YouTube – 5 приложения за изтегляне на видеоклипове
fitbit

Сподели на приятел
6 185

Несъмнено една от най-използваните платформи за видео файлове е YouTube. Ежедневно попадаме на видеоклипове, които искаме да запазим не само като любими в профила си. Голяма част от видео файловете изчезват с времето. В следващата статия ще разгледаме възможностите за изтегляне на любимите ни видеоклипове в YouTube.

 

Приложенията за безплатно изтегляне на видео файлове от YouTube ще ви позволят да записвате и да гледате офлайн любимите си клипове.

Тези инструменти ще ви позволят да изтеглите и запишете видеоклипове от YouTube. Както и от други сайтове за видео споделяне във формат по ваш избор. Обикновено може да изберете да запазите целия клип или само аудиото. Това е чудесен избор за песни, които искате само да слушате.

 

YouTube

 

Изтеглянето на видео клипове може да е полезно и при други обстоятелства. Ако имате бавна интернет връзка ще откриете, че стриймингът на видеоклипове може да бъде мъчителен.

Приложенията за изтегляне се променят ежедневно и може някои от разгледаните приложения след време да не работят по същият начин.

 

Преди да използвате приложенията е добре да прегледате общите условия на платформата.

1. 4K Video Downloader

YouTube

 

4K Video Downloader е най-добрият безплатен инструмент за бързо изтегляне на видео клипове от YouTube. Той е лесен за използване, много адаптивен, без реклами.

За да свалите видео файл (или цял плейлист, при условие че не е по-дълъг от 24 видеоклипа) просто копирайте URL адреса му от вашия уеб браузър, щракнете върху „Поставяне на URL адрес“ и изберете изходен формат, качество и местоположение.

Има голям избор от формати – (видео и аудио) – включително MP4 и MP3.

Закупуването на ключ ще ви позволи да изтеглите по-дълги плейлисти.

 

2. WinX YouTube Downloader

 

Video

 

Чрез WinX YouTube Downloader може да изтегляте видеоклипове от всички най-популярни сайтове, включително Facebook, Vimeo и DailyMotion. Използва се много лесно. Просто поставете URL адрес, изберете изходен формат и настройка за качество и видеото ще бъде добавено към списък.

След като добавите всички видеоклипове, които искате да изтеглите просто кликнете върху бутона „Изтегляне“ и всички те ще бъдат обработени наведнъж и запазени в избраната от вас папка.

WinX YouTube Downloader може да изтегли 4K видео. Чрез приложението няма да може да изтегляте  3D и 360-градусови видеоклипове. Ако това не е проблем за вас, това приложение е чудесно за сваляне на клипове.

 

3. Any Video Converter Free

 

Video

 

От своя страна Any Video Converter Free е един от най-добрите приложения за изтегляне на видео файлове от YouTube. Единственият недостатък е, че безплатната версия на тази програма ви ограничава до изтегляне на един видеоклип наведнъж.

Има много видео формати от които може да избирате. Приложението има вградени видео редактор. Той може да се използва за изрязване на изтеглено от вас видео, добавяне на прости ефекти като настройка на цвета, както и добавяне на текст. Целият процес е бърз и лесен.

4.  Free YouTube Download

 

YouTube

 

Поставете URL адрес от YouTube и можете да изтеглите видеоклипа само с няколко кликвания или изобщо без кликвания, ако активирате опцията за автоматично изтегляне.

Може да изтеглите няколко видеоклипа наведнъж, ако се налага може да конвертирате в няколко различни формата в движение.  Кои формати са достъпни за вас ще зависи от качеството на оригиналното видео. Възможно е също така да конвертирате в MP3 ако не се нуждаете от кадрите.

Има само един недостатък, но при това солиден. Може да използвате безплатно изтегляне за видео клипове, които не са по-дълги от три минути. Това е доста неприятно ако целите да го използвате основно за аудио файлове.

 

5. aTube Catcher

 

mp3

 

Въпреки че името подсказва, че това приложение е само за изтегляне на видео файлове от YouTube, чрез това приложение може да сваляте видеоклипове от повечето големи сайтове за видео хостинг.

Първо предупреждение – рекламен софтуер изобилства по време на инсталацията. Когато ви бъде предложено първото приложение, не забравяйте да натиснете отказ, а за второто щракнете отклони – тогава  ще може да се насладите на aTube Catcher без нежелани изненади.

Изтеглените видеоклипове могат да бъдат преобразувани автоматично в редица популярни формати, така че може да ги адаптирате по предназначение или към каквито и устройства, на които възнамерявате да ги гледате. Ако искате да изтеглите голям брой видеоклипове, можете да ги изтеглите наведнъж.

Това приложение предлага множество екстри, като например възможността за запис на всяко видео на екрана.

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.