Искате ли да изпробвате iOS 17 преди 18 септември? Ето как.
fitbit

Сподели на приятел
431

Наред с големите хардуерни съобщения на последното събитие Apple Wonderlust – като новата серия iPhone 15 и Apple Watch 9 – компанията обяви и официалното пускане на следващата операционна система на iPhone – iOS 17. Новата версия на iOS ще бъде пусната за всички със съвместим iPhone в понеделник, 18 септември.

Но ако искате да изпробвате новата операционна система сега, не е нужно да чакате до понеделник. Публичната бета версия на Apple е достъпна за всеки потребител на iPhone, който иска да я инсталира.

Докато сте записани в софтуерната програма Apple Beta Software Program, която е безплатна, можете да разгледате предстоящите функции на iPhone като подобрена автоматична корекция, интерактивни уиджети, използване на вашите снимки за създаване на Live Stickers и споделяне на вашата информация за контакт чрез AirDrop.

Бета версията за разработчици на iOS 17 в момента е на осмата си итерация. Публичната бета версия е по-усъвършенстван и стабилен вариант на бета версията за разработчици, въпреки че все още може да се сблъскате със софтуерни грешки, функции, които не работят напълно или други проблеми.

Не всички модели iPhone ще работят с iOS 17, така че първо ще трябва да проверите дали вашият iPhone е съвместим – iPhone XS и по-нови би трябвало да работят с iOS 17.

Ако се интересувате от тестване на публичната бета версия на iOS 17, ето всичко, което трябва да знаете, за да инсталирате експерименталния софтуер на вашия iPhone.

Как да качите публичната бета версия на iOS 17 на вашия iPhone

Първо, преди да изтеглите нещо, не забравяйте да актуализирате своя iPhone до най-новата версия на iOS 16. И след това задължително го архивирайте в облака или на компютъра.

Архивирането на устройството е изключително важно, ако решите, че вече не искате iOS 17 и искате да се върнете към iOS 16. Без архивиране е възможно да загубите важни данни, когато се върнете. Като алтернатива, ако имате резервен iPhone, помислете за стартиране на публичната бета версия на него вместо на основния ви телефон.

Когато приключите с тази подготовка, можете да продължите.

От избрания iPhone отидете на уебсайта на Apple Beta Software Program. Влезте, ако вече сте член, или се регистрирайте. Ще ви трябва Apple ID, за да го направите. Ако се регистрирате, следвайте всички подкани.

На страницата Guide for Public Beta ще получите повече информация за публичната бета версия на iOS 17. Под Get Started докоснете синята връзка за регистриране на вашето iOS устройство. На следващата страница превъртете надолу до втората секция и в зависимост от софтуерната актуализация, която имате в момента, имате две опции:

• Ако използвате iOS 16.4 или по-нова версия, трябва да отидете в Settings > General > Software Update > Beta Updates и да изберете публичната бета версия на iOS 17 за инсталиране.

• Ако използвате iOS 16.3 или по-стара версия, трябва да изтеглите конфигурационен профил (докоснете синия бутон Download profile ), отидете в Settings, докоснете профила и следвайте инструкциите.

Накрая отидете в Settings > General > Software Update и инсталирайте публичната бета версия на iOS 17. След като телефонът ви се рестартира, ще имате достъп до iOS 17.

 

 

––––

Открийте оригинални аксесоари за iPhone, AirPods и AirTag в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.