2 приложения за лесен стрийминг на филми с приятели
fitbit

Сподели на приятел
4 892

Стриймингът е най-популярният начин за гледане на телевизионни предавания, което представлява около 38% от цялото използване на телевизия по света, според Nielsen. Със стрийминг парти можете да се насладите на шоу с приятел, който живее на километри разстояние, или с партньора ви, докато е в командировка. Някои услуги, като Disney Plus и Amazon Prime Video, по-рано позволяваха на хората да организират стрийминг на филми от тяхната услуга, но тези методи вече не са налични. Ще ви покажем два начина, по които можете да споделяте видео съдържание с любими хора днес.

Важно е да се отбележи, че и двата метода изискват вие и хората във вашата група за гледане да имате достъп до едни и същи услуги за стрийминг. С други думи, всеки се нуждае от достъп до акаунт в Netflix или те няма да работят. И това важи за други услуги за стрийминг на филми и шоу програми. Възможно е да използвате споделени акаунти, ако вие или някой друг плати за тях. И двата метода също изискват вие и вашите приятели и семейство да използвате един и същ метод, за да се получи.

Ето какво трябва да знаете за тези методи за стрийминг на филми и програми и как можете да организирате партита за гледане с други хора от километри разстояние.

Teleparty

Можете да използвате Teleparty с Disney Plus, Netflix и много други стрийминг услуги.

Teleparty, известен преди като Netflix Party, е разширение за браузър, което работи в браузърите Google Chrome, Microsoft Edge и Opera. Освен това има приложение за Android устройства, което в момента е в бета версия, а компанията казва, че работи с iOS и Apple възможности.

Teleparty ви позволява да организирате стрийминг на филми и предавания за до 1000 други души. Безплатната му версия ви позволява да организирате партита за гледане на стрийминг услуги като Netflix, Disney Plus, Hulu и др. Освен това има платена премиум версия, която работи с други услуги като Apple TV Plus, Crunchyroll и ESPN Plus.

След като изтеглите разширенията или приложенията на Teleparty от връзките по-горе, ето как да организирате стрийминг:

  1. Отворете видеоклип в една от поддържаните услуги за стрийминг.
  2. Щракнете върху иконата TP в лентата с инструменти.
  3. Щракнете върху Start the Party.
  4. Отваря се нова страница, показваща видеоклипа и връзка за споделяне. Копирайте и изпратете връзката на вашите приятели и семейство, както предпочитате.

За да се присъединят към партито за споделено гледане, хората, които сте поканили, трябва да отворят връзката, след което да щракнат върху иконата TP в лентата с инструменти и те ще бъдат свързани към вашия канал. Teleparty има и функция за групов чат, така че хората да могат да споделят реакции към сцени или просто да чатят, докато върви шоуто или филмът.

SharePlay

SharePlay ви позволява да споделяте екрана си с други устройства на Apple. Така вие и вашите приятели да можете да гледате предавания и филми заедно, независимо къде се намирате.

Apple представи SharePlay през 2021 г. с iOS 15 и MacOS Monterey и функцията позволява на потребителите на Apple да споделят своя екран с други хора чрез FaceTime. Можете дори да използвате този метод, за да предавате поточно през два или повече iPhone, ако никой във вашата група приятели няма по-голям екран и не искате всички да сте скупчени около един телефон.

SharePlay работи с всички собствени приложения на Apple, като Apple TV и дори Apple Music за партита за слушане. SharePlay работи и с други стрийминг услуги като Hulu, Amazon Prime Video и Disney Plus. Някои услуги като YouTube изискват да надстроите до първокласно членство, за да работите с SharePlay. Но Netflix изобщо не работи с SharePlay.

За да работи SharePlay, всеки в групата за стрийминг на филми и предавания трябва да има инсталиран iOS 15.1 или по-нова версия на устройството си.

Ето как да използвате SharePlay, за да гледате услуги за стрийминг заедно:

  1. Започнете разговор с FaceTime.
  2. Докоснете иконата в горния десен ъгъл на екрана, на която пише Share и изглежда като човек, стоящ пред екран.
  3. В новото меню докоснете Share My Screen.
  4. Без да прекратявате разговора с FaceTime, върнете се към началния екран.
  5. Отворете една от поддържаните услуги за стрийминг и започнете да гледате.

Докато върви стрийминга, можете едновременно да говорите с приятелите и семейството си като при обикновен FaceTime разговор. Ако гледате филм на ужасите, можете например заедно да крещите по тийнейджърите, които са се разделили в тъмната гора.

 

 

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за телефони и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.