Седем креативни начина за организиране на мобилни приложения
fitbit

Сподели на приятел
2 729

Ще разгледаме седем креативни начина за организиране на мобилни приложения. Въпреки, че е доста трудно да се говори за организация сред морето от приложения, които са налични за телефона ви – ще ви представим няколко полезни начина да вкарате в ред приложенията си.

Ако ви отнема повече от минута да намерите дадено приложение на телефона си без да използвате Spotlight, то определено имате проблем. И е време да помислите за организация и по-лесен достъп до приложенията, които използвате.

С хиляди налични приложения в пространството е възможно бързо да пренаселите екрана си. Приложенията са предназначени да подобрят живота ни. Да ни направят по-ефективни, но опитите да ги открием в колекция от цветни икони може да отнеме много време.

Може да разрешите този проблем по няколко начина. Този процес може да ви отнеме известно време. Но организирането на началния екран определено ще работи за вас.

Ето и седем креативни начина за подреждане на приложенията на вашия смартфон.

1. Папки с имена на определена активност

седем креативни

За някои хора имената на категории по подразбиране, като „Производителност“, „Референция“ и „Помощни програми“ са твърде неясни.

Вместо това отделете секунда, за да помислите, за какво използвате телефона си. Гледате ли видео клипове в YouTube ? Слушате ли музика? Обичате да четете новини. Създаването на папки с име на активността, за която се отнася приложението. Имена като watch,“ „play,“ и „learn” може да ви помогне да откриете приложението, което търсите доста по-бързо.

2. Цветово кодиране

седем креативни

Кодирането не е само за бележки и имейли.

Визуалните елементи на иконата на приложението са специално предназначени да бъдат лесно идентифицирани и запомнящи се. Умът ви свързва цветовете много по-бързо от черно-белите етикети, а цветовете могат да ви помогнат да се ориентирате по-бързо.

Крайният резултат може да бъде смартфон с цветовата схема на дъгата, но ще видите, че вкарването на цвят в организацията може да направи живота ви по-лесен.

3. Азбучен ред

седем креативни

Ако се чувствате комфортно в света на буквите.  Методът  A-Z може да е правилният за вас.

Вместо ръчно да настройвате приложения си, има по-лесен начин да ги сортирате в iPhone:

  • Стартирайте приложението Настройки.
  • Докоснете „Общи“.
  • Превъртете надолу и натиснете „Нулиране“.
  • Докоснете „Нулиране на оформлението на началния екран“.

Иконите ще бъдат подредени и другите ви приложения ще бъдат сортирани по азбучен ред.

Ако искате да поставяте приложенията си в папки. Може да използвате друг вариант – да създадете папка „А“, папка „Б“ и т.н.

4. Как държите телефона си

седем креативни

Помислете как държите телефона в ръцете си.

Ако ви е по-лесно да отворите приложение по периметъра на телефона си, най-добре е да поставяте често използваните приложения стратегически около ръбовете на телефона.

Въпреки това, ако искате да подредите приложенията в папки, това може да не е идеалният метод за вас.

5. Тематични редове

app organization

Ако не сте любител на използването на папки, можете да използвате метода с редове, подредени по тематика.

Позиционирането на конкретен жанр или тема на всеки ред. Например „планиране на деня“. Като групирате подобни приложения, лесно можете да определите към кой ред да се придвижите.

Например, първият ви ред може да бъде посветен на приложения за дневно планиране, като календари, списъци със задачи и напомняния. Вторият ред може да бъде посветен на любимите ви приложения за четене и т.н.

6. Честота на използване на приложения

app organization

Организирайте приложения на различни страници на началния екран, за да видите колко често ги използвате.

За да поддържате вашия iPhone чист и лесно достъпен, целта е да имате не повече от три начални екрана.

Поставете приложенията, които използвате най-много, на първата страница на началния екран. Това също е чудесен начин за намиране на приложения, от които се нуждаете.

На втората страница на началния екран можете да организирате папки по категории и теми. Това може да е поле за приложения, които не са използвани толкова често, колкото приложенията на вашия начален екран.

Третият екран може да се състои от приложения, които използвате най-малко. Можете също така да поставяте приложения, които ви разсейват (като игри) или приложения, които се опитвате да използвате по-малко в това пространство.

7. Папки с емотикони

седем креативни начина

Не е необходимо да обозначавате папките си само с текст.

Вместо това,  използвайте за организиране на началния си екран, папки с емотикони.

Например, използвайте символа за музикална нота за вашите музикални приложения като Spotify и YouTube .

Ако не искате да използвате само емотикони алтернативата е да смесите емотиконите с думи. Възможностите тук са безкрайни.

 

С тези седем креативни начина за организация, приложенията в телефонът ви ще бъдат много по-подредени и организирани.

 

Още интересни статии четете в блога ни.

Ред в телефона си може да създадете вие, ако търсите аксесоари посетете сайта ни.