Office – ново мобилно приложение за телефони
fitbit

Сподели на приятел
1 105

През ноември 2019 г. Microsoft визуализира нова версия на своето приложение – Office за Android и iOS, комбинирайки Word, Excel и PowerPoint в едно приложение.

Версията за Android бе достъпна в Google Play в понеделник, но вече е официално достъпна и за iOS ( Apple). Добра новина за всички фенове на тъмния режим – той е достъпен в Office.

Едно от предимствата на това приложение според Microsoft е опростено потребителско изживяване и по-малко място за съхранение в телефона, в сравнение с инсталирането на три отделни приложения. Приложението носи и нова функционалност, като възможност за конвертиране на изображения, както и документи на Word и Excel. Също така е възможно PDF сканиране, бързи бележки, сканиране на QR кодове и прехвърляне на файлове между устройства.

Office

Незначителна, но за някои важна подробност: Приложението iOS поддържа тъмен режим, което означава, че ще бъде показано в тъмна цветова схема, за да съответства на останалата част от операционната система, когато е включен тъмният режим.

Microsoft планира да добави повече функционалност към приложението, включително Word Dictation. Това ще промени изгледа на документите в PowerPoint и възможността да виждате данните на Excel във формат като настолна версия.

Приложението Office е безплатно и може да бъде използвано без акаунт, но ако създадете такъв в Microsoft или го свържете към услуга за съхранение, ще може да съхранявате документите в облака. Първоначално се предлага на 68 езика за Android и на 20 езика за iOS.

Потребителите, които имат абонамент за Office 365 или Microsoft 365 ще получат редица премиум функции, които според Microsoft ще бъдат съвместими с тези, които бихте получили в предишните приложения на Word, Excel и PowerPoint.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: www.mashable.com