iOS 17 позволява споделяне на AirTags. Ето как.
fitbit

Сподели на приятел
10 971

Ако ваш приятел или член на семейството загуби AirTag, сега можете да помогнете за намирането му.

Една от новите функции, които Apple представи в iOS 17, е възможността за споделяне на AirTags с до петима души. Това означава, че можете да споделяте AirTags за общи вещи, например багаж, така че повече хора да могат да проследяват и да ви помогнат да намерите предметите, ако се изгубят.

Apple пусна AirTags през 2021 г. като начин да помогне на хората да следят и откриват своите ценни предмети – например да намерите ключовете си, когато паднат под дивана. AirTags обаче могат да бъдат свързани само с един потребител наведнъж. Досега не можехте да заемате AirTag на друг човек и ако пътувахте с някой, който има AirTag, щяхте да бъдете уведомени, че пътувате с неидентифициран AirTag. Но това се промени с iOS 17.

Ето как да споделяте AirTags, така че повече хора да могат лесно да намират вашите ценни предмети.

Споделяне на AirTags стъпка по стъпка

1. Отворете приложението Find My.
2. Докоснете Items в долната част на екрана.
3. Докоснете AirTag, който искате да споделите с другите.
4. Докоснете Add Person под Share This AirTag.

Вашият iPhone ще ви покаже известие, че след като споделите AirTag, хората, с които сте го споделили, ще могат да го намерят и същите тези хора няма да получават известия за неидентифицирано проследяване. Докоснете Continue и тогава ще можете да изберете с кого да споделите AirTag.

След като споделите AirTag, другият човек ще получи известие да го добави. Всичко, което трябва да направи, е да докосне бутона Add на известието , което добавя етикета към тяхното приложение Find My.
Ако преминавате през този процес и получите известие за споделен AirTag, който не разпознавате, има опция да докоснете Don’t Add.

Как да спрете споделянето на AirTags

Ако сте дали назаем своя AirTag на член на семейството или приятел за използване и те го върнат, можете да спрете да споделяте своя AirTag с тях. Ето как.

1. Отворете приложението Find My.
2. Докоснете Items в долната част на екрана.
3. Докоснете AirTag, който искате да спрете да споделяте.
4. Докоснете името на лицето, с което искате да спрете споделянето на AirTag.
5. Докоснете Remove.

Вашият iPhone ще покаже известие, че лицето няма да може да намери вашия артикул и вместо това ще получи неидентифицирани известия за проследяване. Докоснете Stop Sharing и сте готови.

 

––––

Открийте оригинални AirTags и аксесоари за AirTags в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.