10 приложения за iPhone, без които не можете

Сподели на приятел
1 003

Вече е есен, което означава време за ъпгрейд при повечето фенове на Apple iPhone. В такъв случай е най-добре, освен с ново устройство, да се заредите и с нови приложения. Дори и да не правите ъпгрейд, не искате ли да сте спокойни, че поне използвате старото си устройство на 100%? Обърнете внимание на тези десет почти необходими приложения, които извършват базови неща като търсене на информация, пътни координати, споделяне с приятели и т.н. (вградените в iOS приложения не фигурират в този списък).

1. Downcast ($2.99)

Ако обичате Podcast-ове, ще изгубите половината полза от вашия iPhone, ако нямате приложение за тяхното улавяне и възпроизвеждане. Едно от най-добрите такива за тази цел е „Downcast”, притежаващо дълбока функционалност, огромен брой опции в настройките, както и удобен интерфейс.

s6ufk6.jpg

2. EasilyDo (безплатно  /  Premium $4.99/месец)

Постоянният проблем със заетото ни ежедневие ни кара да се замислим дали не може да си освободим малко повече свободно време тук-там през деня. „EasilyDo“ ни помага да направим точно това. Този персонален асистент автоматизира малки и лесни задачи от живота ви, като например изпращане на съобщение на жена ви, ако сте тръгнал по-късно от работа. В iOS 8 това приложение се вгражда в центъра за известия, т.е. можете да извадите календара със задачи само като издърпате надолу горната лента.

s5z6o3.jpg

 

3. Evernote (безплатно  /  Premium $45/година)

Много хора ще ви препоръчат да си свалите това дълбоко персонализирано приложение. Всеки го ползва по различен начин. Функцията му е да записва и синхронизира всякакъв вид бележки (текстови, гласови, снимки), и ги прави достъпни на всички устройства чрез самото приложение или главния сайт. Звучи просто, но щом намерите за какво да го използвате, няма да намерите равно.

x273wh.jpg

4. Gmail (безплатно)

Отделното приложение за Gmail в iOS има много по-лесна и бърза навигация от предварително инсталираното. Интерфейса е бърз, опростен и поддържа работа с няколко Gmail акаунта. Ако имате много съобщения, които трябва да преглеждате, и се нуждаете от търсачката, най-вероятно ще заместите главното приложение с това. (Можете, разбира се, да ползвате и двете едновременно.)

talswg.jpg

 

5. Google Maps (безплатно)

Безспорно, най-доброто безплатно приложение за навигация на iPhone. Можете да търсите адреси и да получавате маршрути и насоки в реално време, да избягвате задръствания по пътя, а ако сте колоездач – да получавате най-безопасния маршрут до целта си.

Вече е есен, което означава време за ъпгрейд при повечето фенове на Apple. В такъв случай е най добре, освен с ново устройство, да се заредите и с нови приложения. Дори и да не правите ъпгрейд, не искате ли да сте спокойни, че поне използвате старото си устройство на 100%? Обърнете внимание на тези десет почти необходими приложения, които извършват базови неща като търсене на информация, пътни координати, споделяне с приятели и т.н. (вградените в iOS приложения не фигурират в този списък).

6. Instagram (безплатно)

Социалната платформа за споделяне на снимки, собственост на Facebook, остава едно от най-любимите места, където можем да качваме нови снимки и да видим какво правят приятелите ни. Новата версия позволява не само да регулирате осветеността и контраста, но също светлосенки, острота, температура на цветовете и насищане.

2cegtmv.jpg

 

7. IMDb (безплатно  /  Pro $149.99/година)

Най-голямата база данни за филми, директори, актьори, предавания, видеа и много други. Съдържа подробна информация за почти всеки филм/предаване, като пълния списък с актьори, времетраене, директор, обложки, трейлъри, резюмета, за какви награди е бил номиниран и кои от тях е получил.

Интерфейса на самото приложение е с лесен и опростен дизайн. Внимавайте само да не се изгубите в безкрайната информация и интересни факти, предлагани от тази програма.

2je239c.jpg

 

8. Last Pass (безплатно  / Premium $1/месец)

Около въпроса за нужда от мениджър на пароли няма място за спор. Не съществува нормален човек, който може да запомни паролите за всичките си онлайн акаунти. В iOS 8, Last Pass е интегриран със сензора TouchID на iPhone 5S/6/6 Plus, и дори има поддръжка за разширения в браузъра Safari. Само с един пръстов отпечатък, това приложение може да ви логне във всеки сайт напълно автоматично. Лесно, безопасно и не се налага да помните паролата за всеки акаунт.

9. Mint (безплатно)

Доста удобно е да можете да проверявате състоянието на банковите си сметки директно от вашия iPhone. Но защо да се занимавате с отделно приложение за всяка такава, като може да имате цялата информация на едно място. Mint може да показва информация за всичките ви банкови сметки и кредитни карти като баланс на сметката, изчакващи плащания, цялостната стойност на акаунтите ви и дори оставащите пари в определения от вас месечен бюджет.

2e0iecn.jpg

10. SwiftKey (безплатно)

Една от огромните промени в iOS 8 беше възможността за инсталиране на допълнителни клавиатури. Тази клавиатура непрестанно се самообучава спрямо начина ви на писане и най-честите ви думи и фрази, за да прави все по-точни предложения какво искате да напишете. Дори функцията ѝ за автоматично отстраняване на грешки е доста функционална. Самото приложение е безплатно, но можете по избор да си закупите допънителни функции.

2ce524o.jpg