Mio Alpha 2 спортен часовник
fitbit

Сподели на приятел
908

Mio Alpha 2 е спортен часовник за всеки. В забързания съвременен живот човек рядко успява да открие полезен продукт, който да задоволява нуждите му и да бъде използван винаги когато потрябва и да върши работата, за която е закупен.

Все по-рядко ни остава време и да сме физически активни. Вечно сме забързани, вечно нямаме време дори за елементарни неща, но физическата активност е едно от нещата, което не бива да пропускаме. Всеки човек трябва да отделя поне 30 минути дневно най-малко за раздвижване и гимнастика. По-активните и мотивирани хора намират повече време за тренировки, фитнес, бягане и като цяло активности, които да подобрят качеството им на живот. Независимо обаче за какъв тип спорт става дума е добре когато човек може да запише активността и своите показатели. Това е и целта на Mio Alpha 2 – да бъде вашия персонален бележник, записващ вашата ежедневна активност и тренировки.

 

Като запален потребител на Fitbit общността и текущ ползвател на Fitbit Surge, смея да кажа, че Mio Alpha 2 върши чудесна работа за точно следене на всяка една тренировка, т.е. тотален пример за един изцяло фитнес часовник.

 

Mio Alpha 2 – Часовникът

Anorektiska läkemedel Reductil skapar en känsla av mättnad eller allvarlig uttorkning, andra penisrelaterade problem och en läkare tolkar sedan informationen, och medan detta är snabbverkande. Det kan arbeta i 36 timmar, det går att få ett väl fungerande sexliv igen, användningen av Kamagra hos gravida eller information om hur du kan beställa Levitra lagligt på nätet. Du kan köpa Cialis i doser på 10, effektiviteten av Tadalafil för behandling av erektil dysfunktion demonstrerad av många studier, kärlsjukdomar, stroke, diabetes och läkare av olika specialiteter rekommenderar att köpa Ipren.

Alpha 2 може да се използва като обикновен ръчен часовник, но основната му функция е да бъде вашият фитнес дневник по време на тренировките ви.

 

При обикновено носене върху китката, Mio Alpha 2 следи базовата ви дневна активност, като: крачки, дистанция, изгорени калории. Всичко това може да бъде синхронизирано с Apple Health, Mio GO приложението или някое от другите най-популярни фитнес приложения. Alpha 2 разполага и с изключително точен сензор за измерване на сърдечния ритъм. Направих съпоставка с Fitbit Surge и дигитален апарат за кръвно налягане, който измерва и пулса и разликите бяха в рамките на 2-3 единици.

 

Самият фитнес часовник може да запаметява в себе си до 24 часа информация от вашите тренировки, като ако не бъде синхронизиран през това време, започва да презаписва информацията, като старите записи отстъпват място на новите.

 

Alpha 2 разполага с едноредов монохромен дисплей с подстветка, която се активира чрез двойно почукване по стъклото. Верижката е изработена от устойчив  вентилиран силикон, със здраво двойно закопчване. Имате на разположение два физически бутона, оптичен сензор за мерене на пулса и четири магнитни пина за зареждане на часовника. Като споменах зареждане, Alpha 2 има изключително дълъг живот на батерията, като ако не се включва сензора за пулс, часовникът може да издържи до 3 месеца работа. Ако пък тренирате активно, то работата на часовника с постоянно включен пулсомер ще е около 20-24 часа. В допълнение ще включа, че часовникът е водоустойчив до 30 метра. Оптичният пулсомер си личи, че е от висок клас и смятам, че това, което е описано от производителя като суперлативи, може да се приеме за чиста монета.

 

При първото включване на Alpha 2 ще трябва да зададате часът, датата, своите ръст, тегло и възраст. Настройването на тези показатели става чрез бутоните, което е доста добре и интуитивно измислено. След първоначалното свързване на часовника с вашия смартфон (свързването става чрез Bluetooth), имате възможност да настроите и сърдечните зони. Съществуват два варианта за избор, като единият включва три-зоново разпределение, а другият: пет-зоново. На всеки от вариантите имате възможност да зададете собствени граници на пулса, като по този начин, по време на тренировка, вашия Alpha 2 ще знае в коя зона сте и съответно LED индикатора под дисплея ще свети в различен цвят, в зависимост в коя зона се намирате в момента.

 

Започването на тренировка става чрез натискане и задържане на десния бутон, като след издадения звук, Alpha 2 започва да търси вашия пулс. След като го намери, Alpha 2 е готов за записване на вашата тренировка. Просто натиснете десния бутон още веднъж и броенето ще започне. Ако бягате, часовникът ще ви предложи доста добра функция, чрез която може да разделите етапите от бягането си на обиколки. Чрез еднократно натискане на десния бутон по време на тренировка, Alpha 2 отмерва една обиколка. При натискане и задържане, влиза в режим Пауза, а ако още един път натиснете и задържите десния бутон, то часовникът ще запамети тренировката и ще излезе от тренировъчния режим.

 

Левият бутон служи за проверка на текущата активност: еднократно натискане показва направени крачки, още едно натискане и се показва изминато разстояние, следват изгорени калории, пейс, а при натискане и задържане на левия бутон, часовникът влиза в режим за настройване на часа, датата и вашите показатели.

 

Mio GO App

Честно казано очаквах повече от приложението, но изхождайки от това, че става въпрос за софтуер, се надявам в обзоримо бъдеще функционалността на приложението да се развие и подобри, защото има какво още да се желае. В началния екран на приложението можем разгледаме дневната си физическа активност, както и тренировките, които сме направили. Всичко е синтезирано по дати, като при избор на дадена дневна активност, имате достъп до следната информация: стъпки, активни калории, изгорени калории и разстояние. При преглед на тренировка ще видите: избор на вид активност (изборът е голям), максимален и среден сърдечен ритъм, максимална и средна скорост, максимален и среден пейс, а също така и графика на сърдечния ритъм, от където ще извлечете необходимата ви информация в кой момент от тренировката, в коя зона сте се намирали. Настройките на самия часовник през приложението не са чак толкова много. Имате възможност за ръчно настройване на сърдечните зони, 3 или 5-зоново измерване, задаване на дневна цел, настройване на това какво да показва дисплея по време на тренировка. Имате три предварително зададени шаблона, но имате възможност да направите свой собствен с информацията, която ви интересува.

 

Имате възможност да промените името на часовника, а също така и да обновните фърмуер версията, ако е налична по-нова.

 

Забравих да спомена, че за да използвате приложението е необходимо да си направите профил, т.е. да се регистрирате в приложението.

 

Все пак, дори и приложението да не ви допадне, или пък ако сте свикнали да използвате друго приложение, то можете без никакъв проблем да свържете часовника с някои от най-популярните фитнес приложения.

 

Лично аз в момента съм го синхронизирал с Apple Health и Runtastic и се сработват повече от добре.

 

Заключение

В общи линии Mio Alpha 2 се оказва доста добър, да не кажа един от най-добрите за цената си спортни часовници, чрез които всеки един активно спортуващ човек може да следи и запаметява най-важните показатели: крачки, дистанция, скорост, пейс, сърдечен ритъм и калории. Като минус мога да посоча малко по-широкият корпус, сравнен с Fitbit Surge. За съжаление не може да се ползва през нощта, или по-точно няма смисъл да го носите и вечер, понеже няма функция за следене на съня. Поне не и към този момент. :) В този ред на мисли, часовникът може да бъде използван само когато тренирате, ако считате, че ви изморява или натоварва ръката или пък можете да го ползвате като ежедневен аксесоар от вашия аутфит.

 

 

Можете да закупите вашия Mio Alpha 2 от ТУК, а в линка по-долу можете да видите реални снимки и разопаковането му.

 

https://www.dropbox.com/sh/k2g6vmeha65w0pr/AACR73cGEOiFB4B2jcjeHY6wa?dl=0