8 от най-добрите приложения за редактиране на снимки за вашия телефон (за iPhone и Android)
fitbit

Сподели на приятел
18 662

В днешно време нито скъпият фотоапарат, нито мощният компютър са задължителни, за да направите снимките си страхотни. Можете да използвате телефона си и най-обикновени приложения за редактиране на снимки, за да покажете креативността си.

Може би извънредната ситуация ви кара да прекарвате повече време вкъщи и да правите по-малко снимки. Или пък имате купища фотографии, която не сте разглеждали от години. И в двата случая творческото редактиране може да се окаже чудесен начин за да извлечете максимума от вашите снимки. И няма значение дали използвате новия iPhone 12 Pro Max, Galaxy S21 Ultra или по-стар, по-евтин телефон; магазинът за приложения за iPhone на iOS и Google Play на Android са пълни с мощни приложения за редактиране на снимки, които могат да придадат на вашите спомени вълнуващ и артистичен облик. Без изобщо да ставате от  удобния диван.

 

Кои са най-добрите приложения за редактиране на снимки за iPhone и Android

Събрахме селекция от най-добрите приложения за редактиране на снимки, така че ги разгледайте и се настанете за дълга сесия за редактиране. Можете дори да превърнете любимите си снимки във фотокнига, докато по принуда стоите у дома.

 

  1. Snapseed

Безплатно за iOS и Android.

приложения за редактиране

Собственост на Google, Snapseed предлага широка гама от инструменти за експозиция и цветове, за да правите атрактивни малки корекции по вашите снимки. Но също така това е едно от добрите приложения за редактиране на снимки, които разполагат с много опции за филтриране, от ретро стилове до модерни HDR визии. Можете да използвате няколко ефекта, за да създадете интересни внушения. И най-хубавото е, че е напълно безплатно.

 

  1. Lightroom

За iOS и Android; някои функции са безплатни, а пълният достъп е с месечен абонамент.

редактиране на снимки

Adobe Lightroom си е стандарт за професионални фотографи и мобилната версия е почти същата. Тук няма да намерите стикери, анимации или емотикони, които да лепите по снимките си. Но ще получите фин контрол върху вашето изображение и същия набор от инструменти, които бихте намерили в Lightroom на компютъра си. Изключително удобно е за използване на всичките ви устройства, защото изображенията се синхронизират в облак, като ви позволяват да започнете редактирането от едно устройство и да продължите от друго.

 

  1. Adobe Photoshop Express

Безплатно за iOS и Android.

приложения за редактиране на снимки

Photoshop Express разполага с голяма част от функциите, които бихте намерили в Lightroom, включително опции за редактиране на експонация, контраст и цвят. В същото време няма някои от професионалните инструменти и синхронизирането в облак. Но пък е напълно безплатно! Така че просто преценете кое е важно за вас.

Това е чудесен инструмент за корекции по вашите снимки, за да извадите на преден план най-доброто от тях. Но също така ще намерите достоен избор от филтри и текстури, както и инструменти за създаване на страхотни колажи от фотоси.

Той не е подходящ да осъществи всички идеи на някое необуздано въображение, колкото другите опции в този списък, но пък е солидно приложение за редактиране, при това безплатно.

 

  1. Prisma

За iOS и Android, с годишен или месечен абонамент.

приложения за редактиране на снимки

Prisma е от онези приложения за редактиране на снимки, които не се занимават с фини филтри и основни корекции на изображения. Вместо това неговите филтри могат успешно да превърнат снимките ви в понякога странни художествени творби. Резултатите имат живописен ефект – факт е, че много от филтрите са вдъхновени от художници като Салвадор Дали и Пикасо. Те са силни и не можете да ги промените, а и не всеки филтър работи с всяко изображение – някои са по-подходящи за портрети, докато други работят най-добре с пейзажи.

Но все пак е наистина много забавно да експериментирате и когато намерите снимка, която пасва, тя става наистина страхотна!

 

  1. Bazaart

Само за iOS, с месечен или годишен абонамент.

приложения за редактиране на снимки

Инструментите за монтаж и колажи на Bazaart ви позволяват да подберете множество различни елементи – снимки, текст, графики – и да ги комбинирате заедно, за да създадете завършено произведение на изкуството. Той разполага с инструменти, които ви позволяват незабавно да изтриете фона зад портрет на обект (и ще се изумите колко добре работи!), за да поставите нов фон или приятни ефекти. Предлага също така огромно разнообразие от шаблони за създаване на великолепни колажи, както и за истории в Instagram.

На практика тук има толкова много различни начини, по които можете да комбинирате различни изображения, че единствената граница ще бъде границата на вашето артистично настроение. Насочете се към страницата на Bazaart в Instagram за вдъхновение.

 

  1. Photofox

Само за iOS.

приложения за редактиране на снимки

Подобно на приложения за редактиране на снимки от типа на Bazaart, Photofox разполага с мощни инструменти за премахване на обекти от фона, които ви позволяват да комбинирате в нов фон или да прилагате страхотни ефекти. Особено екстравагантен е дисперсионният ефект на Photofox, от който изглежда, сякаш обектът ви се пръска на частици (повярвайте ми, страхотно е!). Впечаляваща е и двойната експозиция, която наслоява две изображения едно върху друго.

Както при Bazaart, и тук има безкрайни възможности за това, което можете да направите, като наслоите и композирате различни типове изображения и приложите различни ефекти към тях.

 

  1. VSCO

За iOS и Android, ограничени функции безплатно, седемдневна безплатна пробна версия или годишен абонамент.

приложения за редактиране на снимки

VSCO започна да създава предварителни настройки за степенуване на цветовете за Lightroom и това личи в приложението им днес. Вместо да предлага стикери и анимирани GIF файлове за ентусиастите на Snapchat, VSCO предлага по-изкусни филмови цветни филтри. Приложението разполага с огромен набор от предварителни настройки, включително вид, създаден да подражава на класически филмови ролки от Fujifilm, Kodak и Ilford.

Той също има чудесна селекция от черно-бели филтри, което ви позволява да експериментирате в монохромната артистична фотография.

 

  1. PicsArt

За iOS и Android, ограничени функции безплатно или годишен абонамент за целия пакет.

picsart

PicsArt разполага с богат набор от инструменти за редактиране. Има както основни корекции като експозиция и контраст, така и кинематично цветово обработване и драматични филтри, които могат да превърнат вашите снимки в произведения на изкуството, подобни на живопис. Предлага много опции както за тона, така и за формата на лицето ви в селфитата. Всъщност можете много да се забавлявате с тези инструменти за „красота“, като преобразявате умишлено чертите си в странни пропорции.

В PicsArt има и цял елемент за социално споделяне в стил Instagram, ако се интересувате от това.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.