Как да заключим iPhone към едно единствено приложение

Сподели на приятел
1 452

Тези инструкции показват как можете да заключите iPhone към едно единствено приложение чрез режима Guided Access (Направляван Достъп). Това може да послужи в разнообразни случаи – за лична неприкосновеност, за използване на телефона като мостра за демонстрация, за лимитиране на телефона ако се ползва от детето ви и много други.

 

iPhone -> Влезте в Settings > General > Accessibility > Guided Access и включете функцията.

 

kdwpci.jpg3465frk.jpg15qf23o.jpg

 

21odefd.jpgw1td05.jpg20kx2sn.jpg

 

От бутона Passcode Settings се настройва парола, която се използва при включен режим Guided Access. При включване на режима за първи път ще трябва да зададете такава. Ако сте с iPhone 5S или по-нов, можете да ползвате и опцията да изключвате този режим с Touch ID скенера за пръстови отпечатъци.

 

124iww6.jpg302vt6t.jpg

 

Натиснете бутона в горния ляв ъгъл, за да се върнете в главното меню на Guided Access.

 

Сега натиснете бутона Time Limits. От тук можете да настроите определен звук за края на срока за достъп, както и гласово оповестяване малко преди той да изтече.

 

2h5914x.jpg24n41aq.jpg

 

Можете отново да се върнете в главното меню с бутона в горния ляв ъгъл.

 

Последната опция тук е Accessibility Shortcut. При включване позволява лесен начин за достигане на настройките за достъпност с натискане 3 пъти на главния бутон, ако режима Guided Access е включен. Ако нямате включени каквито и да е помощни функции можете да оставите тази функция изключена.

 

mkzryq.jpg

 

Натиснете Home бутона и пуснете приложение, към което искате да заключите iPhone.

 

2ch71ht.jpgrr6ohj.jpg

 

Натиснете 3 пъти Home бутона, за да включите режима Guided Access. Ще видите предварителен изглед на приложението, към което ще заключвате телефона. Можете с пръст да рисувате кръгли участъци и да ги слагате над зони от екрана, които искате да се заключат и да станат неизползваеми, като например определени бутони.

 

iyir9i.jpg286v5c.jpg

 

От бутона Options в долния ляв ъгъл можете да извадите списък с функции, които да са включени или изключени по време на Guided Access, като копчето за включване/изключване (Sleep/Wake Button), копчетата за сила на звука (Volume Buttons), клавиатурата (Keyboards), тъчскрийна (Touchscreen), както и отклик на каквито и да е движения, като завъртане на екрана (Motion).

b86253.jpgbj7tyv.jpg

 

Можете да настроите и срок на достъпа от опцията Time Limit. След изтичане на този срок, iPhone ще прекрати цялостно достъпа и ще иска парола. След като сте готови с настройките, натиснете бутона Done.

 

288c9qh.jpg

 

За да включите режима, натиснете бутона Start в горния десен ъгъл. Ще трябва да зададете парола и да я потвърдите.

 

4tshvr.jpg34gvm2e.jpg

 

Докато iPhone е в режим Guided Access, потребителя няма да може да излезе от избраното приложение или да използва изключените от вас функции и зони от екрана, освен ако не въведе правилната парола.

 

x1lo9d.jpg

 

Потребителят ще бъде уведомен при наближаване на края на срока и при достигане на лимита

 

2zpliys.jpgqzelpz.jpg

 

За да изведете iPhone от режима, трябва да натиснете 3 пъти Home бутона и да въведете парола, след което ще можете отново да използвате пълноценно устройството.

 

2ls6set.jpg2m5jtle.jpg