AirPods – Как да отговаряте на съобщения без Siri‌ да ги препрочита
fitbit

Сподели на приятел
963

Вашите слушалки AirPods може да улеснят живота ви и да помогнат в общуването с любимите ви хора.

С помощта на функцията Announce Messages (Оповестяване на съобщения), може да слушате съобщенията в слушалките AirPod. Когато вашият телефон е заключен и слушалки  ви са свързани към него, в момента, в който получите съобщение, прозвучава звуков сигнал и Siri започва да чете съобщението, което е получено.

Функцията за съобщения на Apple с Siri ви позволява да слушате и да отговаряте на входящи текстови съобщения, когато носите свързани AirPods или Powerbeats Pro слушалки.

AirPods

След като активирате функцията, когато получите съобщение Siri‌ ще ви го прочете, така че да не се налага да поглеждате вашия iPhone или Apple Watch.

 

AirPods – в помощ на потребителите

В случай, че искате да отговорите веднага на съобщението „Siri“ няма  да ви прекъсва. Ще изслуша докрай съобщението и ще изпрати отговора. Може дори да отговорите без командата „Hey, Siri“.

Siri повтаря това, което сте казали и след това иска потвърждение преди да изпрати вашия отговор.

Това е чудесна функция,  но когато отговорите ви са много дълги може е досадно да ги чувате отново и отново. Ако искате да деактивирате тази функция‌ трябва да следвате стъпките по-долу. Така цялото действие и отговор на съобщения да протича по-естествено като разговор. Ето как:

  1. Стартирайте приложението Settings на вашия iPhone.
  2. Докоснете ‌Siri‌ & Search.
  3. Превключете превключвателя до Reply without Confirmation.

AirPods

Знаете ли, че функцията Announce Messages е достъпна за съобщения на други приложения като WhatsApp? Може да изберете с кои приложения искате да работи, като ги изберете от  екрана с настройки по-долу.  Там ще намерите полето – „Announce Messages From“. От там може да управлявате функциите и настройките с цел по-голямо удобство за комуникация. Siri може да прочете вашите текстови съобщения и от други приложения , както и имейл и документи, като използва настройки за достъпност.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.macrumors.com