4 приложения, с които да следим сметките за стрийминг услуги
fitbit

Сподели на приятел
21 951

Абонаментите за стрийминг за Netflix, Spotify, Disney Plus и други акаунти най-често са на автоматично плащане. Тъй като не е нужно да мислите за крайните дати, това може да означава, че сте пренебрегнали месечните разходи или не знаете към кого да се свържете, ако искате да анулирате услугата. Може да харчите повече пари, отколкото искате, като плащате за услуга за фантомни стрийминг услуги.

Плащате ли стрийминг услуги, които почти не използвате?

Netflix таксува ли ви директно? Вашият забравен 30-дневен безплатен пробен период на Hulu превърна ли се в платен абонамент? Купихте ли своя абонамент за Disney Plus чрез трета страна като Apple или Amazon? Заради всички промени в цените за стрийминг услуги, които се прокрадват, и негледано съдържание, е добра идея да сте в крак с това кой, кога и за колко ви таксува. За щастие има приложения, които могат да улеснят проследяването на вашите стрийминг абонаменти.

Ето нашия списък с препоръки за приложения, които ви помагат да проследявате плащанията за абонаменти за стрийминг услуги. Повечето от тях предлагат безплатна опция, но можете да надстроите до платена версия, ако искате допълнителни функции.

Rocket Money

По-рано известно като Truebill, Rocket Money е добре оформено бюджетно приложение с опция за проследяване на абонаменти за стрийминг услуги. Има безплатни и платени версии.

Той използва Plaid за свързване на сметките ви и синхронизиране на информация за автоматични плащания от вашата банка, кредитна карта или PayPal профил. След като се регистрирате и настроите многофакторно удостоверяване, можете да започнете да управлявате своите повтарящи се плащания. Rocket Money предоставя актуално състояние на годишните ви разходи за абонаменти като Spotify и Netflix и можете също да видите предстоящи плащания, включително обратно броене до крайната дата. Икона на календар ви отвежда до екран, който разкрива всички плащания за месеца.

Можете да анулирате абонаменти в рамките на приложението, да видите историята на плащанията си или да ги премахнете от списъка на Rocket Money. Има седемдневен безплатен пробен период, след което има годишна такса. Rocket Money е лесен за използване, но в безплатния акаунт липсват някои функции, като например приложението да анулира вашите стрийминг акаунти.

Hiatus

Hiatus е приложение за управление на бюджет и сметки, което включва функция за управление на абонаменти. Когато създадете акаунт, можете да проследявате стрийминг услугите си в организирана категория „предстоящи сметки“. Приложението също така ви позволява да въвеждате липсващи абонаменти ръчно.

Hiatus свързва чрез Plaid вашите финансови акаунти – банки, PayPal или Google Play Store. В допълнение към показването на всички ваши абонаменти за стрийминг услуги при автоматично плащане, приложението предоставя информация за това колко сте похарчили на различни интервали – 7 дни, 30 дни и последните 365 дни. Можете да изберете да зададете лимити на разходите за вашите стрийминг услуги, като използвате функцията за бюджет.

Можете да използвате приложението безплатно, но ако се регистрирате за платен план, Hiatus предлага други функции като анулиране на абонаментите ви от ваше име. Освен това имате възможност да се откажете сами. Hiatus е наличен за Android, iOS и уеб браузъри.

Bobby

Подобно на Hiatus и Rocket Money, Bobby ви помага да сте в течение на вашите абонаменти за стрийминг услуги и на разноските по тях. За разлика от Hiatus и Rocket Money, Bobby не изисква да свързвате финансовата си информация, за да проследявате повтарящите се плащания.

Вместо това щракнете върху списъка с доставчици на приложението, за да създадете списък с абонаменти за стрийминг услуги. След това ръчно въвеждате информация, като например колко и колко често плащате. Признаваме, че това може да не е полезно, ако не можете да си спомните всичките си активни услуги. Но с Bobby можете да получавате известия за предстоящи падежи, да организирате сметките в категория и да наблюдавате средните си разходи за стрийминг услуги. И е безплатно.

Налични са разбивки на чуждестранна валута и функции за сигурност като Touch ID и пароли. Bobby може да се изтегли само на устройства с iOS.

Trim by OneMain

Trim ви позволява да намирате, проследявате и анулирате абонаменти без такса. Подобно на Hiatus и Rocket Money, можете да свържете вашата финансова институция чрез Plaid и приложението ще съпостави всичките ви повтарящи се абонаментни плащания.

Можете да видите историята на транзакциите си за всеки стрийминг и да отмените услуга в рамките на приложението или като посетите директно сайта му. Trim не се предлага като мобилно приложение, но имате достъп до него в уеб браузър на вашия телефон или друго устройство.

Често задавани въпроси за инструмента за проследяване на сметки за стрийминг услуги

Безопасно ли е?

Споделянето на достъп до вашата финансова информация с трета страна може да породи истински опасения за сигурността. Препоръчваме ви да прегледате правилата за поверителност за всяка услуга, за да научите как се използва и съхранява информацията. С изключение на Bobby, всички услуги в този списък използват Plaid за свързване на вашите акаунти. Plaid не предоставя вашите идентификационни данни за вход на Rocket Money, Trim или Hiatus, така че нито едно от приложенията не получава или съхранява информацията за вашата банкова или кредитна карта.

Защо Mint не е в този списък?

Mint (от Intuit) е популярно удобно за потребителя приложение, което се използва за бюджетиране. Има функция, предназначена да ви помогне да проследявате сметки и абонаменти, но видяхме множество потребители, които съобщават, че функцията за абонамент е ненадеждна.

Има ли други подобни приложения?

В допълнение към Mint и четирите инструмента в този списък, ние проверихме други приложения за проследяване на бюджет/абонамент за стрийминг услуги, включително PocketGuard, Wallet от Budgetbakers, Billbot, Petal и Everydollar. Решихме да ви предложим горните четири заради надеждни функции, достъпност и лесно използване.

PocketGuard се синхронизира с много банки, но не можете да свържете PayPal и други трети страни като Google Play Store. Billbot не е наличен за по-нови версии на Android, Petal изисква да кандидатствате за акаунт, а EveryDollar има месечна такса, ако не искате ръчно да проследявате финансовите си транзакции. За да синхронизирате цифрово Wallet с вашите финансови институции, трябва да платите за премиум акаунт.

 

––––

Открийте оригинални аксесоари за вашите телефони в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.