Google Chrome за мобилни устройства – с нови функции
fitbit

Сподели на приятел
10 256

Ако използвате Chrome на мобилно устройство, скоро може да ви бъде по-лесно да намирате бързо повече информация. Google съобщи скоро, че пуска четири нови функции за своето приложение Chrome за мобилни устройства, включително възможността да виждате актуални теми за търсене и повече предложения за търсене.

Ник Ким Секстън, продуктов мениджър на Chrome, пише в публикация, че новите функции трябва да улеснят намирането на информация, когато сте в движение.

Ето новите функции, които може да видите във вашето приложение Chrome за мобилни устройства.

Вижте сродни търсения

Ако планирате пътуване до италианското езеро Комо например и разглеждате уеб страница за най-добрите неща за правене там, сега можете да докоснете адресната лента и да изведете други търсения, свързани с тази уеб страница. Chrome може да предложи търсения за хотели или информация дали можете да плувате в езерото Комо.

Тази функция се въвежда в iOS и Android.

Популярни теми за търсене

Потребителите на Android вече могат да виждат популярни теми за търсене в адресната лента на Chrome. Просто отворете приложението Chrome, докоснете адресната лента и превъртете надолу, за да видите Популярни търсения. Можете да докоснете някоя от тези теми, за да започнете търсене и да видите защо са популярни.

Google каза, че тази функция е налична на устройства с Android сега и ще бъде налична за iOS по-късно тази година.

Вижте сродни търсения с Touch to Search

Touch to Search на Android ви позволява бързо да търсите дума или фраза на уеб страница. Сега потребителите на Android могат да използват Touch to Search, за да видят и сродни търсения. Избирането на дума или фраза вече ще изведе въртележка в долната част на страницата с търсения, свързани с тази дума или фраза.

Още предложения за търсене в Chrome за мобилни устройства

Когато започвахте да търсите нещо в приложението Chrome за мобилни устройства досега, получавахте шест предложения. Сега ще видите 10 предложения, като превъртите страницата надолу. Това не е огромна разлика, но може да ви помогне да видите повече свързани предложения, за които не бихте се сетили преди. Въпреки че тази функция вече беше налична на устройства с Android, сега е достъпна за iOS.

За повече информация можете да прочетете за плюсовете и минусите на подобрения режим на безопасно сърфиране на Chrome и как да спестите пари с тези трикове на Google Диск и Gmail.

 

 

––––

Открийте оригинални аксесоари и слушалки за мобилни телефони в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.