Всичко, което трябва да знаете за NameDrop за Apple Watch
fitbit

Сподели на приятел
11 351

Apple Watch Series 9 и Apple Watch Ultra 2 се появиха на пазара преди няколко седмици и донесоха със себе си всякакви вълнуващи функции. И новите надстройки изглежда имат тема тази година. Докато гледахмe онлайн събитието Wonderlust на Apple за 2023 г., забелязахме, че има актуализации на софтуера и хардуера, които компанията е внесла в Apple Watch. Apple изглежда защитава свързаността с функции, предназначени да ви позволят да се свързвате по-лесно с функционирането на тялото си, да се свързвате по-добре с другите си устройства на Apple и дори да се свързвате по-добре с хората около вас. NameDrop е предназначен за последното и ви позволява да споделяте информация за контакт почти мигновено.

Ето какво знаем за NameDrop за Apple Watch.

Какво е NameDrop?

NameDrop е нов начин за потребителите на Apple Watch да споделят информация за контакт с просто и фино движение на китката. NameDrop работи много като AirDrop за бързо споделяне на файл или изпращане на снимка. Отминаха дните на въвеждане на телефонни номера или предаване на телефона ви, за да може някой да постави номера си в контактите ви.

По време на събитието Apple показа двама души, които поставят Apple Watches близо един до друг, за да разменят информация за контакт. Apple казва, че това е възможно от чисто новия чип S9.

Как мога да получа NameDrop?

Въпреки че функцията беше обявена като част от WatchOS 10, дребният шрифт на разбивката на Apple както на WatchOS 10, така и на iOS 17 разкри, че NameDrop официално ще се появи в Apple Watches „по-късно тази година“.

На 27 септември Apple пусна бета версията за разработчици на Watch OS 10.1, която даде шанс на тези, които са изтеглили актуализацията, най-накрая да използват NameDrop на Apple Watch. Ако все още не сте актуализирали часовника си до Watch OS 10 и искате да използвате NameDrop на часовника си, но не искате да стартирате бета софтуер, ще трябва да изчакате той да стане достъпен.

Мога ли да използвам NameDrop, ако нямам Apple Watch?

Ако сте потребител на iPhone и искате да се включите във всички действия на NameDrop, имате късмет. iOS 17 на Apple, който най-накрая пристигна, идва с възможности за NameDrop. Така че, ако сте потребител на iPhone с iOS 17, ще можете да използвате NameDrop за незабавна размяна на контакти с друг потребител на iPhone с iOS 17, а също и с потребители на Apple Watch, работещи с Watch OS 10.1.

Как работи NameDrop?

Apple нарича NameDrop „ново AirDrop изживяване“, при което „потребител може да държи своя iPhone близо до друг, за да сподели своята информация за контакт само с предвидения получател“. Apple също каза, че потребителите ще могат да избират каква информация да се споделя чрез приложението.

Според MacRumors всичко, което трябва да направите, е да отидете до приложението Contacts, да изберете контакт, и след това да споделите. След това вашият часовник трябва да ви насочи да поставите часовника си близо до друг Apple Watch или iPhone, за да споделите вашата информация за контакт.

Apple също каза, че потребителите на часовници ще могат да използват NameDrop, като докоснат My Card и след това доближат своя Apple Watch с лице към Apple Watch или iPhone на някой друг. Важно е да се отбележи, че прехвърлянето може да се случи само между две устройства, които работят с Watch OS 10.1 или iOS 17.

 

––––

Открийте оригинални аксесоари за Apple Watch в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.