Нови телефони 2023: какво да очакваме от iPhone 15, Pixel 8 и OnePlus Foldable
fitbit

Сподели на приятел
10 451

Почти е есен, което означава, че няма да чакаме дълго до следващото пускане на нови телефони 2023: iPhone на Apple и предстоящите телефони Pixel на Google.

Трудно е да се предвиди какво точно да очакваме, когато говорим за нови телефони 2023. Но тъй като много компании се придържат към една и съща процедура за пускане на продукти всяка година, е възможно да се направят някои обосновани предположения. Гамата iPhone 15, например, се очаква да бъде пусната през септември, вероятно с USB-C зареждане за първи път. Ако Google следва своя модел на стартиране от последните години, слуховете за Pixel 8 и Pixel 8 Pro може да пристигнат през октомври. Тези телефони вероятно ще имат нов процесор на Google Tensor и надстройки на камерата.

Такива новости ще последват вълната от сгъваеми телефони, които вече се появиха през 2023 г., включително Google Pixel Fold, Motorola Razr Plus и новите Galaxy Z Flip 5 и Z Fold 5 на Samsung.

Индустрията на смартфоните също направи малки, но важни стъпки напред през 2022 г. Например iPhone 14 получи сателитна свързаност за спешни случаи и откриване на автомобилни катастрофи, докато Google намери повече начини да използва своя персонализиран чип Tensor в Pixel 7 и 7 Pro. Междувременно Samsung даде свеж външен вид и подобрена камера на своята флагманска гама Galaxy S миналата година. А тазгодишният S23 е скромна крачка напред.

Ето най-важните нови телефони 2023, които очакваме да видим тази есен, въз основа на предишни цикли на стартиране, слухове и доклади.

Нови телефони 2023: Apple iPhone 15

Какво очакваме

новото семейство iPhone на Apple обикновено стартира през септември и нямаме причина да вярваме, че 2023 г. ще бъде по-различно. Приемането на USB-C зареждане е една от най-големите промени, които очакваме да видим в следващото поколение iPhone на Apple.

Европейският съюз наскоро наложи всички нови телефони, продавани в региона, да поддържат USB-C зареждане до 2024 г. Apple каза, че ще спазва тези правила, но не уточни дали това означава, че ще видим преминаване към USB-C през 2023 г. Също така не е потвърдено дали USB-C iPhone ще получи глобално издание или ще остане само европейски модел.

Очакваме да видим Dynamic Island да пристигне на обикновения iPhone 15, според Рос Йънг, главен изпълнителен директор на Display Supply Chain Consultants и Bloomberg. Apple може също така да минимизира границите на дисплея на iPhone 15 Pro, като използва технология, наречена over-molding с ниско инжекционно налягане, съобщава още Bloomberg. Кодът, който MacRumors откри в бета версията за разработчици на iOS 17, също предполага, че нов бутон за физическо действие може да пристигне на iPhone 15 Pro и 15 Pro Max. Вероятно ще активира преки пътища към функции като фенерче и камера.
Очакваме също да видим нова перископна камера с по-добро оптично увеличение за iPhone 15 Pro Max. Говори се и за полупроводникови бутони за двата Pro телефона, според анализатора на TF International Securities Минг-Чи Куо. Анализаторът също така вярва, че Apple може да въведе повече функции, които отличават Pro Max от по-малкия iPhone 15 Pro.

Защо се вълнуваме от това

Дългоочакваният преход на iPhone към USB-C е може би най-голямата причина да се вълнуваме от следващия смартфон на Apple. Превключването в тези нови телефони 2023 означава, че потребителите на iPhone най-накрая ще могат да зареждат своите iPhone, iPad и Mac с един и същ тип кабел за зареждане. Това ще направи iPhone много по-удобен.

Обичахме да използваме бутона за действие на Apple Watch Ultra, така че потенциалното му навлизане в линията iPhone 15 Pro също изглежда като значителна актуализация. Това може да сигнализира за още един начин, по който Apple се опитва да подобри многозадачността на iPhone. Също така, очакваме с нетърпение да видим дали Apple допълнително отличава iPhone 15 Pro Max от iPhone 15 Pro. Смятаме, че Apple трябва да даде на своите големи iPhone повече функционалност, която да се възползва от по-големите им екрани, подобно на iPad.

Нови телефони 2023: сгъваем телефон OnePlus

Какво очакваме

OnePlus планира да пусне първия си сгъваем телефон през втората половина на 2023 г., каза компанията преди събитието си на Mobile World Congress през февруари. Но не знаем много за това. Компанията все още не е обявила подробности за самото устройство, кога точно планира да пусне тези нови телефони 2023 или колко могат да струват.

Но някои течове на информация са обрисували картина на това, което можем да очакваме. Известният Стив Хемерстофър (по-известен като OnLeaks) сподели подробности за телефона в блога MySmartPrice. Изтичането предполага, че сгъваемият OnePlus ще има 7,8-инчов вътрешен екран, което го прави по-голям от този на Galaxy Z Fold 5, и камера с три обектива с 48-мегапикселова широка и ултраширока камера и 64-мегапикселов телефото обектив. Очаква се също така да работи с флагманския процесор Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm.

Защо сме развълнувани от това

Подобно на Google, OnePlus има репутация на побеждаващ Samsung и Apple по цена. Това ни кара да се надяваме, че сгъваемият телефон на OnePlus ще бъде значително по-евтин от Galaxy Z Fold 5. Oppo Find N2 от дъщерната марка на OnePlus също беше добре приет. Сарина Даярам от CNET го нарече най-лекия сгъваем телефон, който някога е носила, така че има шанс OnePlus да последва тези стъпки. Плюс това, ще бъде хубаво да видим Samsung да се сблъска с повече конкуренция сред моделите нови телефони 2023.

Нови телефони 2023: Серия Google Pixel 8

Какво очакваме

Носят се слухове какво да очакваме от семейството Pixel 8, което се очаква да пристигне тази есен. Най-значимата актуализация, която може да видим, е въвеждането на температурен сензор в модела Pro. Това е изтекла информация от Kuba Wojciechowski, който сподели това в блога 91mobiles.

Германският технологичен блог WinFuture съобщава, че е открил препратки към два неиздавани смартфона Pixel в публично достъпен код. Констатациите показват, че тези две устройства са с кодови имена „Shiba“ и „Husky“ и че се захранват от нов процесор с кодово име „Zuma“. Кодът също предполага, че тези нови телефони 2023 ще работят с Android 14 и ще включват 12 GB RAM. Поне така твърди WinFuture.

Плодотворният Hemmerstoffer също си партнира с технологичните блогове MySmartPrice и SmartPrix, за да публикува изобразяване на Pixel 8 и Pixel 8 Pro. Според тези изображения, двата нови телефона ще имат подобен дизайн с по-меки ръбове в сравнение с Pixel 7 и 7 Pro.

Йогеш Брар също твърди, че Pixel 8 ще включва нов Google Tensor чип, наречен G3. Предрича и 50-мегапикселова основна камера и 12-мегапикселова ултраширока камера.

Защо сме развълнувани от това

Най-много се интересуваме от новите функции, които следващото поколение чип на Google ще донесе на своите нови телефони 2023. Текущите чипове Tensor на Google са активирали функции, които изглеждат практични и полезни в ежедневието. Такива например са Magic Eraser и Face Unblur за подобряване на качеството на снимките. Но ще има и възможност за добавяне на етикети към преписи в приложението Recorder. Това ни кара да се вълнуваме накъде може да поеме Google по-нататък. Също така ще бъде интересно да видим дали Google въвежда температурен сензор в Pro модела и какви потенциални случаи на употреба и функции може да се появят.

И накрая

Изглежда, че най-драматичните промени в най-важните нови телефони 2023 г. ще получим на премиум модели като сгъваеми и „професионални“ версии на водещи устройства. Това има смисъл, като се има предвид, че продажбите на първокласни смартфони представляват повече от половината от глобалните приходи от смартфони през 2022 г., според Counterpoint Research. Ще знаем повече през годината, когато пристигнат още доклади и слухове. И когато OnePlus, Apple и Google реално дебютират своите устройства.

 

––––

Открийте оригинални аксесоари и слушалки за мобилни телефони в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.