Satechi – безжично зарядно по модел на MagSafe
fitbit

Сподели на приятел
11 050

Най-новото зарядно устройство на Satechi е вече на пазара. То е прототип на магнитния кабел за безжично зареждане USB-C и е създаден по модел на зарядното устройство MagSafe на Apple. Включва вграден магнит, който му позволява да се свързва към устройствата на Apple iPhone 12 и може да зарежда устройства на Apple с до 7.5W.

Тъй като това е Qi-базирано зарядно устройство, то работи с AirPods, а също и смартфони с Android. За смартфони с Android, които позволяват по-бързо зареждане, може да се зарежда до 15W.

Satechi

Дизайн

По отношение на дизайна, магнитният безжичен кабел за зареждане на Satechi изглежда подобно на зарядното устройство „MagSafe“. Основният корпус е от сива поликарбонатна повърхност с бяла предна част. Което го отличава значително от материала, които е използван за производството на зарядното устройство MagSafe. Гърбът на магнитния безжичен кабел за зареждане е куполообразен. Когато телефонът се зарежда може да се позиционира леко в страни и да е леко нестабилен, но това не може да създаде проблем при използване.

Satechi

Както при зарядното устройство MagSafe, магнитният кабел за безжично зареждане се прикрепя към пръстена от магнити в последния модел на – Apple iPhone 12. Същото се случва ако използваме калъф съвместим с MagSafe. Има 1,5-милиметров кабел заедно с USB-C конектор, но  няма да откриете захранващ адаптер и трябва да се сдобиете със зарядно устройство – 18W.

MagSafe

Magnet Sticker

По подразбиране магнитният кабел за безжично зареждане може да зарежда по-стари iPhone, защото е Qi зарядно устройство (поддържащо безжично захранване). Няма как  да получите същото магнитно зареждане за по-стари iPhone или други смартфони, освен ако не закупите вторичен аксесоар на Satechi – магнитния стикер. Магнитният стикер пристига с ръководство, които ви показват как да използвате устройството и къде да го поставите.

MagSafe

Отлепвате водача, залепвате го към подходящия телефон и след това прикрепвате магнита. След като бъде прикрепен, магнитът е в състояние да се придържа към зарядното устройство на Satechi с автоматично подравняване върху вградената безжична бобина за зареждане. Магнитът е тънък и работи добре, което го прави полезен аксесоар, освен това може да се използва и за добавяне на магнити към калъфи за iPhone 12, които не са MagSafe. Този аксесоар ще помогне калъфът, който сте избрали да работи с магнитния кабел за безжично зареждане.

Satechi

Съвместимост

Satechi Magnet Sticker е съвместим и със зарядното устройство MagSafe на Apple. Въпреки че моделите, които не са от iPhone 12, все още ще бъдат ограничени до по-бавни скорости на зареждане. Магнитният стикер се оказва изключително полезен за настройка на iPhone 11 Pro Max, за да зарежда с MagSafe Duo и стандартното MagSafe зарядно. Така че определено си струва да се сдобиете с такъв, дори ако не планирате да си закупите кабела на Satechi.  Трябва да имате предвид, че зареждането със стикера с помощта на зарядните устройства MagSafe на Apple е ограничено до 7,5 W.

Satechi

 

Скорост

Магнитният кабел за безжично зареждане е добро решение за моделите от серията на iPhone 12. Много лесно се прикрепя към правилното място и се зарежда. Има същия дизайн като зарядното устройство MagSafe и е по-евтино.

Apple
Обобщение

Трябва да отбележим, че магнитния кабел за безжично зареждане, сдвоен с магнитния стикер е доста добро решение за безжично зареждане за моделите iPhone 11. Въпреки това, ако искате нещо, което е по-достъпно и не се притеснявате от по-бавните скорости на зареждане, магнитният безжичен кабел за зареждане работи както и всяко зарядно устройство, базирано на Qi и има предимството на лесно закрепващите се магнити.

Купете тук Satechi – безжично зарядно по модел на MagSafe

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.techradar.com