графика за деня си? Можете да помолите Google Assistant да разгледа календара ви и да ви даде информация за събитията за деня. Може да задавате въпроси като „Здравей, Google, кога е следващото ми събитие?“ Или „Какви събития има в календара ми следващия вторник?“.

Можете дори да получите информация за дневния график.  Или да зададете повтарящи се рутинни събития. За да такова събитие, отворете приложението Google Home на устройството си, изберете

настройки > рутинни команди>

Можете също така да създавате нови събития в календара, чрез гласови команди.

Как да съставите списък за пазаруване

 

Трябва да направите списък за пазаруване в движение? Просто помолете Google Assistant да добави, например,  хляб към вашия списък за пазаруване.

Ако не сте сигурни какво сте добавили в списъка си, можете да помолите Google Assistant да ви го прочете. Изключително удобна функция, ако сте в  магазин и не можете да проверите телефона си.

Google Assistant

 

Как да настроите напомняния, чрез Google Assistant

Задаването на напомняния също е лесно. Всичко, което трябва да направите  е просто да кажете  „Google, напомнете ми да се обадя на мама в седем тази вечер“.  Така ще запаметите напомняне и няма да пропускате важни събития и обаждания.

Можете дори да зададете напомняния, базирани на местоположението си. Например – „Google, напомни ми да купя вестник, когато стигна до хранителния магазин“ и ще получите съобщение, когато пристигнете до местоположението.

Възможно е също така да задавате повтарящи се напомняния, което е полезно, ако редовно забравяте годишнини или рожденни дни на приятели.

 

Как да следите актуалните новини

Повечето от хора са толкова заети, че дори отделянето на време за разглеждане на новини и актуални събития им се струва невъзможно.

Така че, защо да не използвате Google Assistant, за да получите информация за важни новини? Ако подадете команда той ще започне да чете новин от предпочитаните от вас източници.

Можете да поискате да спре, да направи пауза по всяко време и дори да го помолите да ви даде информация от конкретен източник или специализиран медиен сайт. Ако обикаляте из къщата, опитвайки се да намерите ключовете си, докато закусвате преди работа, това е чудесен начин да сте в крак с времето.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник:https://www.techradar.com