Siri – изтриване на историята за търсене
fitbit

Сподели на приятел
1 090

Последният ъпгрейд на iPhone до iOS 13.2 носи на потребителите различни нови функции. Едно от тези подобрения е свързано с опциите за поверителност на Siri. В отговор на недоволството на потребителите за това как компанията обработва данните събрани от гласовия асистент, Apple предлага на потребителите възможност да изтрият всички записи, които Siri събира по време на употреба. Компанията също е спряла да споделя аудио записи със служители, за да подобри обслужването и да намали недоволството на потребителите си.

Изтриване на историята на търсене

След появата на ъпдейта до ще получите известие, чрез което може да включите тази функция.

Ако сте избрали да включите функцията след ъпдейта, но в бъдеще сте решили, че не искате да споделяте гласа си с Apple, това вече е възможно. Ако пък сте се отказали и сте решили, че нямате нищо против служители на Apple слушат гласа ви, може лесно да промените настройките. Ето как:

  • Отворете Settings и изберете Privacy.
  • Изберете Analytics & Improvements в долната част на екрана за поверителност.
  • Потърсете Improve Siri & Dictation и го включете, ако искате да позволите на Apple достъп до историята ви или го изключете, ако не желаете да споделяте тази информация.  Под опцията за включване има връзка, която можете да посетите за повече информация.

 

Siri

За да довършите изключването може да изпратите молба до компанията за изтриване на цялата аудио информация от Siri, която е налична от вашето устройство.  Преди ъпдейта това беше много дълъг и сложен процес. Сега процедурата е доста опростена.

  • Отворете приложението Settings на вашия iPhone и изберете Siri & Search
  • Изберете Siri & Dictation History
  • Тук трябва да изберете опцията – Delete Siri & Dictation History

Siri

 

Ще получите потвърждение, че вашите данни ще бъдат изтрити.

Тук е важно да наблегнем на едно нещо, което трябва да знаете – под бутона за изтриване има поле, в което е упоменато, че всяка ваша информация, която е била включена в извадката от Apple, за да подобри Siri и Dictation, вече не е свързана с този iPhone и няма да бъде изтрита. Вероятно това включва всички данни, които от Apple са събрали преди да добавят опция за отказ.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.theverge.com