Дронът – информация за начинаещи
fitbit

Сподели на приятел
2 473

Дронът е обект на следващите редове.

Едва ли вече има млади хора, които да не знаят какво е дрон, но въпреки това решихме да направим кратък материал в тази посока и да дадем базова информация за начинаещи.

 

дронът

Какво представлява

Накратко – различен по размери безпилотен летателен апарат, чието управление се извършва дистанционно. Наименованието му идва от английската дума “drone”, която буквално означава “търтей”. Името му обаче идва по скоро от жуженето, което генерира и наподобява това на търтейте, докато летят. Самото устройството в повечето случаи има четири независими перки, позволяващи му да извършва различни въздушни маневри и като цяло да сменя посоката си на движение.

 

Той предимно пристига в комплект с допълнителен пулт за дистанционно управление, на който са поместени всички копчета и възможности за извършване на различни контролни операции.

дронът

Избор според целта

Ако разделим тези безпилотни летателни апарати на такива за забавление и за спасителни и комерсиални цели, то тогава, изборът wи трябва да се основава на целите за използване. Разбира се, цените и размерите на двата вида значително се различават, като тези за забавление са доста по-евтини от вторите. Това има и своето обяснение. Първите са много по-малки по размери, имат по-малко екстри и времетраене на летене.

 

Вторите пък са предназначени за спасителни операции и за доставяне на различни вещества, там където човек не може да премине. Използвани са за военни и хуманитарни цели, а стойността им и обхватът на летене са значително по-големи. Те са оборудвани с различни сензори, GPS, навигационни системи и т.н.

drone

Основни характеристики

  • обхват на летене – периметърът, позволяващ управление на устройството. Бюджетните решения се вместват в диапазона от 100-150 м.
  • време за автономна работа – времевия интервал, през който дронът може да лети с едно презареждане на батерията. При евтините решения, дронът е около 10 мин, а при по-скъпите – от 20 до 40 мин.
  • Наличие на камера – смятате ли да правите снимки от птичи поглед с новия си дрон? Ако отговорът е “Да”, то трябва да се насочите към устройство с прикрепена на него камера.

 

Каквa е разликата между дрон и квадрокоптер

Под думата “Дрон” обикновено се разбира безпилотен летателен апарат. Под думата “Квадрокоптер” стои дрон с четири независими една от друга перки. Тоест, “Квадро” означава “Четири”, а “Коптер”, летящ апарат с перки. Като цяло, “Дрон” е много общо понятие и понякога под подобно име са наричани и сухопътни безпилотни устройства с две колела.

drone

Какви видове ще видите в Dice.bg

В специалната ни продуктова гама ще откриете както сухопътни, така и въздушни модели, предназначени за изпълнение на различни цели. Достъпни са видове за забавление или за по-сериозни изпълнения, като изследване на определени местности или достигане до недостъпни за човека зони.

Заповядайте при нас онлайн за да се запознаете по-подробно с предложенията ни. При каквито и да е съмнения, запитвания или неразбирания по темата или относно правилния избор, задължително се консултирайте с операторите ни. Очакваме Ви!

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.