Huawei Watch GT 2 – ревю
fitbit

Сподели на приятел
2 362

Предложенията от смарт часовници на пазара са в изобилие и са доста разнообразни. Колегата ни Руслан Георгиев имаше възможността да тества часовника на компанията Huawei – Watch GT2. Може да видите впечатленията, които успя да натрупа за около седмица във видео ревюто по-долу.

 

 

 

 

Часовникът е предлаган в два дизайна – изцяло черен и класически с кафява каишка от еко кожа. Huawei GT2 идва с надградени технически параметри и функции спрямо предшественика си Huawei Watch GT.

С този модел фирмата производител значително вдигна нивото. Той е логично продължение на Watch GT, но е и твърде различен от него. Наблюдават се и значителни софтуерни разлики.

 

Дизайн

Разработен е в два варианта. Единият е по-делови, а другият е с черен метален корпус. Първият вариант е подходящ за корпоративни среди, докато при вторият е създаден за употреба при активност и спорт.

Предлага се в два размера 42-милиметров модел и стандартен 46-милиметров модел.  Най-доброто решение на Huawei е възможността за директен монтаж на различни видове каишки. По този начин може сами да изберем как да изглежда часовникът ни.

Зарядното има кръгъл дизайн, часовникът се прикрепя посредством магнит. Той е достатъчно силен, за да задържи часовникът.

Екранът AMOLED е с размер 1,39 инча и има разделителна способност 454 x 454 пиксела.

 

 

Huawei Watch

 

 

Софтуер

 

Huawei Watch GT 2 работи с операционна система Lite OS, която е разработена от компанията. Тя има доста общо с тази на Watch GT, но има и няколко промени. Лилипсва възможност за инсталиране на допълнителни приложения, така че ще трябва да се задоволим с вградените.

Watch GT 2 може да показва и известия от телефона, но могат само да се прочетат. Сред функциите има и няколко нови. Една от тях както стана дума е музикалния плеър, но освен негоа има указател, в който може да вкарате до 10 предпочитани контакта за бързо набиране.

 

 

Huawei Watch

 

 

 

Батерия

 

Компанията твърди, че батерията на  Watch GT 2 може да издържи до две седмици работа с едно зареждане. Но това се постига в идеални условия с ограничено ползване на функциите. С включено следене на пулса,  до 90 минути тренировки седмично и ограничено време за слушане на музика. Ако използвате часовника по-дълго време и тренирате повече времето за работа на устройството намалява до седмица.

Според Huawei часовникът може да работи 30 часа при продължителна тренировка с включен GPS, отчитане на пулса и следене на активността по време на тренировка. Huawei са постигнали чудесен баланс между комбинирането на собствен софтуер и хардуер и оптимизирането на работа помежду им.

 

 

смарт

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.