WhatsApp с нова опция за конферентни видео разговори
fitbit

115

WhatsApp навлиза все повече сред потребителите като платформата работи върху надграждане на функциите си. Вече имате възможност да провеждате видео разговори в групи до осем участници, а това е доста повече в сравнение с предишния лимит от четирима.

WhatsApp
WhatsApp постепенно развива своите възможности за групови видео разговори, тъй като конкурентните услуги като Zoom, FaceTime и Skype са набрали популярност на фона на продължаващите мерки за сигурност и продължителния престой вкъщи. В същото време Facebook пусна Messenger Rooms, което дава възможност до осем души да се присъединят към групов видео чат.
Има два начина да създадете конферентен аудио или видео разговор в WhatsApp. Първо трябва да се уверите, че вие и всеки, на когото искате да се обадите е актуализирал до версия 2.20.50 от WhatsApp. В противен случай функцията няма да работи.

 

Как да създадем групов видео разговор в WhatsApp

Най-лесният начин за започване на разговор е да съдадете активна конферентна чат сесия. Натиснете Video Call или Phone Call (бутонът в горния десен ъгъл на екрана), ако групата има повече от осем участници, ще имате възможност за избор – на кои контакти да се обадите. Ако не сте актуализирали до последна версия, разговорът ще започне автоматично само с един избран потребител.

Ето и кратко ръководство, благодарение на което може да създадете бързо и лесно конферентен разговор в WhatsApp. Просто следвайте стъпките по-долу:

1. Стартирайте WhatsApp и изберете раздела Calls в долната част на екрана.

WhatsApp

2. Изберете иконата Call в горния десен ъгъл.

WhatsApp

3. Изберете New Group Call в горната част на списъка с контакти.

videocalls

4. Добавете участници, като имате възможност да ги изберете от вашите контакти.
5. Когато добавите участниците, изберете бутона Video Call (иконата на камерата) или опцията Audio Call (иконата на телефона), за да започнете разговора.

WhatsApp

Ако някой от избраните от вас участници използва по-стара версия на WhatsApp, ще бъдете уведомени и обаждането няма да се осъществи, докато всички участници не актуализират до последна версия.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.macrumors.com