iOS 14 и Android 11 – подобрения, които бихме искали да видим
fitbit

Сподели на приятел
1 701

През 2019 г. Apple пусна iOS 13, а Google пусна Android 10 мобилни операционни системи, които предлагат почти всяка функция, която бихте могли да си пожелаете.  Ето и няколко идеи за това какво Apple и Google могат да добавят в тези ОС през 2020 г.

Вероятно прекарвате голяма част от живота си използвайки Android или iOS, така че имате идеи какви подобрения искате да бъдат добавени? Вижте нашите предложения дали се препокриват с вашите.

 

1) Промяна на настройките по подразбиране (iOS)

От Apple винаги са имали за цел да използвате телефона си по начина, по който те ви предлагат. За голяма част от хората това е добре, защото ОС е създадена изключително удобна за потребителите. Има една промяна, която би била необходима. Въпреки че може да зададете различни приложения по подразбиране за имейли, снимки, уеб връзки и т.н. – няма смисъл да продължавате да използвате приложения на Apple по подразбиране, когато има толкова много алтернативи. Налични са някои решения, но това все още е един от проблемите на iOS.

 

2) По-добри опции за widgets (Android и iOS)

 

iOS

 

Apple има възможност за персонализиране на widgets  в центъра за известия и на началния екран. Google изглежда до голяма степен се е отказала от тях. Но и Android и iOS биха могли да се справят по-добре с функциите за widgets.

Повече информация с един поглед, по-интуитивни преки пътища към конкретни и често използвани задачи в приложенията. По-добър дизайн за widgets е добро начало.

 

3) По-интелигентни известия (Android и iOS)

Известията изминаха дълъг път в Android и iOS и бяха премахнати много от ненужните функции. Но все още има място за подобрение. Не получаваме достатъчно контрол върху телефоните си, особено за някои приложения или в режим „Не безпокойте“. Телефоните с AI трябва да могат бързо да се ориентират за приложенията, хората и известията, които всъщност ни интересуват.

 

4) Повече опции за персонализиране (Android и iOS)

 

iOS

 

Android винаги е бил крачка напред с опция за настройване почти всички налични приложения. Както и обликът на вашия телефон, но бихме искали опциите за избор на тема в Android 10 всъщност да се превърнат в пълноценна функция. Що се отнася до iOS, просто възможността да се откъснете от стандартните редове и колони от иконите на приложения би било добро начало. След като Apple реши този проблем ще навакса спрямо Android.

 

5) Вграден запис на екрана (Android)

Една от характеристиките, които се появиха за кратко в ранните бета версии на Android 10 беше вграден екранен рекордер. Нещо с което iOS може да се похвали. Въпреки това той отпадна преди окончателното излизане на Android. Надяваме се, че ще се появи отново в Android 11 или може би дори по-рано. Има много опции за запис на екрана чрез приложение, но наличието на вградена опция би улеснила процеса.

 

 

6) По-добра връзка с други устройства (Android и iOS)

 

android

 

На този етап нашите телефони трябва да работят добре с други устройства, независимо дали става въпрос за безжична синхронизация между лаптоп и мобилен телефон. Както и получаване на известия от множество устройства или контрол на възпроизвеждането на медиите на всяко устройство от телефон. Има различни решения на проблема всичко зависи от това какви други устройства използвате – което прави настройката малко по-сложна за крайните потребители.

 

7) Винаги включен дисплей (iOS)

Apple може би смята, че животът на батерията е по-важен от постоянно включен дисплей, но тази функция доказа своята полезност в Android. След като сте свикнали да проверявате времето и да търсите известия с един поглед, всъщност трябва да вдигнете телефона си, за да видите известията си на заключения екран. Да се ​​надяваме, че част от технологията, използвана в постоянно включения дисплей на Apple Watch Series 5 ще намери своя път към следващия iPhone.

 

8) По-интелигентен начален екран (Android и iOS)

 

android

 

И Android и iOS се опитват да предложат приложения, които може да искате да стартирате въз основа на историята на използването ви и времето на деня, но според нашия опит тези иновации не работят особено добре. Седмица след, модерна телефонът трябва да осъзнае, ако изключвате интелигентните си светлини и слагате подкаст всяка вечер преди лягане и ви дава тези опции отпред и в центъра в подходящия момент. Поне Apple и Google започнаха в тази област.

 

9) iMessage за Android (Android)

iMessage остава една от основните причини собствениците на iPhone да се придържат към марката. От Google се опитват да разработят конкурентно приложение. Изглежда, че последното желание на Google е потребителите да използват RCS за надграждане на SMS. Вместо да стартира друго приложение за съобщения, но това приложение има набор от проблеми, които възпрепятстват потребителите.

 

Това бяха нашите предложения за тоава какво би било полезно да видим iOS 14 и Android 11.

 

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

 

Източник:https://gizmodo.com