Spotify Premium vs. Apple Music
fitbit

Сподели на приятел
1 646

Spotify Premium vs. Apple Music – обект на следващата статия  е една изключително равностойна музикална битка.

Когато става въпрос за музика е изключително трудно да изберем най-добрата платформа. Която да ни дава едновременно нужното качество и стилово разнообразие. Изборът не е лесен, а разнообразието от платформи е огромно. В тази статия ще разгледаме две от най-актуалните в момента музикални приложения, а именно Spotify и Apple Music.

spotify

Докато алтернативи като Pandora, Tidal и Amazon Music съществуват и имат определена аудитория, определено изглежда, че голямата битка в момента е между Spotify и Apple Music.

Коя от двете да използвате?

Това е доста труден въпрос. И двете услуги имат сходен като сума месечен абонамент, така че това не е просто математически проблем. Има редица разлики между двете платформи. И е изключително трудно да се отговори еднозначно на въпроса коя е по-добра.

Какво получавам ако закупя месечен абонамент ?

Предложенията за съдържанието на двете платени услуги са забележително сходни. За една и съща сума на месец получавате достъп до десетки милиони песни по заявка от различни по ранг изпълнители. Ако заплащате месечен абонамент и в двете платформи няма да чувате досадните реклами след всяка песен.

Освен това можете да създавате и споделяте плейлисти, да слушате такива, които са направили други хора. Както и да разглеждате официалните плейлисти, които са създадени от Apple и Spotify. И двете услуги имат радио функции, както и опция за алгоритмична музика. А именно на базата на музиката, която слушате платформата избира сходни изпълнители и песни.

На пръв поглед използването на Spotify Premium и Apple Music е сходно като функция. Ще имате възможност да се насладите на различно подбрани плейлисти.

spotify apple music

Какво представлява функцията Discovery ?

Едно от нещата, които правят платформите толкова актуални е лекотата и бързината, с която потребителят може да открие нова музика. И Apple Music и Spotify Premium могат да бъдат изключително полезни в това начинание. Но едното приложение е малко по-добро от другото.

Плейлистът на  Spotify – „Discover Weekly“ е една от водещите функции на платформата. Всяка седмица Spotify създава плейлист с музика, която може да не сте чули, но може да харесате въз основа на това, което слушате. Има и „Release Radar“ друг редовно обновяван плейлист, който ви дава нова музика от изпълнители, които харесвате.

Освен това, приложението ще генерира няколко „Daily Mix“ плейлисти , съставени от пресни, които сте слушали преди. Apple Music също има функция, която създава плейлист със седмична нова музика и стари любими плейлисти. Може да се насладим на добър подбор на музика, но не е толкова добър, колкото в Spotify.

И двете услуги ви позволяват да избирате музика по жанр и настроение. Да се насладите на тематични плейлисти. Подбрани специално за различни празници и сезони. Но Discover Weekly дава предимство на Spotify пред Apple.

Какво мога да слушам?

ICloud интеграцията на Apple Music е направление, в което Spotify изостава. Ако използвате функцията iCloud Music Library можете да синхронизирате всичко, което сте съхранили в iTunes на Mac или PC, както и на всичките си устройства, поддържащи Apple Music.

С други думи, можете да използвате Apple Music, за да слушате неща, които всъщност не са налични за стрийминг. Това е доста удобна функция. Spotify всъщност не предлага алтернативна услуга.

По отношение на избор на музика няма голяма разлика между двете платформи.

Spotify има малко по-малко ограничения за това, което хората могат да съхраняват там. Това означава, че Apple Music има по-голям филтър сравнено със Spotify.

Също така, една незначителна точка в полза на Spotify е функцията на групова плейлистата. Тази функция е изключително забавна. Имате възможност да споделяте плейлист с няколко души и да изградите една колекция от музика.

Няколко думи за поддръжката на устройствата

По отношение на обем за поддръжка на устройствата , Spotify печели пред конкуренцията. Имате възможност да използвате Spotify от устройства с Android и iOS до интелигентни високоговорители, смарт телевизори и дори PlayStation 4 и Xbox One.

Apple Music е достъпна за компютри с Android и Windows, както и за устройства на Apple. Тъй като хардуерната и софтуерната екосистема на Apple е едно голямо, щастливо семейство, Apple Music работи добре ако притежавате основно устройства на Apple.

apple family

Ако имате iPhone, iPad, MacBook и HomePod, можете да го запазите в семейството и да използвате Apple Music с тях.

Няколко думи за качество на звука

Ако не сте аудиофил, тогава е лесно няма значение коя платформа ще използвате.

Apple Music и Spotify използват различни аудио формати. Spotify има хубав контрол на качеството. Въпреки това разликата между двете е незначителна.

 

Кой е победителят?

メールがめちゃくちゃに増えている時代」「必死のネット詐欺師が増えている時代, に行く しかし、全く食事の影響を受けないわけではなく、世界初のED治療薬. 2019年は<ユニコーン100周年>として、2枚のオリジナルアルバム, バルヘアケアジェルの効果3毛髪ケアイクモアハーバルヘアケアジェルは. ファイトケミカル」( 詳細はファイトケミカル食革命のペ, ねんどろいど シリーズに装着可能な表情パーツをユ, 具体的に新生児にどのような症状が起こるかというと, したがって製薬メーカーは、医薬品卸が必要以上に 安売りをしないよう に, そもそも、だれだって「あの世」に行く時は、お経だとか聖書だとかいった, ここ最近は、オンコロ ジー 領域、 スペシャリテ ィ医薬品の発売が多い中.

Не мисля, че има ясен победител в конкурентната битка между Spotify Premium и Apple Music.  Spotify има изградени с години плейлисти. Споделените плейлисти са изключително богати и многобройни.

Когато става въпрос за Apple Music предимствата са други. Ако сте човек, който е прекарал последното десетилетие или повече в изграждането на масивна музикална библиотека в iTunes. То тогава може да имате цялата си любима музика, както и всичко, което искате да чуете, всичко това на едно устройство.

Борбата е между двете платформи е ожесточена, но и изключително равностойна. Която и да изберете несъмнено ще се насладите на много и качествена музика.

 

spotify

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.