iPad 2022 и iPad Pro 2022 може да имат много надстройки
fitbit

Сподели на приятел
16 544

Apple наскоро обнови своя „училищен“ MacBook Air с нов M2 чип и по-добра камера и дисплей. Но все още предстои гамата iPad 2022 на Apple да бъде надстроена. iPad Air от среден клас получи M1 чип през пролетта, но iPad и iPad Pro са в режим на задържане до есента.

Вече знаем, ще има събитие за представяне на нови продукти на Apple на 7 септември, подобно на септемврийските събития в предходните години. Очакваме на него да бъдат представени IPhone 14 и Apple Watch 8, но вероятно iPads ще бъдат запазени за октомври, заедно с актуализация на iPadOS 16 .

Ако сте чакали нови модели iPad, ето с какво може да ви зарадват.

iPad 2022: нов дизайн плюс USB-C

Базовият iPad 2022 може да получи значителен ъпгрейд въз основа на последните доклади от Марк Гърман. Текущият базов iPad от девето поколение все още има Lightning порт и оригинален кръгъл Touch ID бутон за начало, но дизайнът може най-накрая да се промени, за да съответства на моделите iPad Mini, iPad Air и iPad Pro. Това може да означава по-плоски ръбове, дисплей с извити ъгли, USB-C зареждане и може би странично разположен бутон Touch ID, почти като бюджетна версия на iPad Air.

Освен това, базовият iPad 2022 може да получи чипа A14, който присъстваше в последното поколение iPad Air. Това ще бъде надстройка спрямо A13 в текущия iPad, но и по-малко от M1, който е в моделите Air и Pro. Ако това е вярно, вероятно основният iPad няма да може да използва допълнителните режими за многозадачност на Stage Manager в iPadOS 16.

Това не е голяма изненада, тъй като базовият iPad възприе дизайна на корпуса на предишния iPad Air по подобен начин преди няколко години. Преминаването към USB-C зареждане изглежда закъсняло.

Това също може да позволи на iPad 2022 да работи с Pencil от второ поколение и вероятно с линията калъфи Magic Keyboard на Apple .

Докладът на 9to5Mac казва, че iPad 2022 може да получи опционална 5G клетъчна мрежа, което ще бъде надстройка спрямо LTE опциите на настоящите модели.

Базовата цена на iPad 2022 вероятно ще се увеличи и това е нещо, за което трябва да внимавате. През 2022 г. вече имаше повишения на цените на продуктите поради инфлацията и същото може да се случи с най-достъпния iPad.

iPad Pro: закъснели подобрения

Междувременно iPad Pro не е виждал обновяване от пролетта на 2021 г., когато добави 5G, M1 чип и Mini LED дисплей за по-голямата 12,9-инчова версия. Но през октомври се очаква нов модел.

Докладите също сочат, че iPad Pro 2022 получава чипа M2, който наскоро беше пуснат в линията MacBook. Това изглежда като най-очевидния ход. Но има други неща, които може и не могат да се променят.

Ще оправят ли iPad разположението на камерата?

Едно от желанията на много потребители на iPad е да се поправи разположението на предната камера. При срещите в Zoom в пейзажен режим на iPad (както се ориентират, ако използвате някакъв вид калъф за клавиатура) камерите са поставени отстрани. Въпреки че технологията на камерата на Apple за увеличаване на камерата Center Stage помага донякъде, тя не се справя с проблемите с контакта с очите – обикновено изглеждате така, сякаш се взирате някъде в пространството. Би било добре да има превключвател на камерата към по-дългия ръб, но не се знае дали това е в плановете тази година. Apple не промени разположението на камерата за най-новия си iPad Air, така че такъв ход е малко вероятен.

Подобрена Magic Keyboard? Не е ясно

Двегодишната Magic Keyboard на Apple е полезна, но има недостатъци. Липсва ѝ ред функционални клавиши, скъпа е и не може да се прибере в ориентация тип за четене или скициране. Малко вероятно е Apple да направи кутията по-евтина, но би било добре да се види надграден модел с функционални клавиши. Бихме се зарадвали и на добавени USB-C/Thunderbolt портове. Към момента обаче няма доклади, които да подсказват, че това ще се случи.

Нов Pencil?

Pencil на Apple също вече е доста стар, а моделът от второ поколение, макар и солиден, е доста дълъг и неудобен за съхранение. Дали Apple някога ще обмисли по-компактен Pencil или такъв, който може да се скрие по-лесно в дизайна на iPad Pro? Друга програмируема чувствителна на допир функция или две отстрани също биха били полезни. Но и за това няма никакви доклади за това.

Възможен MagSafe

Някои слухове сочат, че таблетите iPad Pro добавят безжично зареждане. Може ли да е MagSafe? MagSafe се появи в последните MacBook Pro, iMac и iPhone на Apple. Единственото странно нещо за MagSafe досега е, че всеки екземпляр включва различен тип зарядно устройство. Ще направи ли Apple iPad Pro MagSafe още един уникален аксесоар, отделен от версиите за iPhone и MacBook? Магнитният интелигентен конектор на Apple за iPad вече предлага този тип аксесоари за зареждане с щракване за устройства като Magic Keyboard, въпреки че аксесоарите, съвместими със Smart Connector, остават малко.

Технологията на дисплея ще бъде ли същата?

12,9-инчовият iPad Pro 2021 беше единственият модел, който имаше увеличен Mini LED дисплей. Подобно на последните MacBook Pro, той предлага по-дълбоко черно и по-динамичен контраст. 11-инчовият модел все още може да не получи Mini LED тази година. Вместо това, 11- и 12,9-инчовите iPad може да получат OLED дисплеи в някоя надстройка през следващата година.

Размер на екрана: Няма вероятност да се промени

По-голям дисплей за iPad Pro все още може да се очаква в близките години. Доклад от MacRumors предполага, че двама от доставчиците на Apple подготвят OLED дисплеи с по-големи размери (до 15 инча) за бъдещи модели iPad. Но тези по-големи Pro таблети не се очаква да се проявят прези 2023 или 2024 г.

Живот на батерията

В това отношение iPad са добри. Но по-енергоемкият характер на iPad Pro и неговите калъфи за клавиатура може да означават, че се работи над полезно надграждане на батерията. Животът на батерията на iPad Air 2022 изразходва заряда си по-бързо от M1 Air. Сега MacBook Air превъзхожда iPad по производителност на батерията. Може би през 2022 г. iPad Pro може да го навакса.

 

Тук може да намерите нашите висококачествени оригинални предложения за защита на вашият iPad.

 

––

Оригинални аксесоари за iPad можете да видите и закупите в нашия онлайн магазин или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.