Surface Earbuds – алтернатива или конкурент на Airpods
fitbit

Сподели на приятел
1 617

Surface Earbuds – дизайн съчетан с удобство

Още през октомври Microsoft пусна на пазара безжични слушалки Surface Earbuds. От компанията се стремят да  създадат слушалки, които да се конкурират с AirPods на Apple, Pixel Buds на Google и Galaxy Buds на Samsung.

В следващите няколко реда ще разгледаме функциите на Microsoft Surface Earbuds, за да разберем как те конкурират с Apple AirPods.

Surface Earbuds

Ако трябва да опишем с една дума дизайна на Surface Earbuds той е по-скоро  уникален. Вътрешната част на слушалката е в стил AirPods, а външната част е  кръгла и доста голяма и забележима. Тя е предназначена главно за боравене  жестове и допир. Те се виждат когато ги носите.

Когато става въпрос за комфорт слушалките са сравнително удобни.  Surface Earbuds са създадени така, че да се поберат малко по-дълбоко в ушния канал, макар и не толкова дълбоко, колкото AirPods Pro .

Слушалките са в комплект с малки, средни и големи накрайници, така че да създават комфорт за всички потребители. Първоначално са неудобни, но след като се нагласят за няколко часа ушите свикват с тях и стават доста удобни за носене.

Surface Earbuds

Дизайнът на Surface Earbuds определено изглежда забавен, но е доста функционален. Създаден е така, че потребителите да използват голямата повърхност на слушалката, за да навигират звука, както и смяната на песните.

Двойно почукване възпроизвежда / паузира музика, прекарване на пръст през лявата слушалка прескача песни, а прекарване на пръст в дясната слушалка контролира силата на звука. ‌AirPods‌ нямат възможност за контрол  на силата на звука, което е един от основните негативи, когато става дума за AirPods‌.

Контрол с няколко докосвания

Surface Earbuds  притежават и възможност за контрол за достъп до гласова помощ, както и отговаряне / прекратяване на телефонни обаждания. Плюс това някои приложения на Microsoft могат да се възползват от жестовете на Surface Earbuds. Например на телефон с Android, тройното докосване на която и да е слушалка, отваря приложението Spotify. В iOS можете да слушате, изтривате и отговаряте на имейли с докосване и глас с помощта на приложението Outlook. В приложението PowerPoint може да прекарате пръст, за да премествате слайдове, да активирате субтитри за видеоклипове и да превеждате това, което казвате на няколко езика.

Microsoft

Качеството на звука в Surface Earbuds не е впечатляващо. Ниските са леко разочароващи и като цяло за възпроизвеждането на музика има какво да се желае. Може да инсталирате приложение, което придружава Surface Earbuds за корекции на EQ, което помага донякъде да се подобри звука. Няма функция active noise cancellation, така че единствената звукоизолация идва от прилягането на слушалките плътно в ухото.

Surface Earbuds имат шест до осем часа живот на батерията, който е удължен до 24 часа с включената кутия за зареждане с USB-C. Тя има има правоъгълна форма. Калъфът се зарежда през USB-C и няма възможност за безжично зареждане.

Surface Earbuds

Когато сдвоявате с Surface устройство или компютър с Windows, работещ под Windows 10, има функция Swift Pair за бързо сдвояване, но на устройства с iOS връзката ще трябва да се извърши чрез Bluetooth настройки.

Surface Earbuds са добра алтернатива, ако планирате да ги използвате с компютър или Surface устройство. Няма причина, обаче да си ги закупите, ако планирате да ги използвате с Mac или iPhone, тъй като пълният набор от функции е ограничен за Windows. Като се има предвид цената от $ 199 , те са най-подходящи за тези, които са в екосистемата на Microsoft.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.macrumors.com