Google Debit Card – гигантът подготвя собствена дебитна карта
fitbit

Сподели на приятел
1 709

Компанията работи върху физическа и виртуална дебитна карта. Според изображения, които са изтекли в мрежата картата ще бъде свързана с вашия чек-акаунт, като ви позволява да купувате неща лично, онлайн или чрез мобилен телефон. Той се свързва с приложение на Google, което може да се използва за наблюдение на покупки, проверка на баланса или заключване на вашия акаунт. Компанията си партнира с различни банки по кобрандираната карта, включително CITI и Федералния кредитен съюз на Станфорд.

Google

Google иска да се превърне в конкурент на Apple в още една сфера

Пускането на дебитна карта значително ще разшири потенциала на Google Pay, което ще й позволи да се конкурира по-добре с Apple и Apple Card.

Чрез изграждането на интелигентна дебитна карта гигантът има възможност да отключи нови потоци от приходи и данни. Той потенциално би могъл да начисли такси за обмен при покупки, направени с картата или други такси за проверка на сметката. След това може да ги раздели с банковите си партньори. В зависимост от решенията си за поверителност, Google може да използва данните за транзакциите за това, което хората купуват, за да подобри измерването на рекламните кампании или дори насочването. Марките може да са склонни да купуват повече реклами в Google ако технологичният гигант може да докаже, че управлява продажбите.

Google

За сега Google не коментира директно тези планове. Компанията казва, че разглежда варианти за партньорства с финансови институции в САЩ, включително разплащателни сметки за Google Pay. Интернет гигантът смята да даде повече подробности в „близките месеци“.
Предполага се, че дебитната карта на Google може да предостави на компанията път към банково дело, борсово посредничество, финансови съвети, счетоводство, застраховане или дори кредитни услуги.

 

Това е дизайнът на картите и приложенията по-долу. Моля, обърнете внимание, че те не се считат за окончателни и не е ясно кога Google планира да пусне картата.

Google

card

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: https://www.iclarified.com