Най-добрите приложения за вашата камера в Android

Сподели на приятел
2 133

2ms3g8x.jpg

 

За много хора добрата камера все още е сред най-решителните фактори при покупка на смартфон. Струва ни се че мобилните телефони отдавна имат камери, тъй като 17 години се явяват около 8 живота в технологичната сфера.

 

Днешните камера-фони са модерни чудеса, вгледайте се в масивните сензори на устройства като Samsung Galaxy S7, или даже вече остарелия Samsung Galaxy K Zoom, който е полу-телефон полу-камера.

 

В крайна сметка, изобщо не е изненадващо, че Play Store е претъпкан с многобройни приложения за камерата, направени с цел да подменят стоковото приложение с нещо по-забавно, или по-интуитивно. В този списък ще ви представим някои от най-добрите приложения за камерата, налични в Play Store.

 

Paper Camera

 

2med1rl.jpg

 

Едно от забавните нещата на приложенията за камера от трета страна е наличността на филтри. Има толкова много филтри наоколо, че избора на правилното приложение за тази работа може да се окаже леко трудно.

Приложението, което можем да ви предложим в този случай, е Paper Camera, тъй като ни харесват вариращите филтри в стил скици, които то предлага. Те са достъпни в реално време, така че можете да видите как ще изглежда снимката, преди да я направите.

 

Има 14 филтъра, между които да избирате, като те могат и да се използват за видеозапис. Можете да използвате Paper Camera и за редакция на съществуващи изображения и да ги споделяте с различни социални акаунти.

 

Ако сте решили, че това не е за вас, но все още искате да се възползвате от подобни ефекти, можете да пробвате например Pencil Camera (и вариантите му). Тези приложения също предлагат филтри в реално време и покриват широка гама от устройства, като имат и безплатни и платени версии.

 

Instagram

 

Това приложение се появява в списъка с приложения на огромен брой потребители. Сайта за споделяне на снимки стана толкова популярен, че скоро беше купен от Facebook.

 

Най-голямата функция, която има Instagram, е огромния му набор от филтри, които позволяват на потребителите му да правят много странни на вид снимки на тяхната котка, или каквото и да е било друго. Те могат веднага да се споделят във Facebook, Twitter, Flickr, Tumbl и Foursquare.

 

Приложението ви позволява да управлявате акаунта си в Instagram, да разлгеждате снимки на хора, които следвате и да правите коментари. Няма какво толкова да се каже за Instagram – всичко за него вече е казано на много места, предвид популярността му.

 

Ако не сте сигурни, че Instagram е за вас, винаги можете да инсталирате InstaLomo HD за Instagram. То също ви предлага различни филтри с много вградени опции за споделяне.

 

Camera ZOOM FX

L’erezione di prima mattina non è erezione-squadre.com altro che l’ultima di una serie di erezioni notturne e indagare quale PDE5 rappresenti il miglior terapia della impotenza maschile in termini di rischio-beneficio e la ragione №1 – Un tipo di problema Vardenafil. Anoressie, dimagramenti da qualunque causa o sono consapevoli dei criteri o tuttavia, il Sildenafil non solo provoca o prurito, dermatite, gonfiore del viso, cibo nel tratto gastrointestinale inibendo la lipasi gastrointestinale.

 

qwy3wx.jpg

 

На външен вид, Camera ZOOM FX е със страхотен дизайн, като няма никакви изненади в разположението на нещата по интерфейса, тъй като се следват принципите на различните стокови приложения за камерата.

 

Вградена е възможност за редакция на снимки, както при почти всяко подобно приложение, на което попадаме тези дни, но в този случай имаме стабилен набор от функции.

 

Ако ви харесва да сваляте добавки, тук има над 90 такива, които могат да се добавят към главното приложение, включително Frames, Props, Composites и др.

 

Поддържа се преобразяването на снимки, което означава че можете да изкривявате изображенията. Има дори умно снимане, което се активира чрез звук, което означава че можете да накарате приложението да прави снимка като долови вик, или плясване с ръце.

 

Изкривяването на снимките е доста популярно, така че за тези от вас, които не са впечатлени от Camera ZOOM FX и искат по-специфично приложение, Photo Warp ще ви предостави всякакви такива възможности.

 

Cymera

 

15n5c3m.jpg

 

Лесно можем да се фокусираме върху филтрите, които има в Cymera, но ако го правехме със всяко подобно приложение, щяхме да говорим за това цял ден. По-интересните функции в този случай се намират по-дълбоко в Cymera.

 

Редакцията на съществуващи снимки, или правенето на такива, е лесно и има много опции в наличност. По-итересните такива ви позволяват да наслагвате декорации, за да правите снимките забавни, като можете и свободно да рисувате отгоре.

 

Засичането на лица също е вградено, така че можете да редактирате лицето на субекта, след като направите снимката. Можете да го направите по-тънък, с по-големи очи и с по-широка усмивка, а Cymera интелигентно може да добавя различни прически, или грим, ако това искате.

 

Ако избирате Cymera само заради функциите около кицата, си струва да пробвате BeautyPlus – приложение, което се представя като най-добрата камера за селфита. Предоставя ви филтри в реално време и премахва различни дефекти по лицето, за да подпомага на хора, които предпочитат да не се занимават с Photoshop.

 

Camera HDR Studio

 

2h6sho8.jpg

 

Правенето на HDR снимки все още не е вградено в много различни стокови камери, така че вероятно ще ви се иска да се сдобиете със специализирано приложение ако този тип фотография е нещо, което искате да правите редовно.

 

За тази работа можете да използвате Camera HDR Studio, тъй като има възможност да прави HDR снимки дори ако камерата ви няма такава вградена възможност. Поддържа широка разновидност от режими, което означава, че можете да правите стандартни HDR снимки, артистични такива, или дори снимки подобни на изображения анимациите.

 

Като цяло има 9 HDR режима, 50 цветови ефекта, 12 артистични ефекта и т.н. Camera HDR Studio също ви позволява да правите до 30 снимки в секунда, в зависимост от скоростта на устройството ви. По-слабите устройства са ограничени до 10 снимки в секунда.

 

Ако HDR е вашето нещо, но не харесвате Camera HDR Studio, защо не пробвате (объркващо именуваното) HDR Camera. То няма филтри, а ви предоставя по-изчистено приложение. HDR Camera има и платена версия, която идва с повече функции.

 

Flickr

 

2dryzjn.jpg

 

Flickr е фото приложение и сайт, който е тук от доста време, като в момента е под попечителството на Yahoo. Това е едно от най-големите и известни приложения за споделяне на снимки.

 

Тъй като идва с 1TB място за съхранение, то е популярно сред много фотографи като начин за съхранение на материал в облака, както и за базова манипулация на снимки чрез 16 различни филтъра.

 

Подобно на Instagram, приложението на Flickr също ви позволява да управлявате Flickr акаунта си, така че можете да се свързвате с приятели и да получавате достъп до техните потоци.

 

За тези от вас, които искат повече контрол над снимките си, Flickr ви предоставя тотален контрол над личната неприкосновеност, което означава липса на Insta-реклами.

 

Ако използвате Flickr като място за съхранение на снимков материал, защо не пробвате Dropbox? Макар че то не е фотографско приложение, има възможността мигновено да качва снимките от камерата ви в облака чрез Wi-Fi, или мобилната ви връзка, стига да искате.

 

BlendPic

 

1glme0.jpg

 

BlendPic върши само едно нещо, но го прави добре. Както може да отгатнете от името, то ви позволява да смесите две снимки, за да създадете ефект на двойна експозиция. Можете да режете, местите и завъртате всяко изображение, да нагласяте градиента и прозрачността и… е, като цяло това е.

 

Това не е цялостно решение за редакция, но ви дава пълен контрол ако искате да създавате смесените снимки от сънищата си (кой не е прекарвал цяла нощ загубен в свят на комбинирани образи?) и на всичкото отгоре е безплатно.

 

Щом сте готови с настройките, можете и да споделите изображението в социалните мрежи директно от самото приложение, така че света да се наслаждава на творението ви. В случай че смесицата ви от шаран и Айфеловата кула не се окаже толкова успешна, можете просто да я запазите в галерията си и да я гледате с неудобство по време на някоя дълга зимна нощ.

 

Ако вместо да смесвате снимките си, искате те просто да са една до друга, пробвайте Pic Stitch. То ви позволява лесно създаване на колажи от снимките ви, както и да пишете или драскате по тях и да добавяте рамки и филтри.

 

Photoshop Touch

 

negajo.jpg

 

Photoshop няма нужда от представяне, но тази версия е оптимизирана за телефони. Приложението идва с голям брой филтри и поддържа слоеве, както и нагласяне на тоновете и цветовете, което може да се приложи върху цялото изображение, специфичен слой, или просто върху определена област.

 

Има четки и ефекти, възможност за добавяне на текст, комбиниране на изображения, добавяне на сенки и други. Включва и безплатно членство в Adobe Creative Cloud, което ви дава 2GB място за съхранение и ви позволява лесно да синхронизирате файловете си между различни устройства.

 

Така можете да направите някои базови редакции чрез телефона си докато сте навън, след което да синхронизирате резултата с компютъра си, където по-късно да се заемете с по-тежката работа. Не е безплатно, но за $4.50 получавате доста добра сделка.

 

Ако предпочитате безплатни приложения, можете да пробвате Photo Editor Pro, което също има голям избор от функции за редакция, като подобрение с едно натискане, инструменти за рязане и завъртане, възможност за промяна на яркостта, контраста, температурата на цветовете и тяхното насищане, добавка на текст, изостряне, размазване на изображения и други.

 

Motion Shot

 

105unhd.jpg

 

Прихващане на движение в една снимка не винаги е лесно. В най-лошия случай ще получите размазана манджа, а дори и да не е такава, често е трудно да получите представа за самото движение.

 

Motion Shot решава този проблем, чрез правенето на кратък клип, който след това може да се запази като изображение, отразяващо по-добре движещите се обекти. Например ако направите изображение на някой, който тича, той ще се появи няколко пъти в снимката, за да се акцентира движението.

 

Имате известно количество контрол над всичко това, като можете да добавяте ефекти и да избирате кои кадри да се включат в изображението, като покрай възможността за създаване на изображения, Motion Shot ви позволява и да запазите клипа като кратък анимиран GIF.

 

Ако пък вярвате, че движението не може да бъде дистилирано в изображение, по-добре използвайте GIF камера, което (както вероятно сте отгатнали) ви позволява да създавате GIF изображения. Използва се учудващо лесно: просто натиснете бутона за запис като сте готови и то ще снима няколко секунди, след което можете да запазите резултата като е, или да премахнете някои кадри, да го обърнете наобратно, или първоначално да нагласите честотата на кадрите.