iOS 14.3: Какво ново
fitbit

Сподели на приятел
663

Скоро Apple представи iOS 14.3 и iPadOS 14.3, включващи някои забележителни нови функции. В следващите няколко реда ще разгледаме най-големите промени, за да можете да разберете, какво да очаквате след инсталирането на последната версия.

Apple Fitness +

На цена от 9,99 долара на месец това е най-новата услуга на Apple, която е разработена да работи с Apple Watch. Приложението предлага тренировки с треньор и се използва за проследяване на напредъка по време на тренировка.

iOS 14.3:

Видео тренировките могат да се гледат през Apple TV, iPad или iPhone, като показателите на Apple Watch се появяват направо на екрана. Видовете тренировки, които включва са интервални тренировки с висока интензивност, колоездене на закрито, йога, танци, гребане, ходене по бягаща пътека, бягане на бягаща пътека, пилатес и др. От Apple предлагат предложения и препоръки за тренировки.

AirPods Max

iOS 14.3:
Актуализацията добавя поддръжка за най-новия продукт на Apple – AirPods Max. От компанията твърдят, че последната актуализацията ще донесеа висококачествен и богат звук. Както и адаптивно EQ за регулиране на звука в реално време към личните нужди на потребителите. Active noise cancellation функцията блокира шума от околната среда, получавате и режим на прозрачност за звука на заобикалящата ви среда, а пространствен звук с динамично проследяване на позицията главата ви предлага преживяване, подобно на усещане сякаш сте в театър.

Поддръжка на ProRaw

iOS 14.3 носи със себе си новия формат ProRAW за iPhone 12 и iPhone 12 Pro Max. ProRAW е предназначен за тези, които предпочитат да снимат в RAW формат. Също така искат да се възползват от данните на Apple image pipeline като намаляване на шума и корекции на експозицията в много кадри.

iOS

ProRaw може да бъде активирана в настройките на приложението Камера. Настройки са достъпни за тези, които са инсталирали IOS 14.3 бета на iPhone 12 Pro или Pro Max. Когато се активира, има превключвател RAW в горната дясна част на приложението, който може да плъзнете, за да го изключите или включите.
Снимките на ProRaw са с размер приблизително 25 MB, така че може да се наложи функцията да се използва пестеливо, особено ако нямате достатъчно пространството за съхранение на вашия телефон. Снимките на ProRAW могат да се редактират в приложението – Снимки.

Други допълнения към камерата

Вече има опция за запис на видео с 25 кадъра в секунда, плюс опция за огледално отразяване на предната камера за неподвижни снимки. Тази функция е налична на iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone SE , iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus и iPhone X и вече е активирана на по-нови устройства.

iOS 14.3: Hey Siri

Siri в IOS 14 е в състояние да възпроизведе всякакви звуци, от животни, аларми, музикални инструменти и др. Може да задавате на Siri въпроси като „Какъв звук издава китът?“ или „Какъв звук издава лъвът?“. И Siri ще възпроизведе звука на кит или лъв.
Apple добави след ъпдейта стотици различни звуци, а ако използвате Siri на iPhone и iPad на екрана ще покаже снимка на животното или устройството. Има опция, която ще ви покаже повече информация от Wikipedia след възпроизвеждане на звука.

iOS 14.3: Преки пътища на началния екран

Apple
iOS 14.3 улеснява и по-бързо стартира приложения с персонализирани икони от началния екран. При отваряне на приложение, което има персонализирана икона, създадена с помощта на преки пътища, то вече не се пренасочва през приложението за преки пътища и вместо това се отваря много по-бързо. Все още има банер, който се появява, но процесът е по-опростен от преди.

Търсачка – Ecosia

Ecosia е търсачка, която позволява на потребителите да финансират засаждането на дървета, когато се извършват търсения. iOS 14.3 позволява Ecosia да бъде зададен като браузър по подразбиране като алтернатива на Google, Yahoo, Bing и др.

TV App

Apple добавя нов раздел Apple TV +, който е създаден, за да улесни откриването на Apple TV + оригинално съдържание. Както и да го направи по-малко объркващо за клиентите, които имат проблеми с различаването на това, кое се предлага с абонамент и кое не.
Има и подобрена функция за търсене за сърфиране по категории като жанр. Apple ви предоставя скорошни търсения и предложения. Също така показва най-добрите резултати от търсенето с подходящи съвпадения във филми, телевизионни предавания, актьорски състав, канали и спорт.

Кардио фитнес

Има нова функция Cardio Fitness за Apple Watch, която също се показва в приложението Activity на iPhone. Cardio Fitness измерва VO2 Max, което е максималното количество кислород, което тялото ви може да консумира по време на тренировка.
Измерванията се извършват с течение на времето, като iPhone и Apple Watch могат да изпращат известия, за да ви уведомят за колебанията на VO2 Max. Той е показател, който може да ви помогне да следите цялостното си ниво и постиженията си във фитнеса. Cardio Fitness е достъпно чрез нова тенденция, която е добавена към приложението Activity.  Тя може да бъде настроена в приложението Health на iPhone.

Кардио

Кардио нивата на фитнес са достъпни за потребители на възраст над 20 години и се изчисляват според възрастта.
Информацията за кардио фитнес ще варира в зависимост от възрастта и пола и ще бъде категоризирана в един от четирите диапазона: висок, над средния, под средния или нисък. Известията ще ви уведомят дали кардио фитнесът ви е на ниско ниво, осигурявайки мотивация за повече движение. Новата функция включва поддръжка за по-ниски диапазони за измерване, които преди са се нуждаели от клинични тестове.

iOS 14.3:
iOS 14.3: Клипове и приложения

iOS 14.3 включва поддръжка за стартиране на App Clips чрез сканиране на проектирани от Apple App Clip кодове с помощта на камерата или прекия път в Центъра за управление.

Health

Приложението Health има нов раздел за периода на бременността. Той работи с устройства за проследяване на бременността и ви предоставя информация. Вече има опции за посочване на бременност, кърмене или използване на контрацептиви. Както и проследяването на цикъла. Целта на тази функция е да се управляват по-добре прогнозите за периода и плодородния прозорец.

Find my iPhone

Apple
Кодът в iOS 14.3 също така показва, че Apple полага основите за добавяне на поддръжка за проследяване на артикули от трети страни към приложението Find My. Проследяващи продукти на трети страни и активирани с Bluetooth елементи ще могат да бъдат проследявани с помощта на приложението.

Weather

След ъпдейта приложението Weather получава възможност за следене качеството на въздуха. Понастоящем здравните препоръки за качеството на въздуха се предоставят на специфични нива за качество на въздуха в САЩ, Великобритания, Германия, Индия и Мексико. Данните за качеството на въздуха са предоставени от Breezometer. Данни за качеството на въздуха вече са налични и в Китай.

iOS 14.3: Изчистване на бъгове

Във версията iOS 14.3 забелязваме коригирана грешка, която може да доведе до неполучаване на някои MMS съобщения, заедно с проблем, който може да попречи на групите контакти и да не показват определени думи при писане на съобщение.
Някои видеоклипове не се показват правилно, когато се споделят от приложението „Снимки“ и папките с приложения може да не успеят да се отворят. От Apple се изправят пред голям проблем, който може да възпрепятства стартирането на приложения от Spotlight. Друг възможен проблем е опцията за връзка с Bluetooth  да не се появи в настройките.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.macrumors.com