Защо трябват AirPods Pro 2 за аудио без загуби с Apple Vision Pro
fitbit

Сподели на приятел
9 582

Apple обясни защо потребителите ще имат нужда от новите AirPods Pro 2 с USB-C, за да поддържат аудио без загуби с Apple Vision Pro.

Когато компанията първоначално представи AirPods Pro 2 с USB-C, тя рекламира способността на новите безжични слушалки да поддържат звук без загуби с Apple Vision Pro.

AirPods Pro (2-ро поколение) с калъф за зареждане MagSafe (USB C) ще позволи Lossless Audio с изключително ниска латентност, за да предостави перфектното истинско безжично решение с Apple Vision Pro. Чипът H2 в най-новите AirPods Pro и Apple Vision Pro, комбиниран с революционен безжичен аудио протокол, отключва мощно 20-битово, 48 kHz аудио без загуби с огромно намаляване на латентността на звука. Когато Apple Vision Pro бъде наличен в началото на следващата година, клиентите ще могат да се насладят на най-модерното безжично аудио изживяване в индустрията с новите AirPods Pro за изключително забавление, игри, FaceTime разговори и много повече.

аудио без загуби

Обяснението на Apple за AirPods Pro 2 с USB-C, Apple Vision Pro и аудио без загуби

В съобщението Apple не обясни защо предишните Lightning AirPods Pro 2 не могат да имат същата поддръжка. Въпреки това, Рон Хуангq Apple вицепрезидент на Sensing and Connectivity, обяснява защо:

„За да внесете аудио без загуби и ултра ниска латентност към Vision Pro, много неща трябва да работят правилно. Както знаете, по-кратката латентност без загуби означава по-голяма честотна лента, така че имате нужда от много по-чиста безжична тръба за комуникация между двете. С новите Airpods Pro можем да го пуснем на 5 GHz. Вярно, ако се замислите, Bluetooth обикновено работи на 2,4 GHz, което е доста разхвърляно и шумно въздушно пространство, нали, и затова, вземете Wi-Fi например, всички рутери, които купувате днес са двулентови, ако не и трилентови. Това е така, защото 2.4 е много шумен, но 5 е много по-чист и така Apple Vision Pro и Airpods Pro вече могат да комуникират на 5 GHz в допълнение към H2, което ни позволява да създадем нов аудио протокол, но също така и по-чистото въздушно пространство ни позволява да направим това и USB-C AirPods вече могат да поддържат 5 гигабайта“

Хуанг също така изясни, че макар AirPods Pro 2 (Lightning) да имат H2 чип, той не поддържа 5GHz.

Можете да разгледате пълното обяснение във видеото по-долу:

 

––––

Открийте AirPods и оригинални аксесоари за AirPods в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.