Как да гледате WWDC 2022 на Apple на живо
fitbit

Сподели на приятел
5 996

На 6 юни започва годишната Световна конференция за разработчици на Apple (Worldwide Developers Conference или WWDC 2022). Тя ще бъде предавана на живо онлайн, за да може всеки да я гледа от вкъщи. Въпреки че този път не очакваме пускане на нови продукти, очакваме някои вълнуващи надстройки на софтуера и най-вече iOS 16. Apple обикновено използва WWDC, за да подгрее най-големите си фенове и да подхвърли идеи, които ще допринесат за ключови нови функции в нейните устройства. Прочетете как да гледате предаването на живо и кога ще се случи.

Какво очакваме от събитието?

Слуховете говорят за iOS 16 и iPadOS 16, наследници на iOS 15 и iPadOS 15. Но можем да очакваме и нови версии на MacOS и WatchOS. Сред големите промени, които се очакват за операционната система на iPhone, са добавянето на по-малки приложения (джаджи) към заключения екран на телефона.

Тази есен, според Bloomberg, Apple се очаква ще добави always-on дисплей към предстоящия си iPhone 14. iPad може също да получи усъвършенстване, което позволява по-лесно да се използват няколко приложения наведнъж на таблета. Друга закачка към бъдещето може да дойде под формата на нови софтуерни функции за разширена реалност. Софтуерът за AR добавя слой от компютърно генерирани изображения и информация към реалния свят.

Технологичният гигант планира да бъде домакин на своя изцяло цифров WWDC 2022 онлайн от 6 до 10 юни. Основното обръщение, вероятно от главния изпълнителен директор Тим Кук, ще започне на 6 юни в 10:00 ч. Pacific Time (20:00 ч. българско време). Феновете и разработчиците могат да гледат онлайн безплатно.

Преди две години на WWDC Apple обяви предстояща голяма промяна в компютрите на Mac и започна прехода от чипове, произведени от Intel, към чипове, проектирани от вътрешния екип на Apple. Този екип вече повече от десетилетие създаваше чипове за захранване на iPhone и iPad, преди да трансформира и Mac.

Досега новите компютри, захранвани от семейството чипове на Apple M1, получиха положителни отзиви за дългия живот на батерията и по-якото усещане. Apple може потенциално да използва WWDC 2022, за да обяви своите чипове от следващо поколение M2, както и дългоочаквания Mac Pro десктоп, фокусиран върху производителността.

Кога е WWDC 2022?

WWDC 2022 на Apple само онлайн започва на 6 юни в 10:00 ч. Pacific Time (20:00 ч. българско време).

Въпреки че Apple не обяви дали Кук ще оглави традиционната начална презентация, би било шок, ако той не се появи.

Къде можете да гледате стрийминга на Apple?

Можете да гледате на живо стрийминга от събитието направо от уебсайта на Apple или техния канал в YouTube.

Как ще изглежда събитието?

Дигиталните събития на Apple са бързи и плавни. WWDC 2022 може да стане малко странен на моменти, когато Apple се шегува недодялано със своя шантав маркетингов екип, измислящ имена за софтуера.

 

–-

Огромно разнообразие от оригинални аксесоари за iPhone, iPad и Mac можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.