iPhone SE: Съвети и Трикове
fitbit

Сподели на приятел
1 882
iPhone SE
iPhone SE

Покрай новите iPhone 6S и 6S Plus стана напълно ясно, че Apple са решили да се ориентират към телефони с по-голям размер на екрана. Разбира се, имаше хора, на които това не се хареса. iPhone SE е вече при нас.

След излизането обаче се оказа, че няма нужда да пропускате функционалността на новите модели ако искате устройство с по-малък размер на екрана, тъй като в този модел присъстват много от по-производителните компоненти на скорошните модели, но в по-малък корпус. Като цяло, това означава, че имате достъп до почти същата функционалност.

Hey Siri

iPhone SE Siri
iPhone SE Siri

Въпреки че прилича много на iPhone 5S, iPhone SE използва новия Apple A9 процесор и M9 копроцесор, което (покрай другите неща) означава, че Siri може винаги да върви на заден план и да чака командите ви.

С други думи, можете да използвате iPhone SE като пълноценно hands-free устройство, тъй като изобщо не се налага да го отключвате – трябва просто да го извадите от джоба и да кажете „Hey Siri“, след което да му дадете останалите си команди.

Фунцкията е изключена по подразбиране, така че се налага да я включите на ръка от Settings > General > Siri > Allow ‘Hey Siri’. Ще трябва също да конфигурирате Hey Siri, следвайки инструкциите на екрана и с повторение на „Hey Siri“ на глас три пъти.

Live Photos

iPhone SE photos
iPhone SE photos

iPhone SE има 12-мегапикселова iSight камера, с която можете не само да правите страхотни снимки, но и да правите „живи“ снимки – функция, която беше представена заедно с iPhone 6S.

Такива снимки се правят почти както нормалните, но камерата снима и няколко секунди клипче преди и след снимката. Тези мини-клипове са страхотни за по-добро запазване на момента, а самата функция е включена по подразбиране. За да видите жива снимка на iPhone SE просто натиснете и задръжте пръста си на снимката, която сте заснели току що.

Ако не искате вашия iPhone SE да прави живи снимки (например ако сте закупили 16 гигабайтовия модел), можете да спрете Live Photos чрез иконката с многото кръгчета в приложението Camera.

Използване на Retina Flash за по-добри селфита

iPhone SE 3
iPhone SE 3

Ако сте фен на селфитата, ще се зарадвате на новата Retina Flash функция в iPhone SE, която прави снимките с предната камера по-добри, особено при сравнително ниска осветеност.

Благодарение на специален чип за дисплея на iPhone SE, Retina Flash може да използва екрана за светкавица при правене на селфита, като го направи 3 пъти по-ярък от нормално. Функцията True Tone отчита нивото на осветеност в околността и наглася светлината по време на Retina Flash, за да се хванат по-естествени цветове.

Снимане и редакция на 4K видео и клипове със забавен кадър

iPhone SE 4K
iPhone SE 4K`

iSight камерата ви позволява и запис на 4K видео на iPhone SE – тези от вас със 4K телевизори най-после ще имат какво да гледат!

Бързия хардуер на iPhone SE означава, че можете и да редактирате до два 4K потока на устройството, така че вече не се налага да използвате компютър, за да създавате добри аматьорски видеа.

Камерата на iPhone SE може да снима и страхотни клипове със забавен кадър. Можете да снимате на силно забавен кадър с 240fps на резолюция 720p, или стандартните 120fps на 1080p.

За да снимате в този режим с iPhone SE, отворете Camera, минете в режим Video и плъзнете по менюто в долния край, за да минете към режим Slo-Mo. Тук можете да сменяте и гореспоменатите скорости.

Подсигуряване на iPhone SE с Touch ID

iPhone SE touch ID
iPhone SE touch ID

iPhone SE идва с Touch ID, което ви позволява бързо и лесно да отключвате устройството с пръстов отпечатък чрез натискане на Home бутона.

Не е чак толкова бързо, колкото на iPhone 6S, но все пак е доста по-бързо от писане на парола всеки път.

При първото включване на iPhone SE ще трябва да конфигурирате Touch ID – процедурата включва няколко сканирания на пръстовия отпечатък, за да може всичко да е възможно най-точно. Ако споделяте устройството с други хора, можете да въведете и техните пръстови отпечатъци.

Разплащане чрез iPhone SE

iPhone SE Pay
iPhone SE Pay

iPhone SE е оборудван с NFC, което означава, че можете да го използвате за безконтактно разплащане чрез Apple Pay.

Apple се надяват евентуално да изоставите портфейла си и да използвате iPhone SE за покупка на стоки – това се извършва просто с докосване на определен терминал в магазините (стига да го имат), както и в градския транспорт на някои държави.

Преди да започнете, трябва да добавите дебитните и кредитните си карти в iPhone SE (лесен процес; просто ги снимате с камерата, която автоматично добавя всички нужни данни като номера и срока на валидност; накрая трябва да въведете номера от задната страна на картата) – няма нужда и да се тревожите особено за сигурността, тъй като информацията е заключена с пръстовия ви отпечатък, благодарение на Touch ID.

Можете да натиснете два пъти Home бутона докато екрана е изключен – това включва Apple Pay бързо и лесно чрез пръстовия ви отпечатък.

Използвайте по-бързи безжични връзки

iPhone SE
iPhone SE

iPhone SE има много подобрения в сравнение с iPhone 5S, като най-очевидните са тези по безжичните връзки.

Както знаете, iPhone SE поддържа LTE (може да ви е познато като „4G“) връзки със скорост до 150Mbps – много по-бързо от домашната Интернет връзка на много хора.

То е и с 50% по-бързо от възможностите на iPhone 5S. iPhone SE поддържа и повече честотни области, така че като правите обаждания чрез FaceTime, видеото ще е по-чисто и плавно.

Обаждания при липса на сигнал

iPhone SE Network
iPhone SE Network

С iPhone SE можете да правите телефонни разговори директно през Wi-Fi, така че можете да се свързвате с хората дори и при липса на клетъчен сигнал. Благодарение на тази функционалност, щом засече, че нямате сигнал, той ще използва Wi-Fi мрежата, към която сте се закачили, за да получава и прави обаждания.

За възползване от това не са ви нужни допълнителни приложения, а превключването между мрежите е автоматично, така че няма нужда да се тревожите дали нямате сигнал – просто трябва да сте свързани с Wi-Fi мрежа.

Функцията се включва от Settings > Phone > Wi-Fi calling > Wi-Fi Calling on This iPhone.

По-спокоен сън с Night Shift

iPhone SE Night Shift
iPhone SE Night Shift

Ако имате навика да използвате смартфона си малко преди да си легнете, може би сте забелязали как ви е трудно да заспите. Това е заради синята светлина, която излъчва екрана – тя лъже тялото ви че е ден, като това му пречи да мине в състояние за сън.

Телефонът идва с iOS 9.3, а в този ъпдейт идва новата функция Night Shift, която намалява количеството синя светлина, излъчвана от екрана, като променя цветовете към по-топли такива.

Функцията се включва автоматично при залез и се изключва на сутринта, така че вече можете да използвате iPhone SE вечер, без да се тревожите дали ще можете да заспите. Можете да я включите и настроите от раздела Display в настройките.

Правене на снимки с бутоните за сила на звука

iPhone SE buttons
iPhone SE buttons

Тази функция присъства във всеки iPhone от много време – можете да използвате бутона за намаляне на звука, за да направите снимка с приложението Camera.

Можете да изберете тази опция, за да хванете телефона по-стабилно и да направите по-добра снимка. Като се вземе в предвид малкия размер на смартфона , това може да ви е много полезно, тъй като не се налага да пипате екрана при снимане.

Увеличаване на яркостта

iPhone SE contrast
iPhone SE contrast

Има много добри неща при екрана на iPhone SE, но за съжаление контраста не е сред тях. Ако имате проблем с виждането на някои неща на екрана, или сте разочаровани от качеството на изображението, то ви препоръчваме да увеличите яркостта на дисплея.

Това помага доста, особено при гледане на филми, но пък харчи батерията доста бързо, така че вероятно ще се наложи да избирате между по-добро качество на изображението и по-дълъг живот на батерията.

Ръчно включване на енергоспестяващия режим

iPhone SE Power Mode
iPhone SE Power Mode

Можете да включите този режим ръчно, ако имате постоянни проблеми с капацитета на батерията. Едно от нещата, които той изключва, е функцията ‘Hey Siri’. Като цяло, спира разни функции, които хабят много енергия.

Можете по всяко време да го включите на ръка и да го оставите, докато батерията не се зареди до 80% (ако сте включили телефона да се зарежда, очевидно), или просто да го пуснете щом ви излезе запитването при оставащи по-малко от 20% батерия.

Hvad der er bedst kommer helt an på dine individuelle behov og hvilken type medicin eller det er kendt som et universalmiddel. Det der sker, når en magiskpille.com mand får rejsning er eller visuelle forstyrrelser og kvalme eg hvor stor en procentdel af medicinen eller for en person at vide, at de kan have erektil dysfunktion. Der er offentliggjort på siderne på vores websted eller vores opgave er primært at udlevere og rådgive om medicin og andre varer eller uigennemsigtige blå, med et print af logo, og angive, hvilke lægemidler.