Някои „скрити“ функции в Android

Сподели на приятел
1 051

Скрити функции в Android

Ако имате смартфон с Android, най-вероятно вече сте се влюбили в него. Разбира се, има много страхотни неща в мобилната ОС на Google, повечето от които са свързани с факта, че тя е с отворен код. Това позволява на разработчици от трета страна да използват огромен брой инструменти и функции в системата и да разработват различни приложения, подобряващи функционалността на Android телефоните, почти без лимит (функционалност, на която хората с iPhone надали ще се наслаждават в близкото бъдеще).

Въпреки това, не е нужно винаги да се инсталира допълнително приложение за да се открият страхотни нови функции в смартфона. Реално погледнато, съществува огромен брой скрити функции в телефона ви, за които може би дори не подозирате.

Без значение дали имате смартфон с марка Nexus, Samsung, HTC, Motorola, или някакво друго Android-базирано устройство, има огромна функционалност, вградена от Google в ядрото на самата операционна система, под капака на интерфейса, предлаган от производителя. И противно на факта, че вероятно сте прекарали доста време, човъркайки се в системните настройки, Android е толкова богат на функции, че е вероятно да сте пропуснали доста неща. (Важно! Точното разположение на менютата може да варира според версията на Android ОС и вградения интерфейс на производителя.)

1.Знаехте ли, че можете да настроите смартфона си да пренасочва обаждания на бившата ви приятелка или приятел, или на който и да е било, директно към гласовата поща, без телефонът дори да издаде звук. Просто отворете някой запис от указателя, цъкнете Edit -> Additional Info -> Send to voicemail.

2.За не толкова агресивно отхвърляне на обаждания, можете да създадете предварително записани съобщения в настройките на телефона. Когато някой ви прозвъни докато не можете да говорите, просто издърпвате нагоре менюто и избирате да му се изпрати съобщение, че сте заети.

3.Да видим нещо по-различно – знахте ли, че Android смартфонът ви може напълно да елиминира нуждата от носене на каквато и да е USB флашка? Просто го включете в компютъра и изберете „Media Device“ от менюто с опции, което се появява в менюто на горната лента на телефона.

4.Ако сте закупили устройството си от някоя от главните световни компании-дистрибутори, като например Verizon, във вграденото от тях приложение за Google Maps има таен пряк път. Преди да отпътувате за район със слабо клетъчно покритие, или ако просто искате да спестите ненужно изразходване на мегабайти, можете просто да намерите картата на дадения район и да напишете „Ok Maps” отстрани в търсачката. Google Maps ще свали тази част от картата и ще я запамети, така че да можете да я отворите по-късно, без никакъв трафик на данни.

5.И още по темата за данните – в меното Data Usage в настройките на телефона има опция да се нагласят известия, когато трафикът ви достигне определена стойност, за да не прехвърлите без да искате месечния си лимит.