Google Assistant -първи стъпки
fitbit

Сподели на приятел
2 925

Как да използвате Google Assistant във всяка ситуация

 

Той е вграден в милиони безжични високоговорители, интелигентни устройства и телефони по целия свят и намира важно място в съвременния дом.

Нещата, които гласовият асистент може да прави са доста разнообразни. Той е способен на всичко – от отговор на въпроси, които ви вълнуват до проверка на имейлите и срещите ви.

Все по-лесно може да организирате ежедневието си. Като и да управлявате вашия smart home ако имате такъв. Това се случва благодарение на Google.

 

Google Assistant

 

Така че, ако тепърва започвате да използвате  Google Assistant (или просто искате да се запознаете с неговите възможности), прочетете следващите няколко реда. Там ще откриете описание на възможностите, които ви предоставя гласовият асистент.

 

Какво е Google Assistant?

Той е гласовият асистент на Google и може да го откриете на смартфона си или друго smart устройство. Създаден от изкуствен интелект, това е еквиалентът на Google на Alexa на Amazon, Siri  на Apple и Cortana на Microsoft.

 

Кои устройства поддържат Google Assistant?

Той е наличен не само на смартфони, а и Google Home – която включва Google Home Mini , Google Home Max – и интелигентни устройства като Google Home Hub и Google Next Hub Max .

Асистентът е вграден в огромна гама от устройства на трети страни като Sonos One – говорител, смарт часовник – Ticwatch E2 и дори някои автомобили.

 

 

Как да настроите Google Assistant на телефона си

Устройствата с Android имат предимство пред iOS устройства, когато става въпрос за използване на гласовия асистент. В крайна сметка мобилната операционна система на Google е разработена от самите тях.

Ако използвате Android 5.0 или по-нова версия трябва просто да задържите бутона за начална страница или да кажете „OK Google“, за да активирате асистента. Ако сте изключили тази функция, телефонът ще ви напомни да я включите. След това може да зададете въпрос на Google Assistant или да дадете команда. Може да активирате Google Assistant като отворите приложението.

 

Google Assistant

 

 

Ако имате iPhone  трябва да изтеглите приложението от App Store и да го отваряте всеки път, когато искате да му дадете команда или да зададете въпрос.

Има хак, който може да използвате, за да активирате гласово асистента. Просто активирайте Siri с фраза, която ви позволява да отворите приложението Google Assistant, например – „Hey Siri, Hey Google.“

 

calendar

 

 

Най-добрите начини да организирате живота си с Google Assistant

От проверка на събитията в календара ви до съставяне на списъци за пазаруване, Google Assistant може да действа като ваш личен PR – и не е нужно плащате за привилегията.

Не сте сигурни какви са плановете за деня ви? Можете да помолите Google Assistant да разгледа календара ви и да прегледа събитията ви за деня

Може също да планирате срещи и да помолите Google да ви разкаже за предстоящия ви ден, когато се събудите сутрин.

Друга функция на Google Assistant е възможността да се правят списъци и след това да ви ги прочита когато нямате възможност да държите телефона си в ръце.

Настройването на напомняния също е полезно. Можете също да зададете напомняния, базирани на местоположението, както и повтарящи се напомняния.

 

 

Използване на Google Assistant за контрол на smart home

Може би едно от най-добрите неща, които гласовият асистент може да прави е да контролира вашия smart home. Имате възможност да управлявате свързаните устройства – електрически крушки, интелигентни термостати и дори камера за сигурност.

 

nest

 

Ще трябва да използвате смартфон или таблет, за да настроите устройствата си да работят с гласовия асистент. След като направите това, може да зададете имена на вашите устройства – тази функция е полезна, ако имате много различни smart устройства.

След като направите тази настройка може да задавате различни команди като „изключи светлините в спалнята“, „изключи термостата“ и др. Вече много марки работят с Google Assistant, включително електрически крушки Philips Hue, Neato и разбира се продукти, които са собственост на Google Nest, която включва устройства като Nest Thermostat-E и Nest Cam IQ .

 

 

Възпроизвеждане на музика с Google Assistant

За да възпроизвеждате музика чрез него ще ви е необходим интелигентен високоговорител  вграден Google Assistant. Например – Google Home Mini , Google Home Max , Google Home Hub и Google Next Hub Max и др.

 

google music

 

Асистентът е вграден в редица говорители на други марки като Sonos One, Marshall Stanmore II Voice и JBL Link Bar и много други. Може да помолите Google да пусне любима ваша песен или дискография на изпълнител. Както и да ви пусне музика в определен жанр или настроение, например музика, на която да тренирате.

Ако имате повече от един смарт говорител може да изпълните целия си дом със звук, като пуснете музика на всички устройства едновременно. Има едно необходимо условие – трябва да бъдат свързани към една и съща WiFi мрежа.

 

 

Как да контролирате smart телевизора си

Независимо дали искате да гледате новата серия на любимия си сериал в Netflix или искате да гледате филм, който сте закупили чрез Google Play, може да използвате Google Assistant. Чрез него може да контролирате телевизора си без да използвате дистанционно – само чрез гласова команда. Имате възможност да възпроизвеждате и контролирате телевизора си или с Chromecast или с вграден софтуер на Chromecast, като давате команди на вашия смартфон, таблет или високоговорител.

 

Google Assistant

 

Ако имате Android TV, може да давате команди директно на дистанционното си управление. Може също да включите и изключите Android TV, да отворите приложения като Netflix и YouTube и да възпроизвеждате любимите си филми и сериали. Както и да поставяте на пауза, възобновявате и спирате това, което гледате.

 

 

Вземете Google Assistant на почивка

Той може да ви помогне при пътуванията ви, да го използвате с Google Maps. А за потребителите на iPhone – първо трябва да изтеглите приложението от App Store.

Google Assistant може да ви помогне да намерите най-добрия начин да се приберете от работа. След като въведете адрес той ще използва информация от Google Maps, за да покаже или  да обясни най-добрия маршрут въз основа на текущото ви местоположение.

 

Google Assistant

 

Може да проверите за актуализации на трафика и да получите най-новата информация за пренасочвания и затворени пътища. Тази информация е особено полезна ако шофирате и не може да гледате телефона си. Имате възможност да резервирате свободни полети и настаняване, както и да конвертирате валути.

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

 

Източник:https://www.techradar.com/