Как се прави принудително рестартиране на iPhone 15
fitbit

Сподели на приятел
9 865

В следващите редове сме ви приготвили инструкции как да направите принудително рестартиране на iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max.

Може да се наложи да следвате тези стъпки, ако вашият iPhone е спрял да реагира или не работи правилно. Освен за адресиране на забило или неотговарящо устройство, принудително рестартиране на iPhone 15 може да се използва и за излизане от режим на възстановяване или режим DFU.

Принудително рестартиране на iPhone 15 в 3 стъпки

Стъпка 1

Натиснете и бързо освободете бутона за увеличаване на звука на iPhone 15, след това натиснете и бързо освободете бутона за намаляване на звука. Бутоните за сила на звука се намират от лявата страна на вашето устройство.

Стъпка 2

Бързо натиснете и задръжте страничния бутон на iPhone 15, докато логото на Apple се появи на екрана на iPhone. Страничният бутон е известен също като бутон за захранване и може да се намери от дясната страна на вашето устройство.

Стъпка 3

Вашият iPhone ще се рестартира.

Това е всичко. Надяваме се, че рестартирането на iPhone е разрешило всички проблеми, които сте имали.

Важно

Ако случайно активирате Siri, докато опитвате тези стъпки, вероятно сте чакали твърде дълго между натискането на бутоните. Опитайте отново с по-кратка пауза.

Какво се случва при принудително рестартиране на iPhone 15?

Когато принудително рестартирате iPhone, това задейства хардуерно рестартиране на устройството. Това означава, че операционната система (iOS) не се изключва самостоятелно, а по-скоро захранването на хардуера се включва.

Ето какво се случва по време на принудително рестартиране на iPhone 15:

  • Циклизиране на захранването: Процесът незабавно прекъсва захранването на процесора и паметта, което изчиства текущото състояние на софтуера.
  • Промиване на паметта: Всички данни, съхранени в енергонезависимата памет (RAM), се изчистват. Това означава, че всички незапазени данни или операции, които са били в ход, са загубени.
  • Хардуерно нулиране: Хардуерните регистри и системните контролери се нулират до състоянието им по подразбиране. Това може да разреши проблеми, при които устройството не реагира поради хардуерен компонент, който не работи според очакванията.
  • Проверка на системата: При рестартиране устройството извършва основна проверка на системата, за да се увери, че хардуерът функционира правилно.
  • Презареждане на операционната система: Буутлоудърът на устройството се стартира и операционната система се презарежда от енергонезависимата памет като ново зареждане.

Принудително рестартиране на iPhone 15 обикновено се използва като стъпка за отстраняване на неизправности, когато iPhone е замръзнал, не реагира или се натъкне на сериозен софтуерен проблем, който пречи на нормалната работа на телефона. Това е начин да накарате устройството да работи отново, когато стандартните методи за взаимодействие не са ефективни. Не изтрива съдържанието на устройството и не засяга фърмуера; тези видове нулиране се постигат чрез други процеси.

 

––––

Открийте оригинални аксесоари за iPhone 15 в онлайн магазина или в центровете на DICE в:

Полезни видеоклипове може да откриете в каналите ни в  YouTube и TikTok.

Следете промоциите и новостите във Facebook, Twitter, Instagram.