AirPods 2 на Apple са вече на пазара
fitbit

Сподели на приятел
1 193

 

 

Може да се твърди, че Apple AirPods първо поколение популяризираха безжичните слушалки.  Въпреки първоначалните скептични мнения към необичайния им дизайн и високата цена, те се превърнаха в един от най-популярните безжични модели. Apple пуснаха официално на пазара AirPods 2 на 20 март. Те се предлагат с допълнителен корпус за безжично зареждане, подобрен живот на батерията и подобрена функционалност при използването на „Siri”.

Първоначални очаквания за Airpods 2

Те следват линията на новия iPad Air (2019), iPad mini (2019) и съвсем нов iMac (2019). AirPods 2 представляват най-новото в потока от хардуерни иновации от Apple. Това е много повече от очакваното, което предстои да видим на събитието на 25 март. Очаква се да бъде представена нова услуга за стрийминг на Apple, която да се превърне в конкурент на  Netflix.

Характеристики

Макар на външен вид второто поколение Airpods да са идентични с първото, те имат разлики помежду си. Първата разлика, която се наблюдава е изцяло новият чип Н1, който е разработен специално за модела. Airpods 2 предлагат и по-висока стабилност в работен режим, подобрението на свързаността ускорява времето за сдвояване и повишава ефективността на живота на батерията. Не на последно място потребителите получават 50% повече време за разговори с едно зареждане.

Освен по-дългия живот на батерията едно от най-значителните подобрения е възможността за активиране на интелигентния асистент със стандартната гласова команда “Hey Siri” вместо с двойно докосване върху слушалката. Чрез тази иновация потребителите имат възможността да променят песни, провеждат разговори – всичко, което Siri може да управлява, без да се налага да изваждат телефона от джоба си.

Безжично зареждане

Второто поколение Airpods пристигат в комплект с кейс за зареждане. Apple пуска в продажба и кейс за безжично зареждане. Той има сходен дизайн с този на  първо поколение. Кейсът има добавен LED индикатор и поддържа популярният QI стандарт за безжично зареждане. Той е съвместим също и с Airpods първо поколение.

Ако заредите кейсa на 100%, той ще ви осигури пълно зареждане на вашите слушалки почти 5 пъти. С едно зареждане те имат възможност за приблизително до 5 часа възпроизвеждане на звук и до 3 часа в режим на телефонен разговор. Само за 15 минути в режим на зареждане, слушалките могат да ви предоставят възможност за използване в рамките на до 3 часа в режим на слушане на музика и до 2 часа в режим на разговор.

Както знаем  Apple не са почитател на бутоните, но има определени случаи, в които те спестяват много време и усилия, а слушалките са един от тези случаи.

Вградените контролни устройства са важна функция, която притежават безжичните слушалките през последните години, което ни позволява да контролираме възпроизвеждането на музика и силата на звука, без да се налага да изваждаме телефона от джоба си.

Сега AirPods позволяват контролирането на музиката, която слушате в известен смисъл. Те разчитат изцяло на Siri, гласовия асистент на Apple. От една страна Siri е много по-мощен от обичайните бутони, като ви позволява да пуснете, която и да е песен. Погледнато от друга страна Siri носи със себе си някои доста големи ограничения. Тя не работи без Wi-Fi връзка може да възпроизвежда само музика от Apple Music, но не и от Spotify, например. Вероятно най-големият проблем от всички е фактът, че ви се налага да говорите на глас, за да контролирате всичко – едва ли е удобно, ако искате да слушате музика в автобуса.

Въпреки техният противоречив дизайн  Apple Airpods оглавяват класациите по продажби. Просто трябва да се качите в обществен транспорт и ще забележите колко от тях се подават от ушите на музикалните фенове на път за работа.

В нашия сайт може да откриете Apple AirPods първо поколение.

Ако вече притежавате AirPods може да откриете аксесоари за тях тук.