SMS – архивиране и възстановяване
fitbit

Сподели на приятел
3 824

Ако сте изтрили всичките си съобщения случайно или сте изчистили входящата си поща, за да освободите пространство и искате да възстановите съобщенията си обратно, може да не успеете да го направите ако не създадете резервно копие.

 

SMS

Възможно е да изтеглите съобщенията си от приложения като WhatsApp и Facebook Messenger. За някои устройства с Android обаче това не е възможно, тъй като не включва архивиране на текстови съобщения. Изключение правят Google Pixel и други устройства с Android, които имат вградена функция за резервно копие на SMS.

За щастие обаче може да архивирате съобщенията си и да ги използване по-късно, например, когато искате да смените устройство си и да ги възстановите. По същия начин ако фабрично рестартирате телефона си, всичките ви текстови съобщения ще бъдат изтрити, но с резервно копие може да ги възстановите, след като устройството е готово да се използва отново.

 

Използване на Google Drive

Имате възможност да съхранявате резервни копия на вашите SMS като използвате удобната услуга за архивиране – Google Drive. По този начин може да възстановите всичките си лични данни след фабрично нулиране или при преминаване към ново Android устройство.

Недостатъкът на това е, че ограничава данните до Google Drive, така че с течение на времето по-старите ви данни ще бъдат изтрити, така че няма да може да възстановите по-стари архиви.

 

  1. Отворете Настройки и изберете Google

sms

 

 

  1. Докоснете Backup

sms

 

 

  1. След това – Backup now

съобщения

 

 

Ще видите резервните си копия в главното меню на Google Drive и ще получите достъп до настройките за архивиране директно в настройките на Google Drive. Единственото нещо, което не е включено в това архивиране е MMS медия. Ако имате нужда може да го получите с абонамент за Google One.

Използване на приложение

Ако искате различен метод за архивиране на вашите SMS в Android може да използвате приложение „SMS Backup & Restore“, което ви позволява да запазвате и възстановявате съобщенията си на устройството си, когато искате.

  1. Изтеглете SMS резервно копие и възстановяване (безплатно) от Google Play Store. След като го инсталирате, отворете и изберете Get Started. Дайте необходимите разрешения, като докоснете – Разрешаване на всяко от тях.

 

съобщения

 

 

2. Изберете настройване на резервно копие. Изберете какво искате да архивирате – по-специално SMS                    съобщения, след което натиснете Next.

 

android

 

 

3. Изберете услуга за съхранение в облак на вашите SMS и данни и натиснете Next.

 

sms

 

 

4. Докоснете „Вход“, за да свържете услугата за съхранение в облак, която сте избрали за резервно хранилище. Изберете други настройки и докоснете Запазване, когато сте готови.

 

sms

 

 

 

5. Изберете дали да архивирате през Wi-Fi или чрез кабел и натиснете Next.

sms

 

 

6. Изберете опциите за интервал на архивиране като дневна, седмична или месечна. Може също така да              зададете точното време за архивиране.

android

 

  1. Изберете Back Up Now.

 

Как да възстановите съобщения на друг телефон

Ако сте създали резервно копие на вашите съобщения с Google Drive, актуализациите се извършват на всеки 12 до 24 часа. Може да възстановите съобщение веднага след изтриването му, но това ще възстанови цялата ви кореспонденция.

С приложението SMS Backup & Restore изпълнете стъпките по-долу, за да възстановите SMS съобщенията на друг телефон.

  1. Отворете приложението SMS Backup & Restore и докоснете менюто в горната лява част на екрана (три хоризонтални линии).
  2. Докоснете Възстановяване

 

sms

 

3.Кликнете върху местоположението за архивиране

4. Намерете резервните копия, които искате да възстановите и докоснете плъзгачите до тях. В този                        случай слайдът „архивирайте“ плъзгача. Докоснете Напред.

 

android

5. Ще получите известие, че трябва да настроите приложението за архивиране и възстановяване на SMS             като приложение за съобщения по подразбиране временно, за да възстановите вашите SMS                                   съобщения. Ако сте съгласни, чукнете OK и след това докоснете Restore.

6. Чукнете, за да започнете процеса на възстановяване, след което докоснете затваряне след като процесът приключи.

 

Може да използвате същите стъпки, за да възстановите старите си съобщения на друг телефон, тъй като данните се съхраняват във формат XML файл, който може да се използва с всяко устройство с Android.

Надяваме се, че сме били полезни и вече знаете как да архивирате SMS на Android чрез методите описани тук. Те са лесни за използване и може бързо да възстановите съобщенията на различен телефон. Стъпките работят и при повечето марки устройства с Android, така че следващия път, когато случайно изтриете SMS не се колебайте да ги

използвате.

 

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

Източник: https://www.maketecheasier.com