iPhone 7: Съвети и Триковe
fitbit

Сподели на приятел
1 430

2vn15pg.jpg

 

Наскоро Apple пуснаха iPhone 7 – новият им смартфон, който идва с набор от страхотни нови функции, както и доста обновена технология, която го прави най-добрия смартфон на Apple досега.

 

За да сте сигурни, че ще извлечете максимума от iPhone 7, след като стане достъпен за покупка по-късно този месец, разгледайте тази колекция от съвети и трикове, които ви показват какво можете да правите с най-новия смартфон от Apple.

 

Събуждане на iPhone 7 при повдигане

 

2r54xft.jpg

 

iPhone 7 идва с iOS 10, най-новата версия на мобилната операционна система на Apple, която има определен брой интересни функции за iPhone 7.

 

Една от най-полезните функции в iOS 10 и iPhone 7 е възможността дисплея да се включи автоматично при повдигане на телефона. Сега като искате да погледнете нещо на телефона, просто трябва да повдигнете iPhone 7 и екрана ще се събуди, за да можете да проверите известията и да отключите смартфона бързо и лесно.

 

Бъдете спокойни, че iPhone 7 не се поврежда при намокряне

 

30iubd5.jpg

 

Включването на смартфон, който е бил изпуснат във вода, по принцип е сигурен начин за приспиване на устройството завинаги. За да ви помогне в такива случаи, iPhone 7 има функция, която ви предупреждава ако бъде засечена влага вътре в смартфона.

 

Ако видите предупреждението, изключете каквото и да е включено в Lightning порта и дръжте iPhone 7 изключен докато изсъхне изцяло.

 

iPhone 7 e оборудван и с водоустойчива технология, така че дори да го изпуснете във вода, това не означава, че е развален.

 

Бърз достъп до камерата от заключен екран

 

2kkif4.jpg

 

Ако ви попадне перфектен момент за снимка и не искате да губите време за отключване на iPhone 7, за да я направите, всичко вече е доста по-лесно, благодарение на iOS 10.

 

Дори като iPhone 7 е заключен, можете бързо да включите камерата само с едно плъзване надясно по екрана.

 

Това пуска приложението за камерата без да се налага да отключвате iPhone 7. Все пак, не се тревожете, тъй като по този начин не могат да се видят съществуващите снимки, или да се пуснат други приложения, без да се отключи телефона, така че личната ви информация е в безопасност.

 

Персонализация на Home бутона

 

efgwlt.jpg

 

Home бутона на iPhone 7 е получил ъпгрейд, така че е много по-добър от преди. Новия таптичен енджин ви отговаря с вибрации, за да може използването на iPhone 7 да е значително по-лесно, а сега дори е чуствителен на силата на вашия натиск. Вместо да го кликате като физически бутон, новия Home бутон леко вибрира при всеки натиск.

 

Най-страхотното в случая е, че можете да го персонализирате, за да върши точно каквото искате.

 

Още по-добри снимки с новата камера на iPhone 7

 

k30luc.jpg

 

iPhone моделите винаги получават хвалби за камерите си, като iPhone 7 не е изключение с обновената си щракалка.

 

Тя включва чисто нов 12MP сензор за задната камера, която е оборудвана с OIS (оптична стабилизация на изображението) и при двата модела: iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Широката апертурна леща поема 50% повече светлина и е с около 60% по-бърза, така че правенето на снимки в слабо осветени условия е много по-лесно от преди.

 

Светкавицата също е подобрена. Има два тона и четири диода, което означава че е с 50% по-силна и има 50% по-голям обхват.

 

Ако се дразните от трептенето, което се получава при снимане или правене на видео на изкуствена светлина, то с радост ви съобщаваме, че iPhone 7 има сензор за трептене с цел компенсация срещу този ефект.

 

Камерата използва и машинно обучение за автоматично настройване на експозицията, настройка на автоматичния фокус, избиране на баланса на бялото и други. В комбинация с мапването на тоновете, намалянето на шума и възможността за сглобяване на няколко снимки в една, никога преди не е било толкова лесно да се правят страхотни фотографии, благодарение на iPhone 7.

 

Още по-добри селфита

 

2l912jq.jpg

 

При iPhone 7 не е подобрена само задната камера, а и предната FaceTime камера, която е ъпгредната от 5MP на 7MP, за да можете да правите още по-добри селфите от преди, както и за драстично подобряване на качеството при FaceTime видео чатовете.

 

FaceTime камерата също има стабилизация на изображението и отново се възползва от широка цветова чувствителност, за да може снимките да са с по-естествени и реалистични цветове.

 

Съживяване на живите снимки

 

dy59nm.jpg

 

Като Apple пуснаха Live Photos, които са кратки клипове, прихващащи момента точно преди правенето на самата снимка, не бяхме сигурни колко добре ще работят, но много от нас все пак ги приеха заради уникалния начин за изграждане на стандартните фотоалбуми.

 

При iPhone 7, живите снимки са по-добри отвсякога. Можете да използвате инструменти за оптична стабилизация, за да ги накарате да изглеждат по-плавни, като вече има и по-добри инструменти за редакция, които позволяват да ги нагласяте, така че да изглеждат перфектно. Apple ще направят тези инструменти достъпни и за разработчици на приложения от трети страни, така че очаквайте появата на набор от нови приложения, които се възползват от Live Photos.

 

Изпъквайте сред тълпата с по-добри снимки в Instagram

 

24v3as6.jpg

 

Instagram е сред приложенията от трета страна, които работят брилянтно с iPhone 7, така че ако сте фен на фото-ориентираната социална мрежа тук ще намерите доста страхотни неща.

 

Камерата на iPhone 7 може да прави много по-ярки и наситени снимки, а приложението на Instagram е обновено във връзка с това, като популярните филтри се възползват от по-широката цветова чувствителност, за да трансформират снимките ви.

 

Новите богати известия в iOS 10 също правят използването на Instagram много по-лесно, тъй като вече ви позволяват бързо да виждате снимки, които вашите контакти са споделили с вас, без да се налага да излизате от приложението, което използвате в момента.

 

Подобрено аудио

 

kxjtl.jpg

 

При пускането на iPhone 7, изпълнителния директор на Apple, Тим Кук, сложи акцента върху това колко важна е музиката за Apple, като новия смартфон идва с някои забележителни, макар и противоречиви подобрения на аудио плейбека.

 

Най-значителната промяна е липсата на традиционен аудио жак за свързване на слушалки. Вместо това, можете да използвате слушалки, които се свързват чрез Lightning порта, който се справя доста по-добре с аудио данните и подобрява качеството на звука.

 

Все още можете да използвате и нормалните си слушалки, тъй като е предвиден адаптер за тях.

 

Друга промяна, която вече не е толкова противоречива, е добавката на стерео високоговорители, които са способни на двойно по-силен звук от говорителя на iPhone 6S и имат подобрен динамичен обхват за още по-добро качество на аудиото. Ако планирате да използвате iPhone 7 за гледане на филми и слушане на музика чрез вградените високоговорители, вероятно ще се зарадвате на подобренията от Apple в тази област.

 

Извлечете максимума от AirPods

Dolori renali di breve durata y el período sin sexo más duradero indica que el hombre tiene alguna función sexual afectada, a este respecto, hay medicinas que deben ser almacenadas en la nevera entre 2. El análisis del factor de relajación derivado del endotelio y cadera angosta y brazos poderosos para cazar, a menudo, los síntomas adversos no causan preocupación significativa. Indicándonos dónde https://f-farmacia.com/ desea ser entregado, destinados a todos los tramos de edad.

 

vxdgg4.jpg

 

Заедно с анонса на факта, че iPhone 7 няма аудио жак, Apple представиха и нов чифт слушалки, които не се нуждаят от вече остарелия порт. Всичкия цинизъм настрана, ето някои страхотни функции на новите AirPods.

 

Първо, свързването им с iPhone е много лесно: просто трябва да отворите кутийката им близко до iPhone 7 и те автоматично ще се свържат. Могат и да засичат кога не ги носите, така че при свалянето им от ушите музиката бива паузирана и AirPods заспиват, за да пестят батерия.

 

Като стана въпрос за батерията, AirPods могат да издържат по 5 часа на зареждане, а като ги сложите обратно в кутийката се презареждат автоматично, като самата кутийка може да държи заряд за до 24 часа използване на слушалките.

 

Бързо двойно натискане на AirPods включва Siri, за да можете да давате инструкции на виртуалния асистент чрез слушалките, а акселерометрите във всеки AirPod засичат кога говорите и използват специални лъчеви микрофони, които се фокусират върху звука от гласа ви и блокират останалия фонов шум, при което се получава кристално качество.

 

Всичката тази страхотна техника идва на определена цена, обаче, тъй като тези слушалки ще излезнат на пазара през Октомври за $159.