macOS 10.15.5 – добавена функция battery health
fitbit

Сподели на приятел
1 364

Apple пусна macOS Catalina 10.15.5 с редица нови функции към ъпдейта. Може би най-чаканата и полезна е тази за battery health, както и няколко нови опции свързани с FaceTime. Battery health може да спомогне за  удължаването на  живота на батерията на вашия MacBook. Тя е налична за iPhone от доста време и е една от най-използваните от потребителите.

Литиево-йонните батерии, като тези в MacBook остаряват с течение на времето, което означава, че  започват да издържат по-малко на зареждане. Новата функция в macOS е предназначена да забави процеса на стареене, така че батерията ви да поддържа повече заряд за по-дълъг период от време.

macOS 10

Става въпрос за smart зареждане, което трябва да удължи живота на батерията. Този нов инструмент ще помага да запазите батерията, като спира зареждането, преди то да достигне 100%.  Много честото пълното зареждане на батерията се отразява негативно на устройството.

Удължаване на живота на батерията

Все по-често чуваме, че е добре да не зареждаме устройството си до 100%. Това може да звучи нелогично, но всъщност е полезно за батерията в дългосрочен план. Пълното зареждане натоварва батерията, това е и причината с времето устройства като смартфони и лаптопи да се налага да бъдат зареждани по-често. Не е добра идеята и устройството ви да стои включено цяла нощ към зарядното.

Новата функция за здраве на батерията ще бъде включена по подразбиране за нови устройства MacBook, които са с  ОС macOS 10.15.5 или след като надстроите до macOS 10.15.5. Както и  MacBook, който поддържа Thunderbolt 3 (което е всеки MacBook Pro появил се през 2016 г. или по-късно или всеки MacBook Air, издаден през 2018 г. или по-нова версия).

macOS 10.15.5 също така ще ви позволи да изключите функцията в групови FaceTime разговори, която автоматично променя размера на прозорците на участниците, когато са в конферентен разговор. Тази функция се наблюдава и в ъпдейта за iPhone – iOS 13.5. Повече за него може да прочетете в тази статия.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.theverge.com