17 скрити функции на iOS 17, за които определено трябва да знаете
fitbit

Сподели на приятел
1 233

iOS 17 излезе преди почти половин година, през септември 2023 г. И въпреки че това е достатъчно време за проучване на най-новата актуализация на мобилната операционна система на Apple, винаги има нещо ново за откриване.

Ако искате да разгледате по-отблизо някои от по-малко известните скрити функции на iOS 17, в момента, ето какво трябва да знаете.

Автоматично изтриване на всички кодове за потвърждение в Messages и Mail

Кодовете за потвърждение, които получавате, когато се опитвате да влезете в различните си акаунти, могат бързо да претрупат вашите текстови съобщения и имейли. Разбира се, винаги можете ръчно да изтриете всеки код, но това отнема твърде много време. iOS 17 вече има настройка, която автоматично изтрива вашите кодове за потвърждение, след като сте ги въвели.

Използвайте Apple Maps, дори ако нямате интернет услуга

Отне известно време, докато тази функция се появи, но Apple вече ви позволява да изтегляте и използвате офлайн карти в приложението Maps на iOS 17. Вече можете по-лесно да навигирате по пътища, магистрали и тунели, дори и да нямате интернет.

Уиджетите на iPhone вече са интерактивни

Ако докоснете уиджет на iOS 16, ще бъдете прехвърлени към съответното приложение. Например, ако докоснете джаджата за времето, отивате в приложението за времето. Това има смисъл.

В новите скрити функции на iOS 17 обаче няколко уиджета – включително за Apple Music и Home – са интерактивни, което означава, че можете да управлявате приложението директно от уиджета. В изпълнимия модул на Apple Music можете да поставяте на пауза и да възпроизвеждате песни, както и да разглеждате наскоро възпроизвежданата музика.

След като iOS 17 бъде пуснат за широката публика, можете да очаквате разработчици от трети страни също да интегрират интерактивни уиджети в своите приложения.

Слушайте песни безпроблемно в Apple Music

Вместо дразнещо прескачане от една песен към друга, вече можете да активирате ефект на кръстосано избледняване между песните в Apple Music чрез новите скрити функции на iOS 17.

Използвайте Visual Look Up, за да идентифицирате символите за пране

Символите за пране на етикетите на дрехите би трябвало трябва да ви напътстват, когато става въпрос за пране и сушене, но това може да се случи само когато имате представа какво означават те.

iOS 17 има нова функция, която ви позволява бързо да дешифрирате знаците за пране. Трябва само да направите снимка на етикета и да използвате Visual Look Up, вграден инструмент за снимки, който може да идентифицира думи, растения, паметници и други обекти и да ви предостави информация за тях.

Разберете какво означават всички тези светлини на таблото на колата ви

Visual Look Up не само идентифицира символите за пране. Също така може да анализира всички възможни предупредителни светлини на таблото на вашия автомобил. Отново всичко, което трябва да направите, е да снимате и да проверите какво има да каже Visual Look Up за вашите предупредителни светлини. Може би е време да проверите спирачките?

Не четете статии – слушайте ги

През последното десетилетие популярността на подкастите непрекъснато нараства и има защо. Те са лесни за смилане и можете да слушате подкаст навсякъде, дори докато шофирате.

Ако сте фен на подкастите, вероятно ще се насладите на нова функция на iOS 17, която ви позволява да помолите Siri да чете новинарски статии, информационни сайтове или нещо друго в Safari на глас. И вече не се изисква четене от ваша страна.

Siri има още няколко трика в ръкава си

Siri претърпя лека промяна в iOS 17, включително две нови функции, които определено ще променят начина, по който взаимодействате с личния гласов асистент.

Като за начало вече не е необходимо да казвате „Hey, Siri“, за да активирате асистента. Можете просто да кажете „Siri“. И можете да му подадете последователни заявки. Например, можете наведнъж да поръчате да ви даде указания до фитнес залата и да ви пусне плейлиста ви за фитнес.

Ако забравите новата си парола за iPhone, не се притеснявайте

Ако промените паролата на някой от вашите акаунти, новата ви парола най-вероятно се съхранява в облака, така че да не се налага да я помните. Не можете да направите същото с вашия iPhone парола.

Преди, ако забравехте паролата си, единственият начин да се върнете беше да изтриете напълно своя iPhone. Сега, с новите скрити функции на iOS 17, ако забравите паролата си, можете да използвате старата си парола, за да влезете, но само за 48 часа, след като създадете нова парола. Така че действайте бързо.

Вече можете лесно да споделяте пароли

Ако ви е омръзнало да копирате и поставяте пароли в текстовите си съобщения, за да ги споделяте с любимите си хора, iOS 17 има нова функция, която ви позволява да създадете група за бързо споделяне на пароли и ключове за достъп на устройства.

Търсенето в текстови съобщения става много по-лесно

Трябва да намерите конкретно съобщение в нишка, пълна с хиляди съобщения, на телефон със стотици нишки съобщения. Разбира се, можете да превъртате и превъртате, и превъртате, но в новите скрити функции на iOS 17 търсенето в приложението Messages стана много по-мощно.

Вече можете да филтрирате търсенията си по контакт, връзка, снимка, местоположение и други, за да намерите бързо това, което търсите.

Запазете личното си сърфиране за себе си

Ако заемете телефона си на член на семейството, особено на дете, може би ще искате да видите какво са разглеждали. Но днешните деца може да знаят, че частното сърфиране не записва история.

В iOS 17 вече можете да активирате настройка за изискване на Face ID или парола за достъп до частно сърфиране в Safari.

Ако постоянно губите своя Apple Watch, ще харесате тази нова функция

Центърът за управление на вашия iPhone е място, където можете бързо да предприемате различни действия с едно докосване, като например включване на фенерчето или активиране на тъмен режим. С iOS 17 вече ще можете да пингвате своя Apple Watch .

Спрете да се разсейвате от GIF файлове в Safari

GIF файловете могат да ви разсейват изключително много, когато разглеждате телефона си – например когато четете разглеждате статия и сте атакувани с анимации от всички страни.

Ако искате да сведете до минимум лудостта на iPhone, iOS 17 вече има настройка, която ви позволява да спрете автоматичното пускане на GIF файлове в Safari.

Увеличете за бързо изрязване на снимки

Изрязването на снимка или видеоклип е сравнително лесно на iPhone, но процесът става все по-лесен благодарение на iOS 17. Вместо да влизате в режим на редактиране, сега можете просто да увеличите мащаба на снимка и след това да натиснете новия бутон Crop, който се появява, за да преоразмерите изображение точно така, както го виждате на екрана си.

Бърз достъп до вашите снимки в Messages

Има нов начин за достъп до вашите приложения директно от Messages с икона +, която бързо извежда опции като камера, стикери, местоположение и други. Ако обаче се интересувате само от достъп до вашите снимки, за да ги изпратите чрез съобщение, можете просто да натиснете и задържите + за бърз достъп до най-новите си снимки.

Можете да попълвате автоматично имейл кодове за потвърждение

По същия начин, по който можете автоматично да попълвате текстови кодове за потвърждение от вашата клавиатура сега, с iOS 17 също можете да направите това, но с кодове за потвърждение на имейл. За да работи това, трябва да настроите имейла си с приложението Mail.

 

 

Открийте оригинални висококачествени аксесоари за телефони и джаджи за мобилни устройства в нашият онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook и Instagram.