[iOS] Как да съхраним нашата батерия за по-голяма издръжливост
fitbit

Сподели на приятел
1 392

Ето няколко полезни трика, благодарение на които ще подобрите производителността на вашата батерия за iPhone, iPad и iPod Touch. Някой от триковете се отнасят конкретно за iOS7, но повечете от тях без проблем могат да бъдат прилагани и на по-стари iOS версии.

 

Изключване на Background Application Refresh предпазва нашата батерия

Една от нововъведенията в iOS7 е опцията, която позволява на определени приложения, които работят на заден план да обновяват съдържанието си, когато устройството е включено към безжична или мобилна мрежа. Опцията се нарича Background App Refresh и ако искате да удължите издръжливостта на батерията, ви съветвам просто да изключите опцията. За да изключите опцията:

Settings > General > Background App Refresh

2i10bh5.png

 

Изключете Air Drop, когат не го използвате

Когато не използвате Air Drop най-добре е да го изключите. Така няма да използвате Bluetooth-a и безжичната мрежа и определено ще пестите батерия. За да изключите Air Drop просто плъзнете пръста отдолу нагоре за да отворите Control Center-a.

2dhxqhd.png

 

Изключете автоматичните сваляния и ъпдейтите (Automatic Downloads and Updates)

Друга от опциите в iOS7 е възможноста за автоматично сваляне на новите версии на програмите, които имате инсталирани. Това обаче, разбира се е свързано с повишена консумация на батерия, защото процесът работи в бекграунда (на заден план). Ако все пак желаете автоматични ъпдейти, тогава можете да спрете те да се теглят през мобилният интернет. Use Cellular Data е OFF а Updates ON. Ако не желаете автоматични ъпдейти, тогава и двете опции направете на OFF

Settings > iTunes & App Store

osbnus.png

 

Коригирайте яркостта на устройството си (Brightness)

Една от най-големите причини за бързото изтощаване на батерията, това е яркостта на устройството ви. Един от най-добрите вариант е просто да спрете опцията за автоматична настройка на яркостта. Така определено ще спестите доста енергия!

Settings > Wallpapers & Brightness

1gllj7.png

 

Контролирайте push нотификациите си

Push нотификациите в iOS са направени така, че почти да не влияят на батерията. Когато обаче, нотификациите изискват телефона да светне, и вибро-мотора да си свърши работата, тогава нещата придобиват малко по друг вид. Прегледайте нотификациите си, и за програмите, които не ви са нужни, просто ги спрете

Settings > Notification Center

2w5r88i.png

 

Изключете push имейлите

Ако не ви е належащо тази опция да е включена, то тогава я спрете. Push имейлите влизат директно в телефона от сървъра на вашия мейл клиент, вместо да изчакат автоматично да презаредите програмата. Това естествено оказва влияние и на батерията. Ако искате да спестите малко енергия, то тогава просто влезте в настройките на мейла и включете опцията Manually.

Settings > Mail, Contacts, Calendars > Fetch New Data > Push

70h0gm.png

 

Frequent Locations

Тази нова опция в iOS7 може както да ви помогне, като ви дава ориентировъчно време до пристигане на най-посещаваните от вас места (опцията е в Notification Center-a), така може и да ви навреди, като ви “изяде” батерията. Опцията се намира в:

Settings > Privacy > Location Services > System Services

2akiuit.png

 

Location Services

Една от опциите в iOS е Location Services, това е опцията, която позволява на отделните програми да определят мястото, на което се намирате в момента. Независимо дали ползвате интернет през мобилната или безжичната мрежа, това е свързано с повишен разход на батерия. Ако определянето на местоположението не е важно за вас, то тогава спокойно можете да изключите location services. От друга страна, ако пътувате често, оставяйки опцията включена, ще ви бъде от голяма полза.

Settings > Privacy > Location Services

2qc48eh.png

 

Изключвайте Bluetooth-а и Wi-Fi, когато не ги ползвате

Следващия съвет ще бъде много опростен и ще се събере точно в едно изречение. Когато не ползвате Bluetooth и Wi-Fi просто изключете опциите, за да пестите батерия!

Settings > Wi-Fi

Settings > Bluetooth

2j17omh.png

 

Изключете мобилния интернет

Ако не използвате мобилният интернет, и нямате приложия, за които ви трябва постоянна интернет връзка, то тогава просто изключете опциите за мобилен интернет и ще останете изненадани, колко ще се повиши издръжливостта на батерията.

Settings > Cellular

Settings > Safari > Reading List

Settings > iTunes & App Store

vdx6s.png

 

Reduce Motion

Спестете батерия, като изключите паралакс ефекта.

Settings > General > Accessibility > Reduce Motion

2cro9x0.png

 

Динамични тапети

iOS7 ни предлага опцията динамични тапети. Тези тапети, които се движат въз основа на движението на устройството, консумират повече батерия от обикновените тапети. Така че, ако искате да спестите батерия, просто ги изключете.

Settings > Wallpapers & Brightness > Choose Wallpaper

2ceqg3m.png

 

Siri

Изключете опцията на Siri rise to speak. По този начин, ще забраните на iPhone-a да проверя непрекъснато сензора за близост дали телефона е вдигнат до ухото

Settings > General > Siri

f1a8zm.png

 

Изключете търсенето в телефона

Spotlight функцията индексира цялото устройство, за да може да ви предложи едни наистина скоростни резултати, когато търсите определена информация. Индексирането, разбира се е свързано с потребление на батерията. За това от настройките можете да изберете индексирането да става само в категориите, които са ви най-важни.

Settings > General > Spotlight Search

15xmgyc.png

 

Използвайте самолетния режим, когато се намирате на място без обхват

Когато се намирате в място без обхват, най-добрия начин да съхраните батерията е да включите телефона си в самолетен режим. Така устройството няма да търси постоянно GSM мрежа и ще използва по-малко батерия.

Settings > Airplane mode

2yudl44.png

 

Еквалайзер

Колкото и странно да ви звучи, настройката на еквалайзер същото могат да доведат до завишена консумация на батерия.

Settings > Music > EQ

2q15bx1.png