Huawei – свързване на смарт часовник или фитнес тракер
fitbit

Сподели на приятел
8 902

Huawei предлага голям набор от умни часовници и фитнес тракери, включително Band 3 Pro и Watch GT 2. Дългият списък не включва дори тези, произведени от марката Honor. Въпреки това, наскоро беше променен начинът за сдвояване на свързвате smart устройства с вашия смартфон. Тази промяна дава една добра перспектива, ако евентуално искате да притежавате едно от тези устройства.

За да свържете гривната или часовника си трябва да изтеглите до три приложения, ако притежавате телефон с Android. Новината тук е, че не всички от тях са налични в Play Store. Това е достатъчна причина устройства от други компании да изглеждат по-примамливо, но ако вече притежавате смарт часовник или фитнес гривна на Huawei, трябва да преминете през този процес.

Huawei

За да направим това изпитание малко по-лесно решихме да ви запознаем с това ръководство за това – как да свържете вашия смартфон с Huawei или фитнес такер към телефона си.

Свързване на телефон с устройство с марката Huawei

Първо отворете Play Store и изтеглете приложението Huawei Health. За всеки друг бранд, ​​едно приложение за свързване би било достатъчно, но това е само началото на вашето изпитание.

За да използвате Huawei Health, също трябва да изтеглите Huawei Mobile Services, така че намерете това приложение в Play Store и го изтеглете също. Тази версия на HMS обаче не работи правилно и единственият начин да се актуализира е да изтеглите трето приложение.

Това трето приложение, Huawei AppGallery, всъщност не е достъпно в Play Store. Приложението, което Huawei създаде, за да замени Play Store на своите телефони (предвид забраната на Huawei означава, че компанията не може да използва Play Store), е точно това, което подсказва името му – приложение за изтегляне на други приложения.

За да изтеглите AppGallery, трябва да отворите уебсайта на Huawei . Кликнете върху „Install Now’“,  тук трябва да дадете на вашия уеб браузър разрешение за изтегляне на файлове. След това трябва да изтеглите файла. Сега влезте във файла за изтегляне на вашия телефон и изберете приложението, което подканва AppGallery да инсталирате.

Huawei

Когато сте в приложението AppGallery, приемете неговите разрешения, след това потърсете „HMS Core“ и го актуализирайте. Това трябва да отнеме кратко време, но когато приключи, изтеглените от вас Huawei Mobile Services преди това трябва да бъдат актуализирани, което означава, че можете да се насочите към Huawei Health без проблем.

Последно, но не на последно място

След като се логнете ще трябва да въведете вашето ID (който ще трябва да създадете, ако все още нямате нямате). Тази процедура може да улесните може чрез логване с SMS, за да спестите време.

Най-накрая ще може да стартирате Huawei Health и да настроите своето устройство.

За да се случи това трябва да влезнете в „Devices“ в долното меню и натиснете „Add“, след това следвайте инструкциите на екрана.

След тези процедури ще може да настроите вашия Huawei smartwatch или фитнес тракер. Изглежда, че това е доста дълга и тягостна процедура в сравнение с Apple Watch, Wear OS или Fitbit устройства. Надяваме се скоро компанията да опрости процеса. Това определно ще събуди отново интереса на потребителите към марката.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: www.techradar.com