Какво е USB хъб
fitbit

Сподели на приятел
2 551

Какво е USB хъб? В следващите няколко реда ще ви представим накратко usb хъб устройства. Какви са основните им функции и за какво служат.

Предназначението на USB хъбовете е от един свободен конектор, да получите още няколко еднакви или различни видове. Обикновено той представлява малка кутийка с изведени на нея съответните конектори и стърчащ от проводник с определен накрайник. В следващите редове обаче ще обсъдим допълнителните му функции и различни типове и видове зареждане.

 Какво

Допълнителни функции чрез USB хъб

Ако искате да направите връзка между няколко различни мобилни джаджи едновременно или нямате нужните конектори на компютъра, закупуването на един хъб ще Ви реши проблема мигновено. Съществуват например комбинации от 1 HDMI, 2 USB 3.0 и т.н. В същото време, допълнителна функция на подобно устройство е свързаността между отделните прикачени към джаджата устройства.

 Какво

Така например, в хъб-а може да бъде поставена карта памет, чиято информация да стане достъпна за изтегляне или ползване, от всички включени към него джаджи. Тоест, с един продукт, освен че получавате набор от няколко различни порта за използване, Вие се възползвате от мрежовата свързаност между отделните Ви смартфони, таблети, лаптопи. Същевременно, Вие обменяте информация между тях и зареждате батериите им.

 

Видове зареждане

Както знаем, повечето съвременни смартфони и други компактни електронни джаджи, могат да се зареждат директно от USB порта. Това важи за някои смартфони, фотоапарати и т.н. Въпреки това обаче, ако самия хъб разчита на заряда от основния конектор, то тази опция няма да сработи. Трябва да се избере втория тип, в комплекта на който пристига външно захранващо устройство, позволяващо на концентратора да пусне достатъчно мощност, особено ако се зареждат няколко отделни джаджи.

usb

 

Различни типове

Съществуват четири типа, а именно:

  • USB PCI карта – представлява допълнителна платка, върху която има няколко конектора, а самата платка се поставя в PCI слота на дъното. Това разбира се е валидно, ако използвате настолен компютър. При лаптоп няма да можете да я ползвате;
  • Със собствено захранване – подобно устройство разчита на захранването, идващо от порта, към който е включен, но допълнителната свързана към него периферия, ако изисква определена мощност, то този вариант няма да Ви е от полза;
  • С външно захранване – ако всичката периферия, която ще свържете изисква допълнително електрическа мощност от хъба, той ще им я осигури;
  • USB ката – представлява като тази, предназначена за десктоп компютрите, но се използва при лаптопите.

usb

Ако и Вие сте в търсене на подобна джаджа, заповядайте онлайн на dice. Където освен голямото многообразие от видове и конекторни комбинации, ще се убедите в изгодните им цени. Както и продължителна гаранция и отличното ни обслужване. Имате право на преглед и тест преди да платите и още куп изгодни условия, така че не пропускайте. Очакваме Ви!

Разгледахме какво е основното предназначение на usb хъбовете и каква е функцията им.

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.