Най-добрите приложения за Android Wear

Сподели на приятел
1 785

Смарт-часовниците, работещи под управлението на Android Wear се справят добре с доставката на различни известия директно до китката ви, а нещата се подобряват още повече с ъпдейта до Android Wear 5.1.1. Функции като WiFi свързаност, управление чрез жестове и опцията за постоянно включен екран на часовника добавят към забавата, която можете да изпитате като почнете да сваляте приложения на смарт-часовника. Въпреки че избора на такива засега е малък (малко повече от 200), вече има доста примамливи неща в Google Play. Можете да поръчвате храна, да контролирате осветлението в дома си, да следите здравословното си състояние и още – директно от смарт-часовника.

Преди да почнете ще се наложи да свалите пълните приложения на Android смартфона си. Добрите новини са, че повечето от тези опции са безплатни. Преди да отворите приложенията на смарт-часовника трябва да се уверите и че имате регистрация в дадената услуга. Ето и целия списък с най-добрите приложения за Android Wear засега:

 

Wear Aware

Ако постоянно губите телефона си, това приложение е перфектното решение, особено ако смятате закачането на устройството със синджир към джоба ви за прекалено глупава идея. Когато устройството се отдалечи от обсега на часовника, той ще почне да вибрира – толкова е просто. Ако имате нужда помощ за откриване на смартфона, можете да кажете на приложението да накара телефона да вдигне малко шум. Ако и тогава не можете да го откриете, вероятно се нуждаете от нещо повече от просто приложение.

 

15zshtd.jpg

 

At Work

Колко работите? Прекалено много. И все пак, ако искате да разберете точно колко време прекарвате в работа, това приложение ще ви позволи да отбелязвате кога отивате на работа. Най-общо може да се каже че представлява таймер. Когато свършите работа, трябва просто да го отбележите в приложението и ще получите информация колко време сте работили. Собствениците на малък бизнес, както и хората на свободен договор ще намерят това приложение за незаменимо.

 

1h8i2e.jpg

 

Android Wear Visualiser

Превърнете часовника си в лично светлинно шоу с това приложение, което прави визуализации от музиката, вървяща на смартфона. Ако някога сте прекарвали часове в търсене на перфектната визуализация за Winamp (или просто сте се пулили в екрана, докато слушате музика от iTunes), знаете колко е забавно да има пулсиращи светлини в ритъм с песните ви.

 

24zdffn.jpg

 

Slumber for Android Wear

Вярно е, можете да настроите екрана на часовник с Android Wear да седи постоянно включен, което означава че циферблата винаги свети, но когато стане време да си лягате се налага да влезнете в менюто и да промените тази настройка. Не и с това приложение, което заменя циферблата с черен екран. Дисплея все още е в постоянно включен режим, но не е толкова ярък.

 

33cvv38.jpg

 

Hue Control

Ако сте от богатите хора, притежаващи някои от комплектите LED крушки на Phillips с цена около $200, то сигурно постоянно търсите начини да включвате и изключвате лампите по възможно най-краткия начин. Единия начин е да отключите телефона и да ползвате някой пряк път на екрана, но дори и това е прекалено бавно. С Това приложение можете да включвате и изключвате тези лампи с едно натискане на смарт-часовника. Бонус е факта, че ще изглеждате впечатляващо пред приятелите си.

 

2s6n8fc.jpg

 

Calculator for Android Wear

Това е доста просто. Приложението показва бърз и лесен за използване калкулатор директно на смарт-часовника, давайки ви лесен достъп до силата на бързите изчисления. Ако се опитвате да изчислите сметката, или пък колко неща се съдържат в нещо друго, вече не се налага да се пресягате към смартфона.

 

iokk1k.jpg

 

L.ist

Преимуществото на един лист хартия е, че можете бързо да го изкарате от джоба, да драснете нещо и да го върнете обратно, след което пак да го дръпнете, като трябва да направите справка. Преимуществото на приложение-тефтерче за Android пък са цифровите спомени, до които имате достъп от множество места, без да се загубят. Проблема е, че се налага да отключите телефона, да отворите приложението и да намерите бележката в списъка и да натиснете на темата, за да разгледате цялата бележка. С това приложение ще имате достъп до списъка за пазаруване с един поглед към смарт-часовника.

 

24w6bsi.jpg

 

Flopsy

Ако не сте били част от лудостта около Flappy Bird, това е вашия шанс да преоткриете нещо играно от милиони хора, всеки от които поне един път ядосано е хвърлял телефона си нанякъде, кълнейки се повече да не докосва играта. Още по-доброто тук е, че този клонинг на оригиналната игра може да се играе директно от смарт-часовника и, тъй като часовника е закачен за китката ви, би трябвало да не ви мине през ума да го унищожите при неуспех в достигането на резултат, по-голям от двуцифрено число. Все пак, не казвайте, че не сме ви предупредили.

 

2rh9v0m.jpg

 

InstaWeather

Това приложение ви дава бърз начин за проверка на настоящата температура и близката прогноза, директно от китката си. Като бонус, можете да инсталирате нови циферблати, които имат прогноза за времето, вградена в дизайна. Можете да слагате и радарни карти, с които лесно да следите какво идва към вас.

 

2dsomq9.jpg

 

Authenticator Plus

Двуфакторното вписване е страхотен начин за предпазване на акаунтите си от нежелан достъп, стига да се поддържа от дадените сайтове. В процеса има една спънка – когато напишете паролата си в сайт, който поддържа тази функция, ще трябва от време на време да доказвате че сте вие чрез въвеждане на код, генериран от приложение на смартфона ви, при което трябва да го вадите от джоба (или да го търсите по стаята), след което да проверите пощата през браузъра си. Наистина дразнещо, но и доста по-сигурно. С това приложение можете просто да погледнете към китката си за кода, от който се нуждаете за вписване в сайтове, защитени с Google Authenticator. Толкова е лесно.

 

2njfq83.jpg

 

Bubble Cloud Launcher

Ако сте от хората, които харесват новия смарт-часовник на Apple, но не можете да си го позволите, това приложение е забавен начин да си поиграете с интерфейс, подобен на този на Apple Watch. Хубавото е, че това не е просто море от балончета за всяко приложение – можете да настройвате точно какво се случва на екрана на часовника. Колкото повече използвате дадено приложение, толкова се увеличава и размера на балончето му.

 

zsv21v.jpg

 

Pizza Navigator

Студентите трябва да обърнат специално внимание тук, защото това е най-доброто приложение, което можете да инсталирате на Android Wear часовника си – точка по въпроса. Дава ви малък компас (направен, разбира се, от парче пица). Компаса сочи към – какво друго – най-близкото място, където можете да купите пица. Получавате и индикатор за разстоянието, за да решите дали разкарването за следващото апетитно парче си струва.

 

dgrk01.jpg

 

IFTTT

Цялото наименование е „If This Then That“, а самото приложение свързва събития с определена констатация, която предизвиква извършването на дадено действие. Например, ако UV индекса днес е 6 или 7, смарт-часовника ще напомни на собственика си да се намаже със слънцезащитно. Тези рецепти, както се наричат, могат да се отнасят за различни събития от цени на стоки до публикации в Craiglist или личния ви календар. Представете си как никога не можете да забравите да се обадите на майка си на рожедния и ден, защото часовника ви напомня. Безценно!

 

29ckqr5.jpg

 

Duolingo

Приятелски изглеждащото лого със зелено птиче мигновено ви кара да свикнете с научаването на нов език, а останалата част от приложението е също толкова проста. То работи с комбинация от изображениея, говорни думи и текст, за да ви научи на Испански, Немски, Италиански, Френски, Португалски, Руски и Холандски. Добавката му за Android Wear създава удобни флаш-картички, за да поддържа знанията ви пресни измежду отделните уроци.

zv37nm.jpg

The Guardian

Въпреки че това приложение работи перфектно на Android Wear, не можете да разглеждате различни статии на китката си, все едно че разгръщате вестник или разглеждате уебсайт. Можете, обаче, да получавате известия, когато има някаква интересна новина, която трябва да разгледате по-късно. За разлика от известията, които получавате на телефона, тук определено ще забележите когато голямата новина изскочи на китката ви.

 

148q1cj.jpg

 

Eat24

Тази онлайн услуга за поръчка на храна се състезава със Seamless и GrubHub за парите ви. Изчистеното мобилно приложение помни данните на кредитната ви карта, локации и извършени покупки, за бърза направа на нова поръчка. Стига ресторанта да го поддържа, няма да има никакъв проблем отново да поръчате онази вкусна китайска храна – няма по-лесен начин от това.

 

dewho0.jpg

 

Face Watch Face

Ако сте доста навътре с персонализацията на смарт-часовника – и би трябвало да сте, като се има предвид, че набора от циферблати, между които можете да прехвърляте е едно от забавните неща за собственици на такова устройство – това е приложението за вас. Точно това е от най-добрите за създаване на собствени циферблати, ако искате да потренирате собствената си креативност, вместо да сваляте творенията на други хора от Google Play. (Ако се чувствате мързеливи, може просто да го ползвате за сваляне и на готови циферблати.)

 

5lt4p0.jpg

 

Coffe for Android Wear

Не, това прилложение няма да ви събуди по-бързо сутринта, но поне ще ви позволи да изпращате и да отговаряте на съобщения, които сте получили. Разбира се, ще е по-добре да извадите смартфона, ако искате да изпратите огромно количество специфичен текст, но в случай че просто искате да кажете на приятелите си, че сте на път, или да им изпратите друго предварително зададено съобщение, което можете да ивадите чрез някоя от удобните малки иконки, то това приложение е страхотен начин да общувате в движение.

 

30bl83t.jpg

 

Tinder

 

Ултра-популярното приложение за запознанства вече е достъпно и за смарт-часовниците – просто всичко е по-малко. При отваряне на приложението веднага се изписват хората в областта, което ви позволява да харесате или отхвърлите бъдеща половинка. На всеки профил можете да видите дали познавате подобен човек, възрастта на човека и малкото му име. При натискане на страницата можете да разгледате описанието, ако е добавено такова. От тук нататък, единственото нещо, за което ще ви трябва приложението на смартфона, е за промяна на настройките или профила ви.

 

20a856s.jpg

 

Runtastic

 

Помага ви да се поддържате във форма, като превръща смарт-часовника ви с Android Wear в партньор за бягането. При отваряне на приложението от часовника се активира програмата и на смартфона. Можете да започвате и да завършвате тренировъчни сесии от китката си и да получавате доклад колко добре сте се справили. Приложението покрива изминатото разстояние, изгорените калории и средната ви скорост. Можете и да сравнявате днешното си представяне с това от изминали тренировки. Само имайте в предвид, че и смартфона ще трябва да е с вас.

 

25up3ih.jpg

 

LooksBehind

 

Направо обожаваме идеята зад това приложение. Когато го заредите на смарт-часовника, получавате мигновена връзка с камерата на смартфона. Така, ако искате да видите какво има зад хладилника, под дивана, или където и да е по дома, можете просто да набутате телефона, така че камерата да гледа към даденото място, и да проверите какво тя вижда чрез часовника. Толкова е лесно. Можете дори да ползвате смарт-часовника за включване на светкавицата, както и за приближаване и отдалечаване.

 

29xhw7m.jpg

 

Wear Mini Launcher

 

Направено да реши доста често срещан проблем при смарт-часовниците, а именно прехвърлянето през списъка на часовника за намиране на дадено приложение, както и цялостния начин, по който часовника се отнася със зареждането на приложения. Отнася се с часовника малко повече като със смартфон. Издърпвате списъка за търсене на приложения, а с две бързи издърпвания имате достъп до бързите настройки на смарт-часовника, подобно на начина по който ползвате бързи опции от горната лента на смартфон с Android.

 

ay3mrq.jpg

 

Wear Speaker

 

Ако някой ви позвъни, можете да превърнете смарт-часовника си в комбинация от микрофон/високоговорител с това страхотно малко приложение. Можете да накарате часовника да ви пита какво искате да направите като получите обаждане, или пък можете да настроите приложението да изважда всички обаждания директно на китката ви. Разбира се, изглеждате малко хумористично, държейки китката си до устата за осъществяване на разговор, но поне не се налага да ровите по джобовете, за да извадите телефона.

 

2nb65gz.jpg

 

Wear Audio Recorder

 

Ако някоя важна мисъл ви се върти в ума и не искате да я забравите, само защото ви мързи да извадите телефона от джоба и да напишете (или с случай на аудиозапис – изкрещите) бележка за себе си, можете да ползвате това приложение, за да правите важни записи директно от китката си. Аудио бележките ще се синхронизират със смартфона – доста удобно, като се има предвид лимита относно живота на батерията на един смарт-часовник. Разбира се, можете да ги управлявате и директно от часовника.

 

2cerz3k.jpg