iOS 13.5 – Какво ново
fitbit

Сподели на приятел
1 478

Дългоочакваната публичната версия на iOS 13.5 е вече факт. Тя стана достъпна за изтегляне за потребителите тази седмица. В следващите няколко реда ще разгледаме новостите, които ни предлагат от компанията. Има няколко причини, поради които не трябва да се бавите с тази актуализация.

За начало iOS 13.5 премахва една досадна функция, а именно  функцията при групови разговори FaceTime, която автоматично променя размера на прозорците на участниците, когато хората говорят.

iOS 13.5

iOS 13.5  – отключване телефона бързо, без и с маска за лице

Освен това ще помогне на онези, чието носене на маски пречи на боравенето с Face ID.

Тази функция е резултат от пандемията с COVID-19. От компанията въвеждат тази промяна с цел улесняването на отключването на телефона ви, ако носите маска за лице. В предишните версии на iOS, ако носите маска трябва да използвате Face ID ще трябва да изчакате няколко секунди, докато телефонът ви идентифицира.

В новата версия ако прекарате пръст нагоре от долната част на екрана, докато носите маска, ще видите опция да въведете парола си.

iOS 13.5

iOS 13.5 също поддържа API и системата за получаване на известия за излагане на вируса. Тази система е разработена от Apple и Google, което означава, че ще може да използвате приложения, които ще ви изпращат известие в случай, че е възможно да сте били в контакт с някой, който е диагностициран с COVID-19. Ако искате да използвате тази система трябва да инсталирате приложение, което използва API.

Тези дребни на вид промени улесняват ежедневието на потребителите, които използват iOS. Това показва на потребителите, че компанията не спира да мисли за потребителите си дори в този момент.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.theverge.com