Apple представи новия iPod touch
fitbit

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Apple представи новия iPod touch с подобрения мощността, възможностите и комуникацията.

Изминаха почти четири години, откакто Apple за последен път обнови iPod touch. Което е цяла вечността в бързо развиващия се свят на технологиите. По всички стандарти новите актуализации не са достатъчни. Най-новият  ipod touch е почти непроменен от модела от 2015. Който пък от своя страна претърпява малък ъпдейт от версия  от 2012 .

Apple ipod

 

Единствената основна промяна, която Apple прави е добавеният по-нов процесор A10. Същият като този в iPhone 7. Това е най-малкото, което Apple могат да направят. Като дизайн това устройство ни отвежда по-скоро в миналото на, а не бъдещето.

ipod

Дори в сравнение с оригиналния модел от 2012 г., компанията е заложила само три големи промени в iPod touch през последните седем години. Премахването на  каишката за китката и малко по-добрата камера, добавена през 2015 г. Както и промените в процесора.

Хардуерно  iPod touch е отличен. Той е по-тънък и по-лек от всеки съвременен iPhone със същото качество, каквото хората очакват от устройствата на Apple. Масивната рамка и лошата камера със сигурност  затрудняват използването на устройството. Но процесорът все още е достатъчно бърз, за да се държи добре при ежедневна употреба.

По-мощният чип дава възможност за няколко нови функции за iPod touch, а именно Group FaceTime и Augmented reality. В частност, AR работи изненадващо добре.

apple

 

Използването на iPod touch през 2019 г. е добро напомняне за това колко много се е променила мобилната екосистема на Apple. Въпреки че работи с най-новия софтуер, хардуерът сякаш е в застой в продължение на години. Преди седем години 4-инчов дисплей на iOS устройство беше голяма новина. Сега е невъзможно да си представим как сме използвали такъв вид устройство преди години.

Удобството на биометрични мерки за сигурност е безспорно. Въвеждането на парола всеки път, когато трябва да отключите iPod touch е досадно за голяма част от потребителите. Колкото и фенове да има home бутонът, несъмнено отключването чрез жестовете спестява повече време, отколкото всеки път да преместваме палец надолу и да търсим физическия бутон.

В алтернативна времева линия, IPod Touch 2019 има гигантски LCD-дисплей, подобен на iPhone XR, Face ID и камера и процесор от по-новите  модели телефони на Apple.

apple

Но сега пазарът е доста различен. От Apple се опитват да подобрят продажбите на най-новите си модели. Те са позиционирани в доста висок ценови клас. Добавянето на повече функции на iPod може допълнително да затрудни продажбите на iPhone.

Най-важното е, че чрез по-скромното ъпгрейдване на процесора с този на iPhone 7 – Apple все още ще може да поддържа iPod touch години напред.  Обновеният iPod touch не е флагман – умишлено е така. Това е най-доброто начално устройство на Apple, което бихте могли да дадете на дете, което не е достатъчно възрастно, за да има телефон. Частите и непроменения дизайн означават, че Apple може лесно да бъде ремонтиран. Имате перфектното устройство, чрез което може да се възползвате от всички услуги на компанията. А именно Apple Arcade , Apple TV Plus , Apple Music, iMessage, FaceTime и др.

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.theverge.com/