Apple ще пусне нови 11-инчови и 12,9-инчови iPad Pro с Thunderbolt
fitbit

Сподели на приятел
1 030

Apple Inc. планира да анонсира нови iPad Pro. Това ще е добавка към продуктовата линия, която се е представила особено добре, откакто хората работят и учат от вкъщи.

Подобренията в новите iPad Pro

Компанията планира обновяване на линията си iPad Pro, добавяйки по-добър процесор и подобрени камери, казаха хората. Новите модели ще изглеждат подобно на настоящите iPad Pro. Ще се предлагат в същите 11-инчови и 12,9-инчови размери на екрана.

Устройствата ще имат актуализиран процесор, сходен с по-бързия M1 чип в най-новите MacBook Air, MacBook Pro и Mac mini. Apple проектира тези процесори сама и обикновено ги произвежда чрез Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Apple също се стреми да включи Mini-LED екран поне в по-големия модел. Той би бил по-ярък и с подобрен контраст.

При тестване на новите iPad Pro са използвали Thunderbolt конектор, същия порт като в най-новите Mac-ове с персонализирани процесори на Apple. Портът не изисква нови зарядни устройства, но ще даде възможност за свързване с допълнителни външни монитори, твърди дискове и други периферни устройства. Освен това е по-бърз при синхронизиране на данни, отколкото технологията USB-C, използвана в настоящите модели.

Към момента се говори, че първото събитие за пускане на продукта през годината ще бъде на 13 април, но без твърде много фанфари. Все пак плановете могат да се променят.

 

iPad Pro 2021

Търсенето на iPad Pro

iPad генерира 8,4 милиарда долара приходи за Apple по време на ключовото празнично тримесечие на 2020 г. Това е най-високата стойност от 2014 г. насам. Продажбите скочиха заради покупките от хора, работещи и обучаващи се от дома по време на пандемията. Тъй като служителите и учениците започват да се връщат в офисите и училищата през следващите месеци, Apple ще залага на новите модели iPad, за да поддържа интереса към таблетната линия.

Какво се промени през 2020

iPad Pro е актуализиран за последен път през март 2020 г. в началото на пандемията. Тогава добавиха променен процесор, поддръжка на Magic Keyboard с Trackpad, както и скенер LiDAR заедно с камерата.

Какво още да очакваме през 2021

Apple планира да освежи най-евтиния си iPad, насочен към студенти, с по-тънък и лек дизайн по-късно тази година, съобщи Bloomberg News. Също така се подготвя да пусне нов iPad mini с по-голям екран още тази година. Това е увеличение спрямо 7,9-инчовия дисплей, използван от първия модел. iPad mini е актуализиран за последно през 2019 г. с поддръжка за стилуса на Apple Pencil и по-бърз процесор.

Apple предвижда и няколко други актуализации на продукти, планирани за тази година. Компанията работи върху нови iPhone и Apple Watches, аксесоар за проследяване местоположението на физически обекти, както и основни актуализации на лаптопа MacBook Pro и iMac.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.