Google Drive за iOS предлага защита с Face ID и Touch ID
fitbit

Сподели на приятел
1 196

Приложението Google Drive предлага нова актуализация – Privacy Screen за iOS с възможност за защита на вашите файлове с помощта на Face ID или Touch ID.

Google Drive е безопасно място за архивиране и достъп до всичките ви файлове от всяко устройство. С възможност за лесно споделяне с други потребители, които да редактират или оставят коментари.

Google drive

Какво е новото в тази актуализация

Privacy Screen е нова функция, която използва Face ID или Touch ID, за да защити вашите лични файлове и работни данни от любопитни очи.
Google внедри новата функция за поверителност за Google Drive за устройства с iOS – iPhone и iPad. Тя ви позволява удостоверяване на самоличността посредством  Face ID или Touch ID, когато искате да отворите приложението на вашето устройство. По този начин вашите важни  документи или работни файлове и лични досиета ще се бъдат защитени. Това означава, че при стартиране на Google Drive потребителят първо ще вижда екран с молба да сканира лицето или пръстовия си отпечатък, за да продължи нататък.

Може да изберете функцията Privacy Screen да се активира веднага, след като преминете към друго приложение. Имате възможност за настройка за повторно сканиране на биометрични данни при всяко излизане от приложението, или да се въведе времеви интервал, преди Google Drive да се заключи отново – 10 секунди, 1 или 10 минути.

Google drive

Privacy Screen предупреждава, че може да не защитава напълно известия от Google Drive, определени функции на Siri, файлове, споделени с приложението Files, снимки, споделени с приложението Photos и др.

Google за първи път обяви функцията миналия месец, но тя става част от днешните актуализации на приложението. Така че се надяваме скоро да бъде достъпна за всички потребители с iOS.

Обръщайки поглед назад във времето се връщаме до момента, когато приложението Google Drive предлагаше защита на файловете с парола. Функцията беше премахната, така че е приятно да видим допълнителната мярка за сигурност. Това е приложение, което много хора използват ежедневно и е важно да бъде с висока защита.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.theverge.com /  https://www.iclarified.com