Какво да очакваме от iPhone 13?
fitbit

Сподели на приятел
3 571

Всяка година в началото на септември Apple пуска нова линия на iPhone. През 2020 получихме цели четири различни модела и същото имаме и този път – четири нови модела на iPhone 13. Те са подобни на предишните – 13 mini, 13, 13 Pro и 13 Pro Max.

Ето какво различно има в тях.

 

Дизайнът

Няма сериозни промени в дизайна на новите телефони. Тъй като повтарят старата серия, а и защото Apple като цяло предпочитат класическите си линии, разликите във външния вид на новите модели iPhone е минимална. Имаме същите размери, почти същите форми, разположение на говорителите. Но теглото и панелът с камерите са малко по-големи.

iphone 13

 

Големият въпрос: имат ли iPhone 13 портове?

Една от най-големите новости, които се очакваха, беше доста смела. Според слуховете, новите модели iPhone щяха да бъдат изцяло без никакви портове. Щяха да бъдат напълно безжични и за зареждане, и за пренос на данни. Но не се оказа така – всички нови модели iPhone 13 все още имат Lightning порт.

Тенденция да включва тотални новости Apple проявява отдавна – те първи пуснаха смартфон на цена над 1000 долара, както и прорез на екрана за камерата. И както премахването на бутоните и широките рамки, премахването на портовете звучеше като логична следваща стъпка в стремежа им към минималистичен дизайн. Но дали наистина би била добра идея?

 

MagSafe и аксесоарите

Макар да сме твърдо за напредъка на технологиите, не сме убедени, че екосистемата на MagSafe към момента е в състояние да се справи достатъчно добре с обслужването на телефоните. Факт е, че магнитното залепване на MagSafe към гърба на iPhone е много удобно за ползване. А и има наистина добри аксесоари, които да използвате със системата. Такива са кейсовете, подходящи за MagSafe, MagSafe външни батерии, както и залепващи се аксесоари като стойки за автомобил, портфейли и др.

Разгледайте и поръчайте кейсове с MagSafe за iphone 13 тук: https://dice.bg/search?text=iphone+13+magsafe&in=2

Но Apple не сгрешиха – всичко, изброено дотук, едва ли би било достатъчно, за да се изхвърлят съвсем старите начини на зареждане и USB достъп. Беше голям бум, когато Apple премина от 5 W към 20 W зарядно, но MagSafe поддържа само до 15 W. Днес се предлагат телефони, които се зареждат с 50, 65, а вероятно скоро и над 100-ватови безжични зарядни устройства, което е страхотно. Но MagSafe все още е твърде далеч от предлагането на подобна екстра.

Както винаги, DICE ще е сред първите магазини, в които можете да разгледате и закупите качествени аксесоари за iPhone 13 на доказани марки.

Тук можете да видите и поръчате всякакви кейсове и аксесоари за iPhone 13: https://dice.bg/search?text=iphone+13

За да разбирате първи какви аксесоари за iPhone 13 са достъпни за продажба, следете Фейсбук страницата ни тук: www.facebook.com/dice.bg

 

Камерите на iPhone 13

Друга по-голяма промяна е в камерите, част от които са по-големи. Моделите iPhone 13 mini и iPhone 13 отново имат две камери, но този път са разположени диагонално, като долната е малко по-голяма. Подобна камера преди имаше само в iPhone 12 Pro Max. Това означава по-голям сензор, което, разбира се, ще направи снимките от телефоните още по-добри.

Моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max са с тройни камери, побрани в по-голям панел. Целта на това разположение е по-добра стабилизация, подобно на iPhone 12 Pro Max, който през миналата година единствен предлагаше стабилизиране при смяна на сензора. Те предлагат повече стабилност при малка скорост на затвора и по-ясни снимки, с по-малко шум.

 

Има ли iPhone 13 Touch ID?

Макар че последните няколко iPhone напълно изоставиха Touch ID и приеха Face ID като най -добрия начин за отключване на iPhone, дълго се говореше, че iPhone 13 може да го върне. Може би все пак Apple е тествал Touch ID на екрана или под дисплея, който би ви позволил да отключите iPhone без специален бутон Home или Face ID. Виждали сме тази функция в редица смартфони с Android, така че всъщност не е твърде странна.

В крайна сметка екранният Touch ID не е наличен в последната линия. Което се отчита за минус от потребителите, тъй като би бил страхотна алтернатива за хората, носещи маски. На тях отдавна им е писнало постоянно да въвеждат своя ПИН или парола.

 

Честота на опресняване

Факт е, че повечето смартфони с висок клас Android предлагат дисплей с честота на опресняване 120Hz. Но iPhone 12 достига максимална честота от 60Hz. По-високата честота на опресняване позволява на дисплея да изглежда и да се усеща като по-бърз, което е чудесно за превъртане и мобилни игри.

Apple интегрира 120Hz честота на опресняване (която нарича ProMotion) в последните си модели iPad Pro. Но засега я пренесе само в iPhone 13 Pro.

 

Не пропускайте да разгледате и поръчате новите аксесоари за iPhone 13 в DICE.bg тук: https://dice.bg/search?text=iphone+13

 

А ако все още държите на своя iPhone 12, можете да се погрижите за него, като го снабдите с още по-удобни и функционални аксесоари. Разгледайте и поръчайте тук:

Аксесоари за  iPhone 12 mini: www.dice.bg/iphone-12-mini-and-accessories/

Аксесоари за iPhone 12 и iPhone 12 Pro: www.dice.bg/iphone-12-12-pro-and-accessories/

Аксесоари за iPhone 12 Pro Max: www.dice.bg/iphone-12-pro-max-and-accessories/

 

Аксесоари за iPhone можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.