Разстояние до екрана на iPhone – тайна функция за по-здрави очи
fitbit

Сподели на приятел
2 785

Apple се готви да пусне iOS 18 през есента и тази актуализация трябва да донесе нови функции като персонализирани начален и заключен екран на iPhone. Но когато Apple пусна iOS 17 през 2023 г., технологичният гигант представи нова функция, която може да ви помогне да се грижите за очите си, наречена Разстояние до екрана на iPhone. Ако очите ви болят, след като сте гледали екрана на iPhone дълго време, опитайте я.

Приложението ви предупреждава, когато държите своя iPhone или iPad твърде близо до лицето си – нещо като родител да ви напомни да седнете по-далеч от екрана на телевизора или компютъра. Въпреки че наличието на екран близо до лицето ви може да не навреди на очите ви, това може да ги напряга и дразни според здравната организация Cedars-Sinai. За щастие, тази нова функция на iOS 17 има за цел да ви помогне да намалите напрежението на очите и според Apple може дори да намали риска от късогледство. Ето как да включите Разстояние до екрана на iPhone и да дадете почивка на очите си.

Как да включите Разстояние до екрана на iPhone

  1. Отворете Settings.
  2. Докоснете Screen Time.
  3. Докоснете Screen Distance.

След това ще видите два екрана, обясняващи какво е Screen Distance и как работи. Докоснете Continue и на двата екрана и Screen Distance автоматично ще се включва след това. И двата екрана се появяват само когато за първи път влезете в Разстояние до екрана на iPhone.

Ако сега държите iPhone твърде близо до лицето си в продължение на няколко минути, екранът ви се блокира и се появява съобщение, на което пише iPhone May Be Too Close. („iPhone може би е твърде близо“).

Екранът ще остане блокиран, докато не отдалечите телефона. След това се появява отметка и трябва да докоснете Continue, за да премахнете блокирането.

Изключване на функцията

Screen Distance е полезна функция на iOS, която може да намали напрежението на очите и дори риска от късогледство. Ако обаче смятате, че предупрежденията са по-скоро досадни, отколкото полезни за вас, ето как да ги изключите.

  1. Отворете Settings.
  2. Докоснете Screen Time.
  3. Докоснете Screen Distance.
  4. Докоснете превключвателя до Screen Distance.

Сега можете отново да държите своя iPhone толкова близо до лицето си, колкото желаете, без телефонът ви да прекъсва работата си.

Научете още 30 страхотни функции на iPhone, които вероятно не знаете.

–-

Открийте висококачествени оригинални аксесоари за iPhone в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.